English

Čína by měla Rusku vyslat velmi jasné vzkazy ohledně války...

Deník N

Čína by měla Rusku vyslat velmi jasné vzkazy ohledně války na Ukrajině, vyzval při návštěvě Pekingu francouzský ministr zahraničí Séjourné. (ČTK)

More from Deník N

Jul 10

Čínští vojáci jsou na prahu NATO, Rusko už své hranice s Čínou ani nehlídá

Deník N / Svět

Nazvali je „Útočící sokol“. Společné bělorusko-čínské vojenské cvičení se odehrává jen čtyři kilometry od hranic s Polskem, členským státem NATO. Rusové, ač spojenci obou cvičících, sledují událost s mírným znepokojením. Deset tisíc…

Apr 1

Čína by měla Rusku vyslat velmi jasné vzkazy ohledně války...

Deník N

Čína by měla Rusku vyslat velmi jasné vzkazy ohledně války na Ukrajině, vyzval při návštěvě Pekingu francouzský ministr zahraničí Séjourné. (ČTK)

Jan 14

Severokorejský ministr zahraničí Choe Son Hui navštíví Rusko, informovala čínská...

Deník N / Svět

Severokorejský ministr zahraničí Choe Son Hui navštíví Rusko, informovala čínská tisková agentura CGTN s odvoláním na severokorejská státní média. Son Huia, který by se měl v Moskvě zdržet od pondělí do středy, podle informací pozval jeho…

Nov 24

Francouzská ministryně zahraničí Catherine Colonna v Pekingu jednala s čínským premiérem Li...

Deník N / Svět

Francouzská ministryně zahraničí Catherine Colonna v Pekingu jednala s čínským premiérem Li Čchiangem. Stalo se tak na úvod krátké návštěvy zaměřené na válku mezi Izraelem a Hamásem či výměny mezi akademickými obcemi a kulturu. Ministryně…

Sep 18

Čínské ministerstvo zahraničí si v neděli předvolalo německou velvyslankyni v Pekingu. Čína...

Deník N / Svět

Čínské ministerstvo zahraničí si v neděli předvolalo německou velvyslankyni v Pekingu. Čína tak učinila kvůli poznámce německé ministryně zahraničí Annaleny Baerbock, která označila čínského prezidenta Si Ťin-pchinga za diktátora. (DPA)

Jun 24

Čína se ohledně bouřlivého dění v Rusku stále zdržuje komentáře. Stranická...

denikn.cz

Čína se ohledně bouřlivého dění v Rusku stále zdržuje komentáře. Stranická agentura Sin-chua pouze reprodukuje své ruské protějšky a cituje Putinova slova o „tvrdé akci“ na obranu vlasti a „neutralizaci“ strůjců vzpoury. (Sin-chua)

Jun 9

Americký ministr zahraničí Antony Blinken příští týden navštíví Čínu. V Pekingu...

Deník N

Americký ministr zahraničí Antony Blinken příští týden navštíví Čínu. V Pekingu bude jednat s čínským protějškem Čchin Kangem. Podle agentury AP by se mohl setkat také s čínským vůdcem Si Ťin-pchingem.

May 20

Lídři G7 vyzvali Čínu, aby vyvíjela tlak na Rusko ohledně...

Deník N

Lídři G7 vyzvali Čínu, aby vyvíjela tlak na Rusko ohledně války na Ukrajině. V prohlášení lídři rovněž tvrdí, že chtějí konstruktivní a stabilní vztahy s Čínou. (AFP)

Apr 16

Očekávané události: Čínský ministr obrany Li Šang-fu bude jednat v Rusku....

Deník N

Očekávané události: Čínský ministr obrany Li Šang-fu bude jednat v Rusku. Premiér Fiala navštíví Filipíny. V Praze se uskuteční další demonstrace s názvem Česko proti bídě.

Apr 14

Čínský ministr obrany Li Šang-fu navštíví od 16. do 19. dubna Rusko...

Deník N / Svět

Čínský ministr obrany Li Šang-fu navštíví od 16. do 19. dubna Rusko a sejde se s vojenskými činiteli. Informovalo o tom čínské ministerstvo obrany. (ČTK)

Apr 3

Studio N: Rusko se sklání před Čínou

Deník N / Svět

Ze společné deklarace, na které se shodli diktátor Vladimir Putin s čínským vůdcem Si Ťin-pchingem, to vypadá, že Rusko nezískalo vůbec nic. Místo toho se v dokumentu samo a opakovaně zavázalo k akceptování a následování čínského pohledu…

Mar 15

Rusko je jako oběšenec, kterému Čína dává naději

Deník N

Proč Putin začal mluvit o rozpadu Ruska a chce čínský prezident Si skutečně pomoci svému sousedu? Situaci v komentáři rozebírá Ekaterina Kanakova.

Jan 4

Studio N: Obrat v Pekingu. Změní Čína postoj k Rusku a Tchaj-wanu?

Deník N

Poté, co Čína oznámila, že má nového ministra zahraničí, vyvstala otázka, zda se zásadně změní kurz její zahraniční politiky. Jak se Čchin Kang postaví k Rusku nebo Tchaj-wanu? Filip Titlbach mluví s Magdalenou Slezákovou ze zahraniční…

May 26

Čína a Rusko v Radě bezpečnosti OSN vetovaly rezoluci, která měla uvalit...

Deník N

Čína a Rusko v Radě bezpečnosti OSN vetovaly rezoluci, která měla uvalit další sankce na Severní Koreu za nedávné raketové testy. Návrh se snažily prosadit Spojené státy. (Reuters)

Mar 5

Zprostředkovatelem mezi Ruskem a Ukrajinou by měla být Čína, uvedl šéf...

Deník N / Svět

Zprostředkovatelem mezi Ruskem a Ukrajinou by měla být Čína, uvedl šéf unijní diplomacie Josep Borrell. „Neexistuje žádná alternativa. Je zřejmé, že nemůžeme být prostředníky. Nemohou to být ani USA. Takže kdo jiný? Musí to být Čína,“ řekl…

Nov 9

Musíme přehodnotit vztahy s Ruskem a Čínou. Ohledně Tchaj-wanu nejsem nestranný, říká kandidát na ministra Lipavský

Deník N

Nově vznikající vláda si vytyčila pro českou diplomacii několik úkolů. Kandidát na ministra zahraničí Jan Lipavský (Piráti) chce v případě svého jmenování udělat zásadní revizi vztahů s Čínou a Ruskem a hlavně být ve vztahu k těmto zemím…

Oct 25

Peking požádal Prahu o natočení videa na čínskou konferenci. Čína ale...

denikn.cz

Peking požádal Prahu o natočení videa na čínskou konferenci. Čína ale video sestříhala. Odůvodnila to tím, že bylo moc dlouhé. Tuzemská ministerstva nechtějí sdělit, co obsahovaly části, které Čína odstranila.

Apr 18

„Musíme Rusku definovat jasné červené čáry,“ řekl francouzský prezident Emmanuel...

denikn.cz

„Musíme Rusku definovat jasné červené čáry,“ řekl francouzský prezident Emmanuel Macron, sankce samy o sobě nejsou dle něj účinné. Jde o nejostřejší Macronovo vyjádření vůči Rusku od jeho zvolení prezidentem v roce 2017. (Reuters)

Oct 16

Ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD) vyzval Rusko a Čínu k dohodě s USA...

denikn.cz

Ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD) vyzval Rusko a Čínu k dohodě s USA o jaderných zbraních. Na Twitteru dnes informoval o odeslání dopisů svým protějškům, jež žádá o udržení a zdokonalení dohody o kontrole zbrojení. Současná…

Mar 16

Z Pekingu a nově i Ruska se na Česko valí dezinformace, že Čína...

denikn.cz

Z Pekingu a nově i Ruska se na Česko valí dezinformace, že Čína je pouze obětí pandemie nového typu koronaviru, nikoli jejím původcem. Čína se snaží šířit svou verzi, že nákazu do země zavlekl cizinec z USA.