English

Vývoj bojů (806. den): Dnes možná začala druhá bitva o Charkov, Rusové od rána útočí na nové frontě

Deník N / Svět

Rozpoutaly se nové boje na severu, Ukrajinci evakuují obce na ruské hranici. Situace v Očeretyne se údajně stabilizuje, jižně od něj se podařilo zastavit útok tří T-90M. Putinovi stáli za zády důstojníci z řeznických jednotek. Mapa dne –…

More from Deník N / Svět

May 19

Při novém ruském ostřelování Charkovské oblasti zemřelo dalších pět lidí,...

Deník N

Při novém ruském ostřelování Charkovské oblasti zemřelo dalších pět lidí, oznámil guvernér Syněhubov. Dnešní počet mrtvých tak stoupl na deset. (ČTK)

May 13

Rusové mají v bojích na severu Charkovské oblasti taktický úspěch, u...

Deník N

Rusové mají v bojích na severu Charkovské oblasti taktický úspěch, u příhraničního Vovčansku nasadili značné síly, sdělil ukrajinský generální štáb. (ČTK)

Oct 5

Rusové podle Ukrajiny zasáhli obchod v Charkovské oblasti, zabili 49 lidí

Deník N / Svět

Rusové při ostřelování Charkovské oblasti zabili 49 lidí. Podle hlavy oblasti Oleha Syněhubova zasáhli obchod s potravinami v obci Groza v Kupjanském okrese. Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj útok označil za „brutální ruský zločin“.

Aug 13

Rusové při dnešním ostřelování Chersonské oblasti na Ukrajině zabili šest...

Deník N

Rusové při dnešním ostřelování Chersonské oblasti na Ukrajině zabili šest lidí, mezi oběťmi je také jedno dítě, oznámil na Telegramu ukrajinský ministr vnitra Igor Klymenko. (AFP)

Jul 23

Jestli Rusové znovu přijdou do Kyjeva, bude to velká a krvavá...

Deník N

Jestli Rusové znovu přijdou do Kyjeva, bude to velká a krvavá chyba, říká v rozhovoru Vitalij Kličko. „Máme pro ně přichystaná mnohá překvapení, naše město budeme bránit.“

Jun 14

V raketách, kterými v tyto dny Rusové ostřelují ukrajinská města, jsou podle...

Deník N

V raketách, kterými v tyto dny Rusové ostřelují ukrajinská města, jsou podle tvrzení ukrajinské prezidentské kanceláře komponenty vyráběné v zahraničí. Přitom raketa Ch-101, která včera zabila v Kryvym Rihu 11 lidí, byla vyrobena letos.…

Feb 12

Rusové o víkendu pokračovali v ostřelování ukrajinských měst. V Nikopolu byl zabit jeden...

Deník N

Rusové o víkendu pokračovali v ostřelování ukrajinských měst. V Nikopolu byl zabit jeden člověk, další utrpěli zranění. Zraněn byl i jeden člověk v Charkově. (AP)

Feb 7

Rusové podle starosty Charkova Ihora Terechova dnes večer ve městě...

Deník N

Rusové podle starosty Charkova Ihora Terechova dnes večer ve městě zasáhli průmyslový areál. Gubernátor oblasti Oleh Syněhubov napsal, že podle předběžných dat na centrum Charkova vypálili šest až deset raket. (Kyiv Independent)

Feb 7

Rusové podle gubernátora Charkovské oblasti Oleha Syněhubova raketami zaútočili na...

Deník N

Rusové podle gubernátora Charkovské oblasti Oleha Syněhubova raketami zaútočili na Charkov, ve městě bylo dnes večer slyšet několik výbuchů. Informace o případných obětech a rozsahu škod úřady zatím neupřesnily. (Telegram Oleha Syněhubova)

Feb 5

Rusové podle gubernátora Charkovské oblasti Olega Syněhubova raketou zásahli centrum...

Deník N

Rusové podle gubernátora Charkovské oblasti Olega Syněhubova raketou zásahli centrum Charkova. Informace o případných zraněných úřady upřesňují. (Unian)

Nov 23

Ukrajina a Rusko si dnes vyměnily dalších 71 zajatců. Rusové podle Kyjeva...

Deník N

Ukrajina a Rusko si dnes vyměnily dalších 71 zajatců. Rusové podle Kyjeva propustili ze zajetí 35 ukrajinských vojáků a jednoho civilistu, z ukrajinského zajetí do vlasti zamířilo 35 ruských vojáků. O výměně informovali šéf ukrajinské…

Nov 6

Starosta ukrajinské metropole Kyjeva připustil, že Rusové mohou systematickým ostřelováním...

Deník N

Starosta ukrajinské metropole Kyjeva připustil, že Rusové mohou systematickým ostřelováním kritické infrastruktury způsobit blackout celého města. Už nyní žijí po celé zemi miliony lidí bez vody a kanalizace. Podle ředitele bezpečnostní…

Sep 7

V noci dopadaly rakety na Charkov. Rusové utrpěli další ztráty na...

Deník N

V noci dopadaly rakety na Charkov. Rusové utrpěli další ztráty na jihu Ukrajiny. Ukrajinský prezident Zelenskyj podpořil ukončení zