English

Na Pražském hradě se v neděli 10. března uskuteční Den otevřených dveří....

Deník N / Česko

Na Pražském hradě se v neděli 10. března uskuteční Den otevřených dveří. Návštěvníky čekají dva okruhy, během nichž si zdarma prohlédnou běžně nepřístupné prostory a sály určené pro nejvýznamnější státní, protokolární a společenské…

More from Deník N / Česko

Dec 23

V zaplněné katedrále svatého Víta na Pražském hradě začala dnes v 11:00 bohoslužba...

Deník N

V zaplněné katedrále svatého Víta na Pražském hradě začala dnes v 11:00 bohoslužba za oběti čtvrteční střelby na pražské filozofické fakultě. Slouží ji arcibiskup Jan Graubner. Mezi účastníky je i prezident Petr Pavel nebo předsedové obou…

Dec 22

Zítra v 11 hodin proběhne v katedrále sv. Víta na...

Deník N

Zítra v 11 hodin proběhne v katedrále sv. Víta na Pražském hradě zádušní mše za oběti útoku na Filozofické fakultě UK. Škola o tom informovala na síti X.

Dec 22

V sobotu v 11.00 bude v katedrále sv. Víta bohoslužba...

Deník N / Česko

V sobotu v 11.00 bude v katedrále sv. Víta bohoslužba za oběti čtvrteční střelby na Filozofické fakultě UK. Sloužit ji bude arcibiskup Graubner. (ČTK)

Mar 9

Te Deum v katedrále sv. Víta zaznělo jako doprovod bohoslužby naposledy v době,...

Deník N / Česko

Te Deum v katedrále sv. Víta zaznělo jako doprovod bohoslužby naposledy v době, kdy byl prezidentem zvolen Václav Havel. Česká filharmonie a Pražský filharmonický sbor se tak dnešním výstupem vrací k tradici. „Je to tradice, kterou naši…

Mar 9

Ve svatováclavské kapli v katedrále svatého Víta začala ekumenická modlitba za...

Deník N / Česko

Ve svatováclavské kapli v katedrále svatého Víta začala ekumenická modlitba za vlast a prezidenta. Petr Pavel poté přejde do hlavní lodě katedrály, kde Česká filharmonie pod taktovkou dirigenta Jakuba Hrůši zahraje Te Deum od Antonína…

Feb 28

Inauguraci prezidenta Petra Pavla završí 9. března v katedrále sv. Víta Česká filharmonie...

Deník N / Česko

Inauguraci prezidenta Petra Pavla završí 9. března v katedrále sv. Víta Česká filharmonie a Pražský filharmonický sbor pod vedením Jakuba Hrůši. (ČTK)

Jan 22

V katedrále sv. Víta na Pražském hradě proběhla bohoslužba za...

Deník N

V katedrále sv. Víta na Pražském hradě proběhla bohoslužba za vlast. Účastnili se jí oba prezidentští kandidáti Petr Pavel i Andrej Babiš s manželkami. Bohoslužbu za vlast sloužil pražský arcibiskup Jan Graubner necelý týden před druhým…

Jan 21

Kapacitu katedrály sv. Víta s klenoty nelze podle Hradu zvyšovat,...

Deník N

Kapacitu katedrály sv. Víta s klenoty nelze podle Hradu zvyšovat, činí asi 4500 lidí denně. Dnes se vstup do Jižních zahrad uzavře kolem 13:00. (KPR/ČTK)

Jan 16

Sedm klíčníků dnes otevřelo korunní komoru v katedrále sv. Víta na Pražském...

Deník N / Česko

Sedm klíčníků dnes otevřelo korunní komoru v katedrále sv. Víta na Pražském hradě, kde se uchovávají české korunovační klenoty. Ty z ní budou vyzdviženy a od úterý zpřístupněny veřejnosti ve svatovítské katedrále. Návštěvníci si budou moci…

Dec 25

V Chrámu sv. Víta v Praze začala půlnoční mše svatá, slouží ji pražský...

