English

Čínský prezident Si Ťin-pching navštíví v době od 5. do 10. května kromě...

Deník N / Svět

Čínský prezident Si Ťin-pching navštíví v době od 5. do 10. května kromě Francie také Srbsko a Maďarsko. Podle agentury Reuters to dnes oznámilo čínské ministerstvo zahraničí. Na státní návštěvě Francie je čínský prezident podle…

More from Deník N / Svět

May 7

Čínský prezident Si Ťin-pching pokračuje ve své cestě po Evropě....

Deník N

Čínský prezident Si Ťin-pching pokračuje ve své cestě po Evropě. Z Francie se dnes přesunul do Srbska, kde ho přivítal jeho protějšek Aleksandar Vučić. Informovala o tom srbská média. Návštěva připadá na 25. výročí události, při níž letoun…

Apr 29

Čínský prezident Si Ťin-pching navštíví v době od 5. do 10. května kromě...

Deník N / Svět

Čínský prezident Si Ťin-pching navštíví v době od 5. do 10. května kromě Francie také Srbsko a Maďarsko. Podle agentury Reuters to dnes oznámilo čínské ministerstvo zahraničí. Na státní návštěvě Francie je čínský prezident podle…

Apr 2

Čínský prezident Si Ťin-pching jednal po telefonu s americkým prezidentem...

Deník N

Čínský prezident Si Ťin-pching jednal po telefonu s americkým prezidentem Joem Bidenem. Hovořili spolu poprvé od listopadu, píšou čínská státní média. (ČTK)

Nov 14

Čínský prezident Si Ťin-pching dorazil do Spojených států, kde jej...

Deník N

Čínský prezident Si Ťin-pching dorazil do Spojených států, kde jej ve středu čeká jednání s americkým prezidentem Joem Bidenem, informují agentury Reuters a AFP. (ČTK)

Mar 17

Čínský prezident Si Ťin-pching na začátku příštího týdne navštíví Rusko,...

Deník N

Čínský prezident Si Ťin-pching na začátku příštího týdne navštíví Rusko, poprvé od ruské invaze na Ukrajinu. S ruským prezidentem Vladimirem Putinem bude jednat o „strategické spolupráci“. V zemi má být od pondělí do středy. (TASS)

Mar 13

Čínský prezident Si Ťin-pching chce online schůzku s ukrajinským prezidentem Volodymyrem...

Deník N

Čínský prezident Si Ťin-pching chce online schůzku s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským, hovořili by spolu poprvé od začátku ruské invaze. Čínský prezident se má příští týden v Rusku setkat s Vladimirem Putinem. (WSJ)

Mar 13

Čínský prezident Si Ťin-pching plánuje příští týden navštívit Rusko, kde...

Deník N

Čínský prezident Si Ťin-pching plánuje příští týden navštívit Rusko, kde se má setkat s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. (Reuters)

Sep 14

Čínský prezident Si Ťin-pching je na návštěvě v Kazachstánu. Je to...

Deník N

Čínský prezident Si Ťin-pching je na návštěvě v Kazachstánu. Je to jeho první zahraniční cesta od vypuknutí pandemie covidu. (AFP)

May 25

Čínský prezident Si Ťin-pching ve videohovoru s vysokou komisařkou OSN pro...

Deník N

Čínský prezident Si Ťin-pching ve videohovoru s vysokou komisařkou OSN pro lidská práva Michelle Bacheletovou hájil čínský postoj k lidským právům. Podle něj by každá země měla mít možnost vybrat si vlastní cestu s ohledem na místní…

May 9

Čínský prezident Si Ťin-pching s německým kancléřem Olafem Scholzem hovořil...

Deník N

Čínský prezident Si Ťin-pching s německým kancléřem Olafem Scholzem hovořil ohledně dalšího postupu na Ukrajině. „Je nutné vyvinout veškeré úsilí, abychom se vyhnuli eskalaci a rozšíření konfliktu,“ uvedl Si v průběhu videohovoru. (Reuters)

Mar 18

Čínský prezident Si Ťin-pching dnes ve videohovoru americkému prezidentu Joeovi...

Deník N / Svět

Čínský prezident Si Ťin-pching dnes ve videohovoru americkému prezidentu Joeovi Bidenovi řekl, že konflikty a konfrontace, jako jsou události na Ukrajině, nejsou v ničím zájmu. S odkazem na čínská státní média o tom informovala agentura…

Feb 25

Čínský prezident Si Ťin-pching mluvil s ruským prezidentem Putinem a vyzval ho...

Deník N / Svět

Čínský prezident Si Ťin-pching mluvil s ruským prezidentem Putinem a vyzval ho k „vyjednávání“ s Ukrajinou. (AFP)

Nov 11

Čínský prezident Si Ťin-pching varoval před návratem studené války v oblasti...

denikn.cz

Čínský prezident Si Ťin-pching varoval před návratem studené války v oblasti Indo-Pacifiku. V situaci narůstajícího napětí v souvislosti s Tchaj-wanem to uvedl ve videu na summitu APEC v Aucklandu. (Guardian)

Jul 23

Čínský prezident Si Ťin-pching v uplynulých dvou dnech navštívil Tibet. Byla...

denikn.cz

Čínský prezident Si Ťin-pching v uplynulých dvou dnech navštívil Tibet. Byla to jeho vůbec první návštěva oblasti v roli hlavy státu. Ve Lhase navštívil palác Potála, který je oficiálním sídlem dalajlamů. (Reuters)

Jul 1

Čínský prezident Si Ťin-pching varoval zahraniční mocnosti před vměšováním se...

denikn.cz

Čínský prezident Si Ťin-pching varoval zahraniční mocnosti před vměšováním se do čínských záležitostí. Čína se podle něj nenechá zastrašovat ani utlačovat, řekl v projevu při příležitosti stoletého výročí od vzniku Komunistické strany Číny…

Jun 29

Čínský prezident Si Ťin-pching udělil medaile za zásluhy 29 členům Komunistické...

denikn.cz

Čínský prezident Si Ťin-pching udělil medaile za zásluhy 29 členům Komunistické strany Číny, která ve čtvrtek oslaví sté výročí svého založení. Na ceremoniálu Si vyzval příslušníky strany, aby zůstali loajální a dál sloužili lidu. (Reuters)

Apr 21

Čínský prezident Si Ťin-pching se zítra zúčastní klimatického summitu, který...

denikn.cz

Čínský prezident Si Ťin-pching se zítra zúčastní klimatického summitu, který pořádají Spojené státy. Schůzka světových lídrů bude probíhat online. Minulý týden spolu zástupci USA a Číny jednali o spolupráci při ochraně klimatu. (Reuters)

Mar 1

Čínský prezident Si Ťin-pching telefonicky jednal s polským prezidentem Andrzejem...

denikn.cz

Čínský prezident Si Ťin-pching telefonicky jednal s polským prezidentem Andrzejem Dudou o možnosti dodání čínských vakcín do Polska. (Global Times)

Mar 10

Čínský prezident Si Ťin-pching poprvé od rozšíření nákazy koronavirem navštívil...

denikn.cz

Čínský prezident Si Ťin-pching poprvé od rozšíření nákazy koronavirem navštívil Wu-chan. Dal tím najevo, že Peking považuje nejhorší fázi nákazy za ukončenou. Podle čínské vlády je nakažených za poslední den ve Wu-chanu jen 19 a mrtvých 17…

Mar 5

Čínský prezident Si Ťin-pching kvůli koronaviru odložil návštěvu Japonska. Náhradní...

denikn.cz

Čínský prezident Si Ťin-pching kvůli koronaviru odložil návštěvu Japonska. Náhradní datum zatím oznámeno nebylo. Mluvčí japonské vlády Jošihide Suga ale uvedl, že se setkání uskuteční, až bude moci být plodnější. Novým koronavirem, který…