English

„Ještě větu, abych vás naštval úplně.“ Rakušan v Mostě hájil Jurečku i Fialu, za Ukrajinu se dočkal bučení

Deník N

Reportáž: Ministr vnitra a šéf Starostů Vít Rakušan opět vyrazil do „jámy lvové“, tedy na diskuzi do regionu s mizivou podporou svého hnutí. Tentokrát zvolil pro své Debaty bez cenzury severočeský Most a proslulou restauraci Severka, kde…

More from Deník N

Mar 4

Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) se omluvil za to, že...

Deník N

Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) se omluvil za to, že natočil video z auta, kde nebyl připoutaný. „Omlouvám se, byla to chyba. Jsem samozřejmě připravený za to zaplatit odpovídající pokutu,“ napsal Rakušan na síti X.

Jan 30

Premiéra Petra Fialu překvapila slova ministra Víta Rakušana o údajné přípravě...

Deník N / Česko

Premiéra Petra Fialu překvapila slova ministra Víta Rakušana o údajné přípravě vyplacení minoritních akcionářů firmy ČEZ. „Jsem rád, že svoje slova vysvětlil,“ napsal Fiala na síti X. „Zjevně si v zápalu diskuse neuvědomil, jak velkou…

Sep 26

Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) ani premiér Petr Fiala (ODS)...

Deník N / Svět

Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) ani premiér Petr Fiala (ODS) podle svých slov nehodlají vyhovět ANO, které požaduje výměnu Rakušana na pozici ve vládě. „Používal jsem telefon a samotné používání telefonu nezavdává žádnou příčinu k tomu,…

Jun 26

Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) bude dnes jednat na Hradě...

Deník N

Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) bude dnes jednat na Hradě s prezidentem Petrem Pavlem. S hlavou státu chce mimo jiné probrat „odolnost společnosti vůči bezpečnostním hrozbám.“ „Jedná se o pracovní jednání, na kterém chci prezidenta…

Aug 25

Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) i ředitel rozvědky Petr Mlejnek...

Deník N

Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) i ředitel rozvědky Petr Mlejnek přišli na jednání výboru pro bezpečnost vysvětlovat schůzky ředitele rozvědky se stíhaným podnikatelem Michalem Redlem a jeho prošetřování údajného vynášení informací.…

Aug 16

Premiér Petr Fiala se bude s ministrem vnitra Vítem Rakušanem radit...

Deník N / Česko

Premiér Petr Fiala se bude s ministrem vnitra Vítem Rakušanem radit o tom, jak řešit situaci se šéfem ÚZSI Petrem Mlejnkem. Hlavním cílem je, aby se zpravodajské služby těšily důvěře. (ČTK)

Aug 16

Ministr vnitra Vít Rakušan zopakoval, že šéf ÚZSI Petr Mlejnek...

Deník N

Ministr vnitra Vít Rakušan zopakoval, že šéf ÚZSI Petr Mlejnek má jeho důvěru. Postup při výběru byl řádný, z bezpečnostní komunity nepřišly žádné varovné signály, tvrdí Rakušan. (ČTK)

Aug 10

Ministr vnitra Rakušan (STAN) si stojí za jmenováním Mlejnka do...

Deník N

Ministr vnitra Rakušan (STAN) si stojí za jmenováním Mlejnka do čela civilní rozvědky. Je to profesionál s bezpečnostní prověrkou, uvedl ministr. (ČTK)

Jul 26

Premiér Petr Fiala a ministr vnitra Vít Rakušan na společné tiskové...

Deník N / Česko

Premiér Petr Fiala a ministr vnitra Vít Rakušan na společné tiskové konferenci poděkovali hasičům, záchranářům a celé IZS za zásah proti požáru u Hřenska. Podekovali také lidem, kteří se museli kvůli ohni evakuovat.

Jul 26

Premiér Petr Fiala a ministr vnitra Vít Rakušan přijeli na místo...

Deník N / Česko

Premiér Petr Fiala a ministr vnitra Vít Rakušan přijeli na místo zásahu hasičů v Českém Švýcarsku. (ČT24)

Jul 26

Premiér Petr Fiala a ministr vnitra Vít Rakušan jedou do Hřenska....

Deník N

Premiér Petr Fiala a ministr vnitra Vít Rakušan jedou do Hřenska. Chtějí se seznámit se situací na místě požáru. Informoval o tom mluvčí vlády. (ČTK)

Jun 29

Prezident Miloš Zeman přijal demisi ministra školství Petra Gazdíka (STAN),...

Deník N

Prezident Miloš Zeman přijal demisi ministra školství Petra Gazdíka (STAN), který končí kvůli kontaktům s obviněným podnikatelem Redlem. Informoval o tom prezidentův mluvčí.

Mar 4

Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) v rozhovoru popisuje, na co...

Deník N / Česko

Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) v rozhovoru popisuje, na co všechno vláda a především hejtmané mohou použít nouzový stav, a na co by naopak využíván rozhodně být neměl. V Česku platí nouzový stav od dnešní půlnoci.

Feb 26

Podle ministra vnitra Víta Rakušana (STAN) se objevují útoky na...

Deník N / Česko

Podle ministra vnitra Víta Rakušana (STAN) se objevují útoky na ruské děti v rámci školních kolektivů. „Pomáhejme Ukrajincům, ale nešikanujme Rusy, kteří žijí v České republice,“ řekl ministr ve vysílání ČT. „My sice neposkytujeme nová…

Jan 13

Premiér Petr Fiala (ODS) probíral s ministrem vnitra a šéfem STAN Vítem...

denikn.cz

Premiér Petr Fiala (ODS) probíral s ministrem vnitra a šéfem STAN Vítem Rakušanem informace z médií o financování Starostů. Shodli se na tom, že všechny informace je třeba vyjasnit. STAN to podle Fialy dělá. (ČTK)

Dec 19

Policejní reforma je podle nového ministra vnitra Víta Rakušana (STAN)...

denikn.cz

Policejní reforma je podle nového ministra vnitra Víta Rakušana (STAN) nutná. Vyčlenění samostatných útvarů z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) tak, aby její struktura byla přehlednější, podle něj v obecné rovině dává…

Dec 8

Kandidát na ministra vnitra Vít Rakušan (STAN) se v Lánech setkal...

denikn.cz

Kandidát na ministra vnitra Vít Rakušan (STAN) se v Lánech setkal s prezidentem Zemanem. Pokračují tak schůzky hlavy státu s kandidáty na ministry ve Fialově vládě.

Dec 7

Předseda STAN a kandidát na ministra vnitra Vít Rakušan se v úterý...

denikn.cz

Předseda STAN a kandidát na ministra vnitra Vít Rakušan se v úterý tajně sešel se šéfem policie. Tématem měly být otázky policie, ale i setrvání Jana Švejdara v čele policie.

Nov 23

Šéf STAN Vít Rakušan se dohodl s kandidátem na ministra...

denikn.cz

Šéf STAN Vít Rakušan se dohodl s kandidátem na ministra Věslavem Michalikem, že vyřeší potenciální střet zájmů u solárních elektráren a zveřejní informace k investicím. O případu píšeme zde. (ČTK)

Nov 22

Předseda STAN Vít Rakušan souhlasí s dosluhujícím ministrem vnitra Janem Hamáčkem...

denikn.cz

Předseda STAN Vít Rakušan souhlasí s dosluhujícím ministrem vnitra Janem Hamáčkem (ČSSD), že pro vyhlášení nouzového stavu nejsou splněny zákonné požadavky. Budoucí koalice bude v úterý jednat s hejtmany. (ČT24)