English

Generální tajemník OSN António Guterres vyzval Izrael, aby rychle a účinně...

Deník N

Generální tajemník OSN António Guterres vyzval Izrael, aby rychle a účinně zlepšil přístup k humanitární pomoci v Pásmu Gazy, píše Reuters. (ČTK)

More from Deník N

Jun 7

Generální tajemník OSN António Guterres zařadil Izrael na černý seznam...

Deník N

Generální tajemník OSN António Guterres zařadil Izrael na černý seznam zemí a skupin, jež se dopouští násilí na dětech. Izrael v reakci uvedl, že OSN podporuje Hamás. Informoval o tom server The Times of Israel (ToI), podle něhož je na…

Apr 5

Generální tajemník OSN António Guterres vyzval Izrael, aby rychle a účinně...

Deník N

Generální tajemník OSN António Guterres vyzval Izrael, aby rychle a účinně zlepšil přístup k humanitární pomoci v Pásmu Gazy, píše Reuters. (ČTK)

Mar 11

Generální tajemník OSN António Guterres vyzval k příměří v Pásmu Gazy a Súdánu....

Deník N

Generální tajemník OSN António Guterres vyzval k příměří v Pásmu Gazy a Súdánu. Vyzval také k propuštění rukojmích, které zadržuje Hamás, a k zajištění dodávek humanitární pmoci do Gazy. (Reuters)

Nov 4

Generální tajemník OSN António Guterres znovu vyzval k humanitárnímu příměří mezi...

Deník N

Generální tajemník OSN António Guterres znovu vyzval k humanitárnímu příměří mezi Izraelem a Hamásem. „Civilistům je odpírána pomoc, jsou obléháni, zabíjeni a bombardováni,“ uvedl Guterres v prohlášení. Vyzval k dodržování mezinárodní…

Oct 20

Šéf OSN António Guterres vyzval k okamžitému uvolnění humanitární pomoci pro...

Deník N / Svět

Šéf OSN António Guterres vyzval k okamžitému uvolnění humanitární pomoci pro Pásmo Gazy. Učinil tak při návštěvě přechodu Rafáh mezi Egyptem a Gazou. OSN předtím informovala, že první dodávky pomoci zřejmě dorazí až v sobotu. Rafáh je…

Oct 11

Generální tajemník OSN António Guterres vyzval Izrael, aby umožnil dodávky...

Deník N

Generální tajemník OSN António Guterres vyzval Izrael, aby umožnil dodávky potravin, paliva a vody do Pásma Gazy, které čelí bombardování a blokádě. (ČTK)

Jun 20

Generální tajemník OSN António Guterres je velmi znepokojen plány Izraele...

Deník N

Generální tajemník OSN António Guterres je velmi znepokojen plány Izraele na stavbu mnoha dalších bytů na okupovaném Západním břehu. Výstavba osad, které označil na nelegální, je podle něj hrubým porušením mezinárodního práva. „(Osady)…

May 9

Generální tajemník OSN António Guterres poděkoval za evakuaci více než...

Deník N

Generální tajemník OSN António Guterres poděkoval za evakuaci více než 170 civilistů z oceláren Azovstal. Skupina včera bezpečně dorazila do ukrajinského Záporoží. Z Mariupolu se v polsední době podařilo evakuovat přes 600 lidí. (CNN)

Dec 10

Generální tajemník OSN António Guterres jmenoval do čela Dětského fondu...

denikn.cz

Generální tajemník OSN António Guterres jmenoval do čela Dětského fondu OSN (UNICEF) Catherinu Russellovou, která je blízkou spolupracovnicí amerického prezidenta Joea Bidena. (UNICEF)

Dec 2

Generální tajemník OSN António Guterres odsoudil opatření omezující cestování z některých...

denikn.cz

Generální tajemník OSN António Guterres odsoudil opatření omezující cestování z některých zemí, jsou podle něj „neférová“ a „neúčinná“. Řada zemí omezení zavedla kvůli variantě omikron. (AFP)

Nov 13

Generální tajemník OSN Antonio Guterres komentuje klimatickou dohodu z Glasgow:...

denikn.cz

Generální tajemník OSN Antonio Guterres komentuje klimatickou dohodu z Glasgow: „Je to kompromis, odráží zájmy, rozpory a stav politické vůle v dnešním světě. Je to důležitý krok, ale nestačí. Je čas přejít do nouzového módu.“

Oct 31

Generální tajemník OSN António Guterres uvedl, že opouští summit G20...

denikn.cz

Generální tajemník OSN António Guterres uvedl, že opouští summit G20 v Římě s tím, že jeho naděje na globání opatření v souvislosti se změnou klimatu jsou „nenaplněné“, ale zároveň „nepohřbené“. Téma teď bude řešit summit COP26. (BBC)

Oct 11

Generální tajemník OSN António Guterres vyčetl radikálnímu hnutí Tálibán nesplnění...

denikn.cz

Generální tajemník OSN António Guterres vyčetl radikálnímu hnutí Tálibán nesplnění slibů, které dalo po uchopení moci v Afghánistánu v polovině srpna. Zároveň ale upozornil, že zemi hrozí kolaps a humanitární krize pro polovinu obyvatel.…

Aug 17

Generální tajemník OSN António Guterres vyzval k solidaritě s obyvateli Afghánistánu a uprchlíky...

denikn.cz

Generální tajemník OSN António Guterres vyzval k solidaritě s obyvateli Afghánistánu a uprchlíky z této země, kterou v posledních dnech ovládlo hnutí Tálibán. Humanitární pomoc afghánským běžencům 500 milionů dolarů (10,8 miliardy korun)…

Aug 13

Generální tajemník OSN António Guterres vyzval hnutí Tálibán, aby v...

denikn.cz

Generální tajemník OSN António Guterres vyzval hnutí Tálibán, aby v Afghánistánu ihned zastavilo ofenzivu. Varoval, že situace v zemi se vymyká kontrole. (ČTK)

Feb 22

Generální tajemník OSN Antonio Guterres vyzval armádu v Myanmaru, aby okamžitě...

denikn.cz

Generální tajemník OSN Antonio Guterres vyzval armádu v Myanmaru, aby okamžitě zastavila represe a propustila stovky vězňů. „Ukončete násilí. Respektujte lidská práva a vůli lidí vyjádřenou v nedávných volbách,“ uvedl. (Reuters)

Feb 21

Šéf diplomacie EU Josep Borrell a generální tajemník OSN António Guterres...

denikn.cz

Šéf diplomacie EU Josep Borrell a generální tajemník OSN António Guterres odsoudili použití síly proti demonstrantům v Myanmaru. Tisíce odpůrců převratu vyrazily k dalším demonstracím po celé zemi den po smrti dvou protestujících. (AFP)

Jan 14

Generální tajemník OSN António Guterres plánuje jmenovat slovenského diplomata a bývalého...

denikn.cz

Generální tajemník OSN António Guterres plánuje jmenovat slovenského diplomata a bývalého ministra zahraničí Jána Kubiše zmocněncem OSN pro Libyi. (Reuters)

Apr 23

Generální tajemník OSN António Guterres upozornil na to, že některé...

denikn.cz

Generální tajemník OSN António Guterres upozornil na to, že některé země mohou boje proti koronaviru využít k zavedení represivních opatření, která s pandemií nemoci covid-19 nemají nic společného. V poselství řekl, že hrozí krize…

Apr 1

Generální tajemník OSN António Guterres označil pandemii koronaviru za největší...

denikn.cz

Generální tajemník OSN António Guterres označil pandemii koronaviru za největší výzvu pro svět od druhé světové války. Ve svém projevu varoval před ekonomickou recesí. Podle propočtů OSN přijde o práci až 25 milionů lidí. (BBC)