English

Kuleba: Ukrajina je z postoje USA v šoku

EuroZprávy.cz

Ukrajina je šokována, že Spojené státy jí ještě neschválily balíček vojenské pomoci ve výši 60 miliard dolarů, prohlásil v úterý ukrajinský ministr zahraničí Dmytro Kuleba.

More from EuroZprávy.cz

Jun 8

Macron chce, aby EU zahájila přístupová jednání s Ukrajinou do konce měsíce

eurozpravy.cz

Francouzský prezident Emmanuel Macron v pátek v Paříži oznámil, že chce, aby Evropská unie zahájila přístupová jednání s Ukrajinou do konce tohoto měsíce. Informovala o tom agentura AFP.

Mar 20

Papež opět vyzývá k jednáním o konci války na Ukrajině. Kyjev se minule ozval

EuroZprávy.cz

Papež František ve středu zopakoval výzvu k jednáním o konci probíhajících válek na Ukrajině a v Pásmu Gazy, ačkoliv v předchozím případě podobnými výroky naštval Kyjev. Válka je podle svatého otce ve všech případech prohrou.

Aug 31

Ať kritici mlčí, řekl Kuleba na jednání ministrů. Pro Kyjev se snaží zajistit další pomoc

EuroZprávy.cz

Kritici pomalého postupu Ukrajiny na bojišti mají zmlknout, prohlásil ukrajinský ministr zahraničí Dmytro Kuleba během čtvrtečního setkání se svými protějšky z členských zemí Evropské unie. Je mezi nimi i šéf české diplomacie Jan Lipavský …

Mar 23

Vláda chce prodloužit nouzový stav do konce května

EuroZprávy.cz

Vláda dnes schválila kvůli přílivu ukrajinských uprchlíků návrh na prodloužení nouzového stavu do konce května, tedy zhruba o dva měsíce. Informaci České televize potvrdily ČTK zdroje z jednání vlády. Kabinet zatím vyhlásil nouzový stav 4.…

Jan 30

Minářovo hnutí chce do konce března 100.000 podpisů

Do konce března chce hnutí bývalého předsedy spolku Milion chvilek Mikuláše Mináře Lidé PRO získat 100.000 podpisů. Řekl to na dnešním on-line sjezdu Strany zelených. Dosud jich od začátku prosince nasbíralo zhruba 26.730. Při představení…

Oct 26

Generální pardon: Zasaženým obchodníkům se odkládá splatnost DPH do konce roku

Ministerstvo financí dnes posune splatnost daně z přidané hodnoty (DPH) pro podnikatele z maloobchodu a služeb, na které přímo dolehla nejnovější vládní opatření v boji s koronavirem. Splatnost DPH za třetí čtvrtletí a září, která je dnes,…

Apr 14

Trump chce o penězích pro WHO rozhodnout do konce týdne

O budoucnosti amerických finančních příspěvků Světové zdravotnické organizaci (WHO) bude rozhodnuto do konce tohoto týdne. Na tiskové konferenci v Bílém domě to v noci na dnešek SELČ prohlásil americký prezident Donald Trump, napsal list…

Nov 15

Mayová se křesla nevzdá. Brexit chce dotáhnout do konce

Předběžná dohoda o brexitu, kterou britská vláda vyjednala s Evropskou unii, přináší to, pro co lidé hlasovali v referendu a co je v národním zájmu. Na tiskové konferenci to dnes řekla britská premiérka Theresa Mayová. Znovu slíbila, že…

Mar 9

Babiš chce urychlit jednání o vládě. Bude měnit ministry?

Praha - Premiér Andrej Babiš (ANO) se bude snažit zrychlit jednání o vládě. Spekulace o možných změnách ministrů komentovat nechtěl, pouze uvedl, že nadále počítá s ministrem spravedlnosti Robertem Pelikánem (ANO).

Nov 22

Palestina chce do konce roku 2018 uspořádat volby

Káhira - Palestinské politické strany se dnes domluvily, že do konce příštího roku uspořádají všeobecné volby. Informovala o tom agentura Reuters.

Nov 17

První fáze jednání o brexitu není ani zdaleka u konce

Göteborg/Brusel - Předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker doufá, že britští a evropští vyjednavači budou schopni najít shodu v první části rozhovorů o brexitu ještě před summitem Evropské unie v polovině prosince.

May 12

Sobotka chce návrh na nástupce Valachové do konce května

Praha – O tom, kdo ve funkci nahradí končící ministryni školství Kateřinu Valachovou (ČSSD), by mohlo být jasno do konce května. Právě do té doby chce mít premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) návrh na jmenování jejího nástupce.

Dec 29

Turecko chce příměří v Sýrii ještě do konce roku

Ankara/Damašek - Turecko se snaží o to, aby v Sýrii začalo platit příměří ještě před začátkem nového roku. Oznámil to dnes turecký ministr zahraničí Mevlüt Çavuşoglu. Pro Ankaru ale podle něj nepřipadá v úvahu, aby jednala i se syrským…

Oct 2

Londýn zahájí jednání o brexitu do konce března, oznámila Mayová

EuroZprávy.cz

Londýn - Britká premiérka Theresa Mayová dnes oznámila, že Spojené království spustí Článek 50 Lisabonské smlouvy ohledně vystoupení z EU do konce března roku 2017.

Jun 13

Chovanec: Tuhý chce reformu policie dotáhnout do konce

Praha – Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) dnes tlumočilo názor policejního prezidenta Tomáše Tuhého. Novinářům řekl, že šéf české policie chce dotáhnout do konce reorganizaci sboru i poté, co dnes podal vysvětlení žalobcům.

May 3

EU a Japonsko chtějí obchodní dohodu do konce roku

EuroZprávy.cz

Brusel - Nejpozději do konce roku chtějí Evropská unie a Japonsko uzavřít dohodu zjednodušující podmínky vzájemného obchodu.

Sep 21

Francie chce na jednání ministrů vnitra hájit kvóty

Tanger (Maroko) - Francie bude nadále usilovat, aby Evropská unie přijala systém povinných kvót zajišťujících přerozdělování uprchlíků mezi jednotlivými zeměmi.

Aug 10

Jednání Řecka s věřiteli jsou prý téměř u konce

EuroZprávy.cz

Atény - Jednání Atén s věřiteli o novém záchranném programu pro Řecko vstoupila do cílové rovinky, dokument popisující základy programu je již "téměř hotov".

Mar 11

Zeman rozhodl, šéfa generálního štábu chce vyměnit na konci dubna

domaci.eurozpravy.cz

Praha - Prezident Miloš Zeman chce jmenovat nového náčelníka generálního štábu Josefa Bečváře koncem dubna, ve funkci nahradí generála Petra Pavla. Ten měl v poslední době několik sporů s ministrem obrany.

Feb 1

Náčelník generálního štábu Pavel chce vedení předat na konci května

Praha - Dosluhující náčelník generálního štábu Petr Pavel chce v čele armády skončit 29. května. Řekl to dnes v diskusním pořadu České televize Otázky Václava Moravce s tím, že toto datum sám navrhl a jeho nástupce Josef Bečvář s ním…