English

Z velkých měst to nejvíc schytaly České Budějovice, hlásí nejvíc sněhu za desítky let

V Českých Budějovicích napadlo o víkendu nejvíce sněhu za 50 let. V sobotu naměřili hydrometeorologové ve městě 41 centimetrů. Je to nejvyšší prosincová hodnota minimálně od roku 1969. V pondělí to řekla Renata Uhlíková z budějovické…

More from Novinky.cz / Domácí

Jun 20

Muž v centru Prahy masturboval před dívkami. Hledá ho policie

Novinky.cz

Pražští kriminalisté hledají muže, který v restauraci v centru Prahy onanoval před dvěma mladými dívkami. Ty před ním v šoku utekly, muž je ale chvíli pronásledoval. Když pak viděl, že se dívky baví s obsluhou, zmizel v uličkách metropole.…

Jun 12

Česká pošta prodala bývalou pobočku v centru Olomouce za 130,5 milionu

Novinky.cz / Ekonomika

Česká pošta (ČP) prodala v elektronické aukci svoji bývalou pobočku na Horním náměstí v historickém centru Olomouce za 130,5 milionu korun. Kdo ji koupil, ovšem nezveřejnila. Majitel bude zveřejněn po zápisu do katastru nemovitostí.…

Apr 13

Muž v nákupním centru v Sydney ubodal pět lidí

Novinky.cz

Policie v sobotu zasahuje v nákupním centru v Sydney po zprávách o střelbě a útoku nožem. Muž v centru pobodal několik lidí lidí včetně devítiměsíčního dítěte. Pět lidí podle australských médií zemřelo. Policie útočníka zastřelila.

Jan 25

Muž chodil po centru Pardubic se zbraní, policie ho zadržela

Novinky.cz

Policie v Pardubicích zadržela na ulici muže, který měl podle oznámení svědků u sebe pušku AR-15 a na hlavě kuklu. Pohyboval se v centru města. Policisté následně zjistili, že jde o zdařilou airsoftovou maketu samonabíjecí pušky AR-15.

Aug 25

Policie dopadla muže, který střílel u klubu v centru Prahy

Novinky.cz

Policistům se v pátek v noci podařilo vypátrat muže, který z pistole vypálil několik ran proti vchodovým dveřím klubu v centru Prahy a zasáhl jiného muže. Střelec se k činu přiznal.

Aug 13

Muž v centru Prahy při sporu se ženou proskočil oknem

Novinky.cz

V centru Prahy došlo v neděli večer k incidentu mezi mužem a ženou, po kterém muž proskočil oknem a pořezal se při tom. Přivolaní policisté ho ve vedlejší ulici předali do péče záchranářům.

May 26

Muž se pokusil oběsit na stromě v centru Prahy

Novinky.cz

Muže, který se rozhodl sáhnout si na život, zachraňovala městská policie a zdravotníci v parku v Praze 1. Sebevrah již bezvládně visel na stromě, když ho strážníci sundali na zem a začali oživovat. Se zdravotníky se jim pak podařilo…

Apr 18

Ve fitness centru v Duisburgu byli pobodáni čtyři muži

Ve fitness studiu v centru západoněmeckého Duisburgu jeden nebo dva útočníci pobodali noži nejméně čtyři muže. Informoval o tom deník Bild.

Apr 18

V centru Prahy našli mrtvého muže

V centru Prahy v úterý ráno spadl muž pravděpodobně z výšky. I přes rychlou pomoc policistů a záchranářů podlehl na místě těžkému zranění.

Apr 3

Muž šmíroval v Českých Budějovicích ženy v dámských šatnách ve fitness centru

Čtyřiačtyřicetiletý muž v Českých Budějovicích podle policie šmíroval ženy v dámských šatnách v posilovně. Personál jeho chování nahlásil.

Feb 18

Muž v Paříži spáchal v obchodním centru sebevraždu

V pařížské obchodní čtvrti La Défense se odehrává policejní operace, uvedl francouzský ministr vnitra Gérald Darmanin. Policie vyzvala občany, aby se místu vyhnuli. Bližší informace ohledně možných hrozeb nesdělila.

Feb 16

Muž, který se pokusil upálit v centru Prahy, je v kritickém stavu

Zdravotníci dál bojují o život muže, který se ve středu večer v centru Prahy zapálil poté, co se polil hořlavinou. Stav muže je kritický. Podle informací Novinek se jedná o cizince, další podrobnosti k případu policie nesdělila.

Feb 15

V centru Prahy se pokusil upálit muž

Novinky.cz

V centru Prahy se ve středu večer polil hořlavinou zatím neznámý muž a látku na sobě zapálil. S rozsáhlými popáleninami skončil v nemocnici.

Sep 16

Muž v centru Londýna pobodal dva policisty

Zatím neznámý muž pobodal v pátek ráno v centru Londýna na náměstí Leicester Square dva policisty. Ti jsou nyní v péči lékařů. Muž byl zadržen a je pod dohledem rovněž v nemocnici, informuje stanice Sky News. Britská policie se v těchto…

Mar 6

Divočák napadl v centru Plzně muže

Novinky.cz

Plzeňští záchranáři vyjížděli v sobotu odpoledne ke zraněnému muži v centru Plzně. Podle nich ho zranilo divoké prase.

Feb 19

Muž v centru Marseille pobodal dva lidi

Dva lidi pobodal v úterý v centru francouzského přístavu Marseille muž, kterého krátce nato zneškodnila policie. Třetího člověka lehce zranila střela vypálená během policejního zásahu, informovala agentura AFP. Motiv útočníka není znám,…

Oct 13

Tisíce tulipánů připomínající českou vlajku. V centru Prahy vyrostl Drn

Novinky.cz / Domácí

Již od roku 2012 probíhá na rohu Národní třídy a Mikulandské ulice v Praze stavba Paláce Národní. Prosklená, dvaatřicet metrů vysoká budova bude kromě kanceláří, obchodů nebo restaurací nabízet také odpočinkovou zónu plnou zeleně. Objekt…

Mar 21

V pekařství v centru Bělehradu si lehl muž na granát a odpálil ho

Novinky.cz

Neznámý muž v pondělí po půl jedné odpoledne odpálil granát v pekařství v centru Bělehradu. Uvedl to web srbské stanice B92. Pekařství patřilo bývalému ministrovi Brastilavu Petkovičovi. Nešlo o teroristický čin, uvedla policie.

Dec 27

Pod mostem v centru Drážďan uvízla česká nákladní loď

Pod Mariánským mostem v centru Drážďan v neděli dopoledne uvízla česká nákladní loď. Dosavadní pokusy o její vyproštění selhaly, informoval deník Sächsische Zeitung (SZ). Pokračovat by se mělo v pondělí, kdy záchranářům pomůže voda puštěná…

Dec 1

Ve vazbě zemřel muž, který byl obžalovaný z pořezání dvou lidí v centru Prahy

Novinky.cz

Ve vězeňské nemocnici zemřel Július Gonda, který byl obžalovaný za napadení česko-italského páru v centru Prahy. Městský soud v Praze proto zastavil jeho stíhání, uvedla mluvčí soudu Markéta Puci.