English

Islámský stát chystá krutý zázrak. O čem zpívají radikálové?

Fallúdža - "Brzy, již brzy spatříte zázrak, zuřivý konflikt. Budete svědky bitvy v srdcích vašich příbytků." Těmito slovy začíná jedna z mnoha písní radikálů Islámského státu, kterými se bojovníci doprovází do bitev s nepřáteli. Hudba má v…

More from eurozpravy.cz

May 6

Irácká armáda opět zaútočila na Islámský stát v Sýrii

Damašek/Bagdád - Irácké letectvo bombardovalo pozice radikálů z Islámského státu (IS) v Sýrii. Oznámil to dnes irácký premiér Hajdar Abádí. Jde o druhý irácký útok na pozice IS za čtrnáct dní.

Nov 17

Irácká armáda dobyla poslední baštu IS v Iráku

Bagdád - Irácká armáda oznámila, že dnes dobyla město Ráva, což je poslední útočiště členů radikální organizace Islámský stát (IS) v Iráku.

Nov 11

Irácká armáda zahájila bitvu o poslední útočiště IS

Bagdád - Irácká armáda zahájila boj o západoiráckou Rávu, což je poslední útočiště radikálů z Islámského státu (IS) v Iráku. IS byl v červenci poražen v Mosulu a od té doby ustupuje na západ k syrské hranici.

Oct 2

Irácká armáda převzala kontrolu nad leteckou základnou IS

Bagdád – Agentura Reuters uvádí, že irácké vojenské jednotky dnes převzaly kontrolu nad leteckou základnou poblíž města Havídži. Místo ovládali radikálové z teroristické organizace Islámský stát (IS).

Jun 4

Irácké milice dobyly strategicky důležité město od IS

Bagdád - Vůdce polovojenské skupiny, kterou podporuje irácká vláda, dnes oznámil, že jeho síly dobyly od Islámského státu (IS) strategicky významné město, které leží západně od Mosulu. Informovala o tom agentura AP.

Dec 6

Irácká armáda se blíží k řece Tigris v Mosulu, Islámský stát se urputně brání

Bagdád - Irácká armáda postupuje dlouběji do města Mosul a už má na dohled řeku Tigris. Vojsko zpomaluje obrana Islámského státu (IS) a také podmínky dané obydlenou aglomerací, kde je mnoho civilistů. Radikálové obsadili město v roce 2014.

Nov 13

Irácké jednotky dobyly starobylý Nimrúd, IS v něm zničil řadu památek

Bagdád - Irácká armáda si v rámci boje proti Islámskému státu připsala na své konto další úspěch. Speciální jednotky osvobodily starověký Nimrúd, který dva roky ovládali džihádisté.

Oct 18

Evropa v nebezpečí: Po dobytí Mosulu se mohou vrátit bojovníci IS, varuje eurokomisař

EuroZprávy.cz

Berlín - Dobytí iráckého Mosulu může mít vážné dopady na bezpečnost v Evropě. Podle komisaře EU pro bezpečnost Juliana Kinga totiž hrozí masivní návrat džihádistů na starý kontinent.

Sep 14

Islámský stát na ústupu? Irácká armáda už dobyla zpět velkou část území

Bagdád – Ozbrojenci Islámského státu už ztratili polovinou území, které ovládali v Iráku. USA rovněž oznámily, že zemi finančně pomohou a přispějí miliony dolarů na řešení humanitární krize.

Jun 26

Irácká armáda slaví. Hlásí úplné dobytí Fallúdže

Bagdád - Irácké jednotky dnes dobyly poslední čtvrť, kterou ve městě Fallúdža ještě drželi bojovníci Islámského státu (IS).

Jun 12

Irácká armáda bojuje s Islámským státem u Mosulu, radikálové se zabarikádovali v Syrtě

Bagdád/Damašek - Irácké jednotky dnes zaútočily na pozice radikálů z Islámského státu (IS) jižně od Mosulu. Radikálové z organizace Islámský stát se také zabarikádovali v hustě obydleném centru libyjského města Syrta a připravují se na…

Jun 5

Islámský stát oslabuje: Irácké jednotky postupují v boji o město Fallúdža

Bagdád - Irácká armáda se rychle přibližuje ke klíčovým bodům, které potřebuje k osvobození města Fallúdža z rukou Islámského státu. Sobotní ofenzíva přinesla úspěch v podobě převzetí městské části Nuaimiya, která je 5 kilometrů od centra…

Jun 3

V bojích o irácké město Fallúdža bylo raněno přes 1000 vojáků

Bagdád - V bojích o irácké město Fallúdža bylo od května zraněno přes 1000 členů iráckých bezpečnostních sil. Počet mrtvých není znám, ale podle množství pohřbů, které se konaly na různých místech Iráku, je obětí podle agentury AFP mnoho.

May 30

Irácké jednotky vstoupily do Fallúdže, chtějí ji dobýt z rukou IS

Bagdád - Ofenziva irácké armády s cílem dobýt Fallúdžu zdárně pokračuje. Do města, které bylo dosud pod kontrolou Islámského státu, vstoupily první jednotky.

Apr 14

Irácká armáda osvobodila město Hít, bojovníci IS byli úplně vyhnáni

Bagdád – Irácká armáda hlásí další úspěch. Agentura AFP s odkazem na irácký generální štáb oznámila, že vojáci získali plnou kontrolu nad městem Hít.

Apr 8

Irácká armáda vytlačila Islámský stát z města Hít

Bagdád - Irácké protiteroristické síly podporované ze vzduchu mezinárodní koalicí v čele s USA vytlačily Islámský stát z centra strategicky významného města Hít.

Mar 24

Začala bitva s Islámským státem o Mosul. Iráckou armádu podporují stíhačky USA

EuroZprávy.cz

Bagdád - Dnes začala bitva o severoirácké město Mosul, které kontrolují radikálové z Islámského státu. Iráčany ze vzduchu podporuje koalice v čele s USA. Bližší podrobnosti o operaci zatím nebyly nezveřejněny. Mosul leží zhruba 360…

Aug 1

NATO proti Islámskému státu? Irácká armáda posílí

EuroZprávy.cz

Brusel - Severoatlantická aliance poskytne Iráku nepřímou pomoc v boji proti radikální islamistické organizaci Islámský stát (IS). Zástupci osmadvaceti členských zemí NATO dnes schválili na přání Bagdádu zahájení výcvikového programu,…

Mar 11

Irácká armáda dobyla část Tikrítu, Islámský stát město zaminoval +VIDEO

Bagdád - Irácká armáda slaví úspěch při ofenzivě proti Islámskému státu (IS). Dnes se jí podařilo dobýt čast města Tikrít, které radikálové obsadili loni v létě. Tikrít byl také domovským městem Saddáma Husajna. Islamisté se ale nevzdávají…

Feb 9

Irácká armáda zaútočí na Islámský stát po zemi

Ammán - Irácké síly v nejbližších týdnech podniknou pozemní ofenzivu proti Islámskému státu (IS). Američtí poradci nyní připravují Iráčany hlavně na boj ve městech.