English

Pellegrini: Na první návštěvu pojedu do Česka

Příští slovenský prezident Peter Pellegrini dodrží tradici a na svou první návštěvu ve funkci hlavy státu pojede do České republiky. Pellegrini to řekl v nedělním diskusním pořadu veřejnoprávní RTVS.

More from Novinky.cz / Zahraniční

Jun 16

Návštěva Prahy bude symbolem smíření, je přesvědčen Pellegrini

První zahraniční cesta nového slovenského prezidenta Petra Pellegriniho povede do České republiky. Prahu navštíví 26. června. Nadcházející jednání s českým prezidentem Petrem Pavlem označil za symbol smíření mezi Čechy a Slováky.

Jun 15

Peter Pellegrini složil slib a stal se šestým slovenským prezidentem

V sobotu přesně v poledne složil Peter Pellegrini ústavou předepsaný slib prezidenta Slovenské republiky a stal se v pořadí šestým slovenským prezidentem. Nastoupil do úřadu po Zuzaně Čaputové, která už na druhé funkční období…

Jun 15

Pellegrini pozval na svou inauguraci také Miloše Zemana a Andreje Babiše

Peter Pellegrini složí v sobotu v poledne ústavou předepsaný slib a stane se v pořadí šestým prezidentem Slovenské republiky. Ve funkci vystřídá Zuzana Čaputovou, která na druhé funkční období nekandidovala.

Jun 13

Pellegrini přijede na první zahraniční návštěvu do Česka za dva týdny

Novinky.cz / Domácí

Nový slovenský prezident Peter Pellegrini přicestuje 26. června do Prahy v rámci své prvé oficiální zahraniční cesty. Pellegrini nastupuje do úřadu 15. června, když v Prezidentském paláci vystřídá Zuzanu Čaputovou.

Jun 12

Čaputová dorazila na rozlučkovou návštěvu Česka

Novinky.cz / Domácí

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová zahájila rozlučkovou dvoudenní návštěvu České republiky před koncem svého pětiletého mandátu. Ve středu odpoledne ji na Pražském hradě přijímá prezident Petr Pavel.

Apr 13

Fiala: Návštěva USA otevře českým podnikatelům nové možnosti

Novinky.cz / Domácí

Setkání s prezidentem Spojených států Joem Bidenem je důkazem mimořádně kvalitních vztahů, říká v rozhovoru pro Novinky premiér a znovuzvolený předseda Občanské demokratické strany (ODS) Petr Fiala. Návštěva podle něj otevře nové…

Apr 7

Pellegrini: Na první návštěvu pojedu do Česka

Příští slovenský prezident Peter Pellegrini dodrží tradici a na svou první návštěvu ve funkci hlavy státu pojede do České republiky. Pellegrini to řekl v nedělním diskusním pořadu veřejnoprávní RTVS.

Nov 24

Národní cenu vlády Česká hlava získala kardioložka Zuzana Moťovská

Nejvyšší české vědecké ocenění, Národní cenu vlády Česká hlava, letos získala kardioložka Zuzana Moťovská. O jejím ocenění ve středu rozhodla vláda. Ceny Česká hlava, o kterých rozhoduje odborná porota, dostali např. Jan Martínek za nové…

Nov 24

Slovenským prezidentem by se stal s přehledem Peter Pellegrini, ukázal průzkum

Předseda parlamentu a vládní strany Hlas-sociální demokracie Peter Pellegrini (48) má největší šance stát se příštím slovenským prezidentem. Vyplývá to z listopadového průzkumu agentury AKO pro televizi Joj.

Nov 8

Odborníci: Za zrušenou návštěvou Nigérie může být celý koktejl chyb české vlády

Novinky.cz

Aktivistická podpora Izraele, kritika OSN, k tomu škrtnutá pomoc Africe a podcenění diplomatických kontaktů. Podle odborníků na zahraniční politiku může stát za zrušenou návštěvou Nigérie premiéra Petra Fialy (ODS) celý koktejl chyb české…

Jul 30

Do Česka dorazil vydatný déšť, České Švýcarsko ale dostalo jen pár milimetrů

Novinky.cz

V noci na dnešek nejvíce napršelo v okolí Prahy a na jihu Čech, někde za posledních 24 hodin spadlo i přes 60 milimetrů vody. V Českém Švýcarsku, kde hasiči už téměř týden bojují s požárem lesa, ale spadlo jen několik milimetrů.

Jun 7

Ruské ministerstvo: Kroky českých politiků neodpovídají zájmům Česka

Nynější kroky českých představitelů neodpovídají zájmům ČR. V souvislosti s vypovězením dvou ruských diplomatů z Česka to v neděli řekla mluvčí ruského ministerstva zahraničí Marija Zacharovová. Praha diplomaty vyhostila kvůli kauze údajné…

Oct 1

Exprezident Andrej Kiska se úspěšně podrobil operaci srdeční arytmie

Bývalý slovenský prezident Andrej Kiska (56) se v úterý úspěšně podrobil operaci srdce. „Mám běžnou arytmii, máme to v rodině, je to prevence,“ uvedl Kiska v pondělí na sociální síti.

Sep 17

Slovenský premiér Peter Pellegrini ustál hlasování o nedůvěře

Novinky.cz

Slovenský parlament v úterý nevyslovil nedůvěru premiérovi Petru Pellegrinimu (Směr-sociální demokracie). Z přítomných 131 poslanců hlasovalo pro vyslovení nedůvěry 62 poslanců, 66 bylo proti a tři se zdrželi. Premiér Pellegrini tak…

Aug 20

K výročí srpna 1968 promluví v České televizi slovenský prezident Kiska

Novinky.cz

U příležitosti úterního 50. výročí vpádu vojsk zemí Varšavské smlouvy do Československa promluví ke Slovákům i Čechům slovenský prezident Andrej Kiska. Jeho projev, o který Kiska mimořádně požádal slovenská veřejnoprávní média před pár dny…

May 15

Andrej Kiska už nebude kandidovat na slovenského prezidenta

Slovenský prezident Andrej Kiska (55) nebude v roce 2019 kandidovat na druhé funkční období. Oznámil to v úterý v bratislavském Prezidentském paláci a odvolal se přitom na osobní důvody.

Dec 10

Nad Českem proletěl bolid, jeho část dopadla na sídliště v Českých Budějovicích

Novinky.cz

Nad jižní částí České republiky proletěl v neděli 3. prosince velmi jasný meteor (bolid), jeho průlet zaznamenali dva náhodní pozorovatelé i speciální přístroje takzvané Evropské bolidové sítě, jejíž centrum je v Astronomickém ústavu…

Jul 8

Slovenský prezident Andrej Kiska se stal popáté otcem

Slovenskému prezidentovi Andreji Kiskovi (54) a jeho manželce Martině (40) se v pátek večer narodil syn Martin. Kiska se tak stal již popáté otcem.

Feb 6

Slovenský prezident Andrej Kiska vstoupil do předvolební kampaně

Založením webové stránky s názvem Veřejná objednávka vstoupil slovenský prezident Andrej Kiska do předvolební kampaně. Parlamentní volby se na Slovensku konají 5. března.

Sep 26

Každé čtyřicáté dítě narozené v Česku nemá české občanství

Novinky.cz / Domácí

Každé čtyřicáté dítě, které se v České republice za posledních deset let narodilo, nemá české občanství. Od roku 2004 se tak u nás narodilo 28 550 cizinců.