English

Papež opět vyzývá k jednáním o konci války na Ukrajině. Kyjev se minule ozval

EuroZprávy.cz

Papež František ve středu zopakoval výzvu k jednáním o konci probíhajících válek na Ukrajině a v Pásmu Gazy, ačkoliv v předchozím případě podobnými výroky naštval Kyjev. Válka je podle svatého otce ve všech případech prohrou.

More from EuroZprávy.cz

May 31

Brazilský prezident si postěžoval papežovi na konflikt na Ukrajině

EuroZprávy.cz

Brazilský prezident Luiz Inácio Lula da Silva si dnes telefonoval s papežem Františkem. Hovořili spolu o válce na Ukrajině i ochraně životního prostředí. Uvedl to server US News.

Oct 24

Macron hovořil s papežem Františkem o dění na Ukrajině i eutanázii

Papež František dnes přijal francouzského prezidenta Emmanuela Macrona s manželkou Brigitte na soukromé audienci ve Vatikánu. Necelou hodinu spolu hovořili o válce a humanitární situaci na Ukrajině, přijímání migrantů nebo debatě o…

Oct 12

Papež František dnes odsoudil vytrvalé bombardování ukrajinských měst

Papež František dnes odsoudil "vytrvalé bombardování" ukrajinských měst ze strany Ruska a vyzval "ty, kteří mají osud války ve svých rukou", aby s ním přestali. Informovala o tom agentura Reuters.

Jun 5

Papež František opětovně vyzval k jednáním o ukončení konfliktu na Ukrajině

Papež František dnes opětovně vyzval ke "skutečným jednáním" o ukončení konfliktu na Ukrajině, který je podle něj stále vyhrocenější, uvedla agentura AFP. Při svém pravidelném týdenním kázání z okna Apoštolského paláce papež světovým…

Apr 10

Papež František vyzval k velikonočnímu příměří na Ukrajině

Papež František při dnešním kázání na Svatopetrském náměstí vyzval k velikonočnímu příměří na Ukrajině, které by podle něj mělo vést k dosažení míru prostřednictvím skutečných jednání. Na Květnou neděli, kterou začíná předvelikonoční svatý…

Mar 27

Papež František označil válku na Ukrajině za barbarskou a znesvěcující

Za "barbarskou a znesvěcující" označil dnes papež František válku na Ukrajině. Zatímco se bratři zabíjejí, prožívají děti těžká traumata, poznamenala také hlava katolíků v nedělní bohoslužbě. Napsala to agentura DPA.

Mar 18

Konflikt na Ukrajině je podle Papeže výsledkem zvrhlého zneužití moci

Konflikt na Ukrajině je výsledkem zvrhlého zneužití moci, který vystavuje brutálnímu násilí bezbranné osoby. Uvedl to dnes papež František v poselství účastníkům evropských sociálních dnů katolické církve v Bratislavě.

Mar 6

Papež má jasno. Konflikt na Ukrajině považuje za válku

Papež František dnes odmítl ruské tvrzení, že na Ukrajině provádí "speciální vojenskou operaci". Konflikt nazval válkou a Ukrajinu označil za "zemi mučedníků", ve které "tečou potoky slz a krve". Informovala o tom agentura Reuters.

Feb 13

Papež František apeloval na politiky, aby usilovali o mír na Ukrajině

Papež František dnes označil vývoj kolem Ukrajiny za velmi znepokojivý. Při svém pravidelném týdenním požehnání poutníkům na Svatopetrském náměstí vyzval shromážděné k tiché modlitbě za Ukrajinu a apeloval na politiky, aby usilovali o mír.

Jan 9

Papež František odsoudil násilí při nepokojích v Kazachstánu

Papež František dnes vyzval k dialogu v Kazachstánu, kde při střetech demonstrantů s policí zahynulo podle úřadů 164 lidí a tisíce byly zatčeny. Papež to podle agentury AFP uvedl při své pravidelné týdenní modlitbě na Svatopetrském náměstí.

Mar 8

Papež František ukončil návštěvu Iráku a odcestoval do Říma

Papež František dnes odletěl z Iráku a ukončil svou historickou návštěvu tohoto muslimského státu, v němž před ním žádný jiný papež nebyl.

Feb 22

Papež František se při návštěvě Iráku pomodlí v Uru

Papež František se při své cestě do Iráku příští týden pomodlí v historickém městě Ur. Jak dnes napsala agentura Reuters, místní archeologové doufají, že jeho návštěva pomůže zvýšit zájem o místo, z nějž podle bible pocházel prorok Abrahám…

Oct 6

Papež František běduje. Během kázání odsoudil viníky požárů v Amazonii

Papež František dnes v kázání na úvod zvláštní biskupské synody odsoudil požáry, jako byl nedávno například ten v Amazonii, které podle něj propukají kvůli "zájmům, jež ničí". Synoda je zaměřená na situaci katolické církve v oblasti…

Aug 4

Papež František odsoudil útoky v USA, pomodlil se za oběti

Papež František dnes před tisíci věřícími ve Vatikánu odsoudil útoky, které si v uplynulých 24 hodinách v amerických státech Texas a Ohio vyžádaly životy bezmála 30 obětí.

Dec 25

Urbi et orbi: Papež popřál mír lidem v Sýrii a dalších oblastech konfliktů

Vatikán - Papež František dnes v tradičním poselství Městu a světu (Urbi et orbi) popřál pokoj a mír lidem v konfliktních oblastech v Sýrii, v Izraeli a Palestině, v Jemenu, Libyi, Jižním Súdánu a dalších zemích. Lidé mají podle hlavy…

Sep 20

Papež František se zúčastnil mezináboženského setkání, odsoudil "virus nezájmu" o oběti války

Assisi – Ekumenické modlitby a mezináboženského setkání představitelů z celého světa v Assisi se dnes zúčastnil papež František. Při té příležitosti mluvil o lhostejnosti k obětem válek a bojů.

Mar 27

Papež se zastal uprchlíků a odsoudil konflikty ve světě

Vatikán - Papež František dnes ve svém tradičním velikonočním poselství vyzval svět k míru, milosrdenství a vzájemnému respektu.

Oct 1

Papež František odsoudil štvavou kampaň proti uprchlíkům

Vatikán - Štvavou a nenávistnou kampaň proti uprchlíkům v Evropě dnes odsoudil papež František. Není to poprvé, co se hlava katolické církve zastala migrantů.

Mar 21

Papež František odsoudil korupci, drogy a mafii

Neapol (Itálie) - Papež František dnes při návštěvě Neapole odsoudil tamní korupci, obchod s drogami, nelegální otrockou práci a odmítání přistěhovalců.

Dec 25

Urbi et orbi: Papež odsoudil masakry a únosy, popřál "milované" Ukrajině

Vatikán - Duchovní podporu obětem válečných konfliktů ve světě dnes ve vánočním poselství Urbi et Orbi (Městu a světu) nabídl papež František. Jeho znepokojení vyvolává hlavně strádání obyvatel Sýrie a Iráku vystavených útokům Islámského…