English

Požadavky Maďarska k revizi unijního rozpočtu jsou pro premiéra Fialu těžko...

Deník N

Požadavky Maďarska k revizi unijního rozpočtu jsou pro premiéra Fialu těžko akceptovatelné, na summitu v Bruselu chce ale hledat řešení přijatelné pro všechny. Řekl to na tiskové konferenci před odletem na summit EU.

More from Deník N

Jun 18

Maďarsko podle Orbána po pondělním jednání v Bruselu podpoří Rutteho na...

Deník N

Maďarsko podle Orbána po pondělním jednání v Bruselu podpoří Rutteho na post šéfa NATO. Premiér tak na síti X potvrdil informace médií. (ČTK)

Jun 18

Premiér Petr Fiala (ODS) využil včerejší summit v Bruselu i k neformálním jednáním...

Deník N / Česko

Premiér Petr Fiala (ODS) využil včerejší summit v Bruselu i k neformálním jednáním o českém eurokomisaři či eurokomisařce. Řekl, že se snaží pro něj vytvořit co nejlepší pozici. Fiala dodal, že respektuje rozhodnutí hnutí STAN, které včera…

Feb 1

Požadavky Maďarska k revizi unijního rozpočtu jsou pro premiéra Fialu těžko...

Deník N

Požadavky Maďarska k revizi unijního rozpočtu jsou pro premiéra Fialu těžko akceptovatelné, na summitu v Bruselu chce ale hledat řešení přijatelné pro všechny. Řekl to na tiskové konferenci před odletem na summit EU.

Dec 13

Premiér Petr Fiala neočekává krátké a jednoduché jednání Evropské rady v Bruselu....

Deník N / Česko

Premiér Petr Fiala neočekává krátké a jednoduché jednání Evropské rady v Bruselu. Je podle něj nutné snažit se najít jednomyslnou shodu i přes výhrady Maďarska. (ČTK)

Oct 27

Premiér Petr Fiala se v Bruselu během jednání Evropské rady setkal...

Deník N / Česko

Premiér Petr Fiala se v Bruselu během jednání Evropské rady setkal s novým slovenským předsedou vlády Robertem Ficem. „Se Slovenskem nás pojí nejen společná historie, ale i nadstandardně dobré vztahy a my jsme se shodli, že musíme pracovat…

Oct 26

Premiér Fiala se dnes v Bruselu postavil za Izrael. Na unijní...

Deník N

Premiér Fiala se dnes v Bruselu postavil za Izrael. Na unijní summit jel s tím, že se má jednoznačně potvrdit právo Izraele na sebeobranu. Po letech se na jednání vrátil také Robert Fico. Slovenského premiéra zpět ve hře přivítal jeho…

Jul 4

Slovenského premiéra Ódora přijal po jednání s premiérem Fialou v...

Deník N

Slovenského premiéra Ódora přijal po jednání s premiérem Fialou v Kramářově vile na Hradě i prezident Pavel. Hovořit budou pravděpodobně o obraně či summitu NATO.

Jun 30

Premiér Petr Fiala se vymezil proti tomu, že Polsko s Maďarskem...

Deník N / Svět

Premiér Petr Fiala se vymezil proti tomu, že Polsko s Maďarskem na summitu Evropské rady blokují závěry o migraci. Podle něj tím odmítají také příslib finanční pomoci zemím, které přijaly válečné uprchlíky z Ukrajiny.

Jun 30

Včerejší jednání Evropské rady o migraci zablokovalo Polsko s Maďarskem. Do závěrů...

Deník N

Včerejší jednání Evropské rady o migraci zablokovalo Polsko s Maďarskem. Do závěrů chtěly oba státy dostat, aby se pravidla o azylu a migraci přijímala jednomyslně. Ničeho reálně ale nedosáhly, platí návrh z jednání v Lucemburku.

Jun 29

Premiér Petr Fiala před odletem na summit do Bruselu odmítl...

Deník N / Česko

Premiér Petr Fiala před odletem na summit do Bruselu odmítl Babišovy výzvy k vetu migračních pravidel. Na tiskové konferenci řekl, že jde o demagogii a strašení. „Na Evropské radě se nerozhoduje o migraci v této podobě, nebude se o ní…

Jul 19

Premiér Petr Fiala (ODS) odlétá do Bruselu, kde proběhne jednání...

Deník N

Premiér Petr Fiala (ODS) odlétá do Bruselu, kde proběhne jednání o dalších krocích Albánie a Severní Makedonie v přístupovém procesu do Evropské unie. (Úřad vlády)

Mar 16

Premiér Petr Fiala společně se svými protějšky z Polska a...

denikn.cz

Premiér Petr Fiala společně se svými protějšky z Polska a Slovinska telefonoval z polského Řešova předsedovi Evropské rady Charlesi Michelovi. Premiéři Michela informovali o výsledcích mise v Kyjevě. Poté Fiala letecky zamířil do Česka.

Feb 24

Premiér Petr Fiala přijel do budovy Evropské rady v Bruselu, kde...

Deník N / Česko

Premiér Petr Fiala přijel do budovy Evropské rady v Bruselu, kde za dvacet minut začne mimořádný summit lídrů k ruské invazi na Ukrajinu. Lídři sedmadvacítky by se měly dohodnout na druhém balíčku sankcí vůči Rusku, který by měl být…

Feb 24

Premiér Petr Fiala se dnes večer v Bruselu před mimořádným summitem...

denikn.cz

Premiér Petr Fiala se dnes večer v Bruselu před mimořádným summitem Evropské rady setká i se svými protějšky z V4. Bude to jeho první účast na jednání V4. Deníku N to potvrdil Úřad vlády.

Feb 18

Premiér Petr Fiala se vrátil ze svého prvního summitu v Bruselu....

denikn.cz

Premiér Petr Fiala se vrátil ze svého prvního summitu v Bruselu. Změnil v jeho průběhu plány, a byť to byla jeho první Evropská rada, odletěl o den dřív. Přinášíme reportáž z cesty.

Feb 17

Premiér Petr Fiala se v Bruselu během summitu EU–Africká unie...

denikn.cz

Premiér Petr Fiala se v Bruselu během summitu EU–Africká unie krátce setkal s nigerijským prezidentem Buharim. Nigérie je pro ČR druhým největším partnerem v Africe.

Feb 17

Premiér Petr Fiala odletí ze summitu EU–Afrika z Bruselu už...

denikn.cz

Premiér Petr Fiala odletí ze summitu EU–Afrika z Bruselu už v noci. Potvrdil to Úřad vlády. Summit trvá až do zítřka, kdy se měl premiér účastnit mimo jiné setkání s partnery z V4. Odjíždí, aby mohl být u projednávání rozpočtu.

Feb 17

Premiér Petr Fiala se v Bruselu setká s předsedkyní Evropské komise s Ursulou...

denikn.cz

Premiér Petr Fiala se v Bruselu setká s předsedkyní Evropské komise s Ursulou von der Leyenovou a rakouským kancléřem Karlem Nehammerem. Na polovinu března Fiala plánuje oficiální návštěvu německého kancléře Olafa Scholze. V Bruselu…

Jun 24

Maďarský premiér Orbán se v Bruselu před jednáním s lídry zemí EU...

denikn.cz

Maďarský premiér Orbán se v Bruselu před jednáním s lídry zemí EU označil za ochránce práv LGBTQ komunity. Hájil také zákon, který v zemi zakazuje prezentaci homosexuality nezletilým. (Reuters) Více o reakci evropských lídrů zde.

Jun 22

Dodržování hodnot EU v Polsku a Maďarsku se zhoršuje, prohlásila...

denikn.cz

Dodržování hodnot EU v Polsku a Maďarsku se zhoršuje, prohlásila eurokomisařka Věra Jourová. Ministři některých zemí kritizují nový maďarský zákon proti osvětě o LGBT. (ČTK)