English

Pointa N: Hledá TOP 09 nového ministra či ministryni, nebo hvězdu Instagramu?

Deník N / Česko

Vládu Petra Fialy čeká další střídání ministrů. TOP 09 bude hledat člena vlády, který bude mít na starosti vědu a výzkum. Konec Heleny Langšádlové sice nebyl překvapivý, vyvolává ale otázky o prioritách jedné z vládních stran.

More from Deník N / Česko

May 9

Nový kandidát TOP 09 na post ministra pro vědu, výzkum a inovace se...

Deník N

Nový kandidát TOP 09 na post ministra pro vědu, výzkum a inovace se má sejít s premiérem Petrem Fialou ještě tento týden. Podle předsedkyně strany Markéty Pekarové Adamové se tak má stát v pátek. „Na příští týden je pak naplánováno setkání…

May 7

Koaliční TOP 09 má několik kandidátů na ministra pro vědu, výzkum a inovace....

Deník N / Česko

Koaliční TOP 09 má několik kandidátů na ministra pro vědu, výzkum a inovace. Jedním z nich je předseda sněmovního zahraničního výboru Marek Ženíšek, potvrdil dnes novinářům místopředseda strany Michal Kučera. Ambicí je vybrat nového člena…

Apr 30

TOP 09 zdůvodnila rezignaci ministryně pro vědu Heleny Langšádlové nedostatečnou prezentací její...

Deník N

TOP 09 zdůvodnila rezignaci ministryně pro vědu Heleny Langšádlové nedostatečnou prezentací její práce. Podle informací Deníku N to však bylo způsobené i velikostí jejího týmu a malou podporou od její strany.

Apr 27

Po rezignaci ministryně pro vědu, výzkum a inovace Heleny Langšádlové hledá...

Deník N

Po rezignaci ministryně pro vědu, výzkum a inovace Heleny Langšádlové hledá TOP 09 jejího nástupce. Popisujeme, s jakými uchazeči vedení strany vyjednává. Jasno bude v úterý.

Apr 25

Funkce ministryně či ministra pro vědu, výzkum a inovace, ve které...

Deník N

Funkce ministryně či ministra pro vědu, výzkum a inovace, ve které právě probíhá personální výměna, nespočívá ve skutečném řízení české vědy. K tomu jí chybí pravomoci a především rozpočet. Na fungování vědy mají daleko větší vliv…

Apr 25

„S nástupcem ministryně Langšádlové vás seznámíme příští týden poté, co o něm...

Deník N

„S nástupcem ministryně Langšádlové vás seznámíme příští týden poté, co o něm rozhodne předsednictvo,“ řekla Pekarová Adamová na tiskové konferenci k demisi ministryně pro vědu, výzkum a inovace Heleny Langšádlové.

Sep 1

Novým náměstkem ministryně pro vědu, výzkum a inovace Heleny Langšádlové bude...

denikn.cz

Novým náměstkem ministryně pro vědu, výzkum a inovace Heleny Langšádlové bude Pavel Doleček, který působil jako prorektor na Univerzitě Karlově. Deníku N to potvrdil úřad ministryně. Doleček nahradil ekonoma Jurajdu, který skončil k…

Aug 28

Ekonom Štěpán Jurajda jako náměstek ministryně pro vědu Heleny Langšádlové...

Deník N / Česko

Ekonom Štěpán Jurajda jako náměstek ministryně pro vědu Heleny Langšádlové (TOP 09) na vlastní žádost končí, potvrdil to Deníku N. Jméno nového náměstka bude oznámeno tento týden.

Jun 20

Přehled očekávaných událostí: Prezident Petr Pavel přijme kandidáta na ministra...

Deník N

Přehled očekávaných událostí: Prezident Petr Pavel přijme kandidáta na ministra zemědělství Marka Výborného (KDU-ČSL) Ve Strakonicích proběhne první pochod odborářů na protest proti vládnímu balíčku V Brně se uskuteční poslední rozloučení…

Mar 30

Prezident Petr Pavel se s prvními třemi kandidáty na ústavní soudce,...

Deník N

Prezident Petr Pavel se s prvními třemi kandidáty na ústavní soudce, kteří už prošli odborným sítem, sejde 3. dubna, poté zveřejní jejich jména a oznámí Senátu. (ČTK)

Jan 19

Kandidát na prezidenta Petr Pavel dnes přijel do Ostravy. Na...

Deník N

Kandidát na prezidenta Petr Pavel dnes přijel do Ostravy. Na mítink s ním přišly asi tři tisíce lidí, další dva tisíce jej čekaly před hospodou, kde se měl setkat s voliči. Podívejte se na fotoreportáž z prvního dne Pavla v Ostravě.

Jan 17

Kandidát na prezidenta Petr Pavel přijel do Ústí nad Labem....

Deník N / Česko

Kandidát na prezidenta Petr Pavel přijel do Ústí nad Labem. Navštíví zdejší zdravotní ústav, kde se setká s místními laborantkami. Na programu má „předání květin a poděkování za obrovské nasazení během covidu“.

Jan 16

Kandidát na prezidenta Petr Pavel má na transparentním účtu k dispozici...

Deník N

Kandidát na prezidenta Petr Pavel má na transparentním účtu k dispozici již přes deset milionů korun, od sečtení prvního kola mu přišlo osm milionů. (ČTK)

Jan 15

Petr Pavel odmítl, že by byl vládním kandidátem. „Že jsem...

Deník N

Petr Pavel odmítl, že by byl vládním kandidátem. „Že jsem trojkoalici volil, neznamená, že jsem jí zavázán,“ dodal s tím, že s vládou bude spolupracovat, ale zároveň k ní bude kritický. (ČT24)

Jan 2

Kandidát na prezidenta Petr Pavel by si podle týdeníku Respekt...

Deník N

Kandidát na prezidenta Petr Pavel by si podle týdeníku Respekt za vedoucí prezidentské kanceláře vybral Janu Vohralíkovou, současnou vedoucí kanceláře Senátu. Respektu to potvrdila sama Vohralíková.

Jun 21

Kandidát koalice Piráti a STAN na nástupce po ministru školství Petru...

Deník N

Kandidát koalice Piráti a STAN na nástupce po ministru školství Petru Gazdíkovi bude představen asi v průběhu týdne, dnes ne, oznámil šéf Pirátů a ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš. (ČTK)

Feb 10

Náměstkyní ministryně pro vědu, výzkum a inovace Heleny Langšádlové (TOP 09) se...

denikn.cz

Náměstkyní ministryně pro vědu, výzkum a inovace Heleny Langšádlové (TOP 09) se stala Jana Havlíková, která se odborně věnuje například koncepčnímu rozvoji výzkumu. Ministryně to dnes oznámila na Twitteru. Druhou pozici náměstka zastává…

Jan 5

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) bude nově...

denikn.cz

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) bude nově předsedkyní Rady pro výzkum, vývoj a inovace. Do funkce ji dnes jmenovala vláda. Ministryně o tom informovala na Twitteru.

Dec 22

Ředitelkou kabinetu Heleny Langšádlové (TOP 09), ministryně pro vědu, výzkum a inovace,...

denikn.cz

Ředitelkou kabinetu Heleny Langšádlové (TOP 09), ministryně pro vědu, výzkum a inovace, bude Jana Soukupová. Členka téže strany založila platformu Youth, Speak Up, dříve byla asistentkou exposlance Miroslava Kalouska. Oznámila to na…

Nov 16

Předsednictvo TOP 09 se shodlo na kandidátech na ministry, strana bude mít...

denikn.cz

Předsednictvo TOP 09 se shodlo na kandidátech na ministry, strana bude mít v kabinetu dvě křesla. Jména kandidátů zatím nesdělí. (ČT24)