Deník N

V Chrámu sv. Víta v Praze začala půlnoční mše svatá, slouží ji pražský arcibiskup Jan Graubner. V katedrále svatých Petra a Pavla v Brně půlnoční mši vede brněnský biskup Pavel Konzbul, živě ji přenáší ČT2.

Sep 15

V chrámu sv. Víta na Pražském hradě začala ekumenická modlitba za zesnulou...

Deník N

V chrámu sv. Víta na Pražském hradě začala ekumenická modlitba za zesnulou královnu Alžbětu II. Akce se účastní také prezident Miloš Zeman nebo velvyslanec Spojeného království Nick Archer.

Jul 2

Jan Graubner po přečtení papežské buly při mši v katedrále sv. Víta...

Deník N

Jan Graubner po přečtení papežské buly při mši v katedrále sv. Víta usedl do křesla symbolizujícího arcibiskupský stolec a stal se pražským arcibiskupem. (ČTK)

Jul 2

V katedrále sv. Víta začala mše, při které odcházející pražský arcibiskup Dominik...

Deník N

V katedrále sv. Víta začala mše, při které odcházející pražský arcibiskup Dominik Duka uvede do funkce svého nástupce Jana Graubnera. Papež ho jmenoval v květnu. (ČTK)

Apr 24

V katedrále na Pražském hradě byla uložena relikvie posledního českého krále...

Deník N

V katedrále na Pražském hradě byla uložena relikvie posledního českého krále a rakouského císaře Karla I. Ceremonie se zúčastnil jeho vnuk Karel Habsburský. Akt se konal ke 100. výročí úmrtí císaře, který vládl od podzimu 1916, po smrti…

Feb 16

Prezident Miloš Zeman podle ministra vnitra Víta Rakušana velmi silně...

denikn.cz

Prezident Miloš Zeman podle ministra vnitra Víta Rakušana velmi silně odsoudil zveřejnění adres poslanců, kteří hlasovali pro pandemický zákon. Šibenice Zeman považuje za trestný čin. (ČTK)

Feb 16

Prezident Miloš Zeman přijal ministra vnitra Víta Rakušana. Informoval o tom...

denikn.cz

Prezident Miloš Zeman přijal ministra vnitra Víta Rakušana. Informoval o tom mluvčí Hradu. Na pravidelných schůzkách se oba politici dohodli v prosinci, kdy byla jmenována vláda Petra Fialy.

Sep 4

Prezident Miloš Zeman odsoudil aktivity režiséra Víta Klusáka, který údajně...

denikn.cz

Prezident Miloš Zeman odsoudil aktivity režiséra Víta Klusáka, který údajně „organizuje vystoupení psychicky nemocného syna českého premiéra“. Na svém Twitteru to napsal prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček.

Jul 4

V ulici Víta Nejedlého na pražském Žižkově dnes hořel byt,...

denikn.cz

V ulici Víta Nejedlého na pražském Žižkově dnes hořel byt, záchranáři si převzali do péče jednoho člověka. Hasiči si s požárem již poradili. (Hasiči Praha)

May 5

Slavnostní bohoslužba za mír ve svatovítské katedrále na Pražském hradě...

denikn.cz

Slavnostní bohoslužba za mír ve svatovítské katedrále na Pražském hradě dnes večer připomněla 75 let od konce druhé světové války a Pražského povstání. Mše se zúčastnil prezident Miloš Zeman s manželkou Ivanou. Účastníci mše, kterou…

Apr 30

Vláda mimořádně povolila konání mše 5. května v katedrále svatého Víta při...

denikn.cz

Vláda mimořádně povolila konání mše 5. května v katedrále svatého Víta při příležitosti 75 let od Pražského povstání. Akce se bude účastnit asi šest desítek osob, o výjimku požádal kardinál Dominik Duka.