Čeština

Škoda představí jednomístný elektrický sporťák, Vision Gran Turismo zamíří na konzole

Novinky.cz / AutoMoto

Mladoboleslavská automobilka představí během příštího týdne studii jednomístného čistě elektrického sportovního vozu pro hru Gran Turismo 7. Inspiraci čerpala z historie i budoucnosti.

Více z Novinky.cz / AutoMoto

18. 4.

Škoda představí jednomístný elektrický sporťák, Vision Gran Turismo zamíří na konzole

Novinky.cz / AutoMoto

Mladoboleslavská automobilka představí během příštího týdne studii jednomístného čistě elektrického sportovního vozu pro hru Gran Turismo 7. Inspiraci čerpala z historie i budoucnosti.

10. 1.

Honda na CES představila dva nové elektrické koncepty a staronové logo

Novinky.cz / AutoMoto

Japonská automobilka představila dvojici elektrických konceptů, které předznamenávají novou řadu elektromobilů Honda 0 Series, jež dorazí na trh v roce 2026. Kromě výrazného designu dostanou i nové logo, které bylo rovněž představeno během…

2. 11.

Škoda představila nový superb

Novinky.cz

Mladoboleslavská automobilka ukázala svou vlajkovou loď čtvrté novodobé generace ve sportovní hale v Dolních Břežanech. Oceňovaná moderní budova během čtvrtečního večera hostila světovou premiéru superbu, jedné z posledních nových škodovek…

4. 10.

Škoda představila nový kodiaq

Novinky.cz

Druhá generace Škody Kodiaq přijíždí na inovované platformě MQB Evo, díky čemuž nabídne různé stupně elektrifikace pohonu. Především však čerpá z osvědčeného receptu minulé generace, ke kterému přidává především hodnotnější interiér.…

10. 8.

Filmové premiéry: #annaismissing, Gran Turismo, Rambo II, Nevinný a Pavučina

Novinky.cz / Kultura

Po úspěchu internetového seriálu #martyisdead natočil Pavel Soukup film #annaismissing. Podle skutečného příběhu byl natočen sportovní akční film Gran Turismo. V obnovené premiéře se vrací Rambo II z roku 1985. Herec a režisér filmu…

11. 10.

První elektrické bugatti dorazí v roce 2030

Novinky.cz / AutoMoto

Francouzský výrobce exkluzivních sportovních vozů Bugatti odsunuje plány na svůj první čistě elektrický model až do roku 2030. Zákazníci toužící po úspornějších pohonech by se ale měli dříve dočkat hybridních bugatti.

22. 9.

Škoda ukazuje koncept závodního vozu Vision GT

Novinky.cz / AutoMoto

Designové oddělení mladoboleslavské Škody představuje veřejnosti nový koncept s názvem Vision GT. Automobil má být podle jeho autorů moderní interpretací a poctou pro legendární Škodu 1100 OHC, která se vyráběla v roce 1957.

30. 8.

Škoda Auto představila nové logo

www.novinky.cz

Mladoboleslavská automobilka Škoda v úterý zveřejnila svou novou identitu značky včetně loga. Změnila se podoba okřídleného šípu a především nápis Škoda. Na autech se bude objevovat už jen nápis bez šípu. Směr, který počítá i se třemi…

7. 12.

Budoucnost elektrických sporťáků Porsche? Koncept Vision GT má mít širší dosah

Novinky.cz / AutoMoto

Německé Porsche v tomto týdnu odhalilo virtuální koncept s názvem Vision Gran Turismo. Jedná se o závodní vůz učený pro videohru Gran Turismo 7. Vůz by však také mohl naznačit, jakým směrem se bude Porsche ubírat ve skutečnosti.

4. 5.

Škoda představila novou fabii

Škoda v pražském centru DOX představila novou fabii, redaktor Novinek již měl příležitost vůz vidět v sériové podobě. Novinka stojí poprvé na modulární platformě a výrazně narostla. Ceny na českém trhu začnou na 330 tisících, základní…

11. 11.

Škoda představila novou Octavii

Novinky.cz

Vrchol roku pro mladoboleslavskou automobilku Škoda je venku. Nová Octavia narostla na délku i v zavazadelníku, diesel má jen dvoulitrový, 4x4 dostanete i k benzínovému motoru a uvnitř si můžete udělat spací úpravu. Značka novinku…

23. 5.

Škoda představila nový Superb

Novinky.cz / AutoMoto

Mladoboleslavská automobilka představila omlazenou Škodu Superb nikoliv na autosalonu, nýbrž na hokejovém mistrovství v Bratislavě. V nabídce je i s plug-in-hybridním pohonným ústrojím.

4. 3.

Škoda Vision iV představena. Ukazuje elektrickou budoucnost

Koncept Vision iV, který je největším lákadlem stánku škodovky na ženevském autosalonu, ztělesňuje elektrickou - a také částečně autonomní - budoucnost značky. Má ale i zajímavou techniku - přes tři stovky koní a pohon všech kol.

4. 3.

Smart bude podle nového konceptu elektrický a dost odvážný

Koncern Daimler rozhodl, že automobily Smart budou od roku 2020 už jen elektrické. A k tomuto datu směřuje všechno. Třeba i koncepty. Třeba Forease+ ukazuje, že Smart by mohl být značkou, která bude hodně sexy.

6. 12.

Škoda představila nový model Scala

Novinky.cz / AutoMoto

Nejprve jsme se dozvěděli, že se nástupce Rapidu bude jmenovat jinak, pak také, že ponese nové prvky designu. Řeč je o Škodě Scala, kterou mladoboleslavská automobilka kompletně představila ve čtvrtek večer.

17. 9.

Elektrický koncept BMW má interaktivní i sedadla

Novinky.cz / AutoMoto

Nový elektrický koncept iNext od mnichovské automobilky BMW se bude vyrábět. Už při jeho premiéře to prozradili zástupci značky. Očekávat ho můžeme už v roce 2021.

6. 9.

Škoda Vision RS ukázala interiér

Čtyři sportovní sedačky, karbon se stoprocentně recyklovaným polyesterem a potahy sedaček z alcantary najdeme v konceptu Škoda Vision RS. Má prý sportovní geny, ale druhá skica naznačuje důraz na praktičnost.

7. 5.

BMW řady 6 Gran Turismo dostalo nový základní motor, naftový čtyřválec

BMW rozšiřuje nabídku motorizací pro model 6 Gran Turismo o nový čtyřválec spalující naftu. Má výkon 140 kW/190 k a dostupný bude od července.

22. 1.

Elektrická Škoda Vision E bude sériová

Novinky.cz

Futuristicky a vizionářsky vyhlížející, plně elektrický model Škoda Vision E se přepracovává pro sériovou výrobu. Linky pro ni už se začínají chystat v Mladé Boleslavi.

12. 9.

Škoda ukázala karoq a oprášený koncept Vision E

Novinky.cz / AutoMoto

Překvapení se nekonalo, mladoboleslavská automobilka Škoda v pravé poledne na autosalonu IAA ve Frankfurtu nad Mohanem ukázala vše, co již bylo dopředu avizováno (a ukázáno): karoq, evropskou premiéru studie Vision E a dva výbavové stupně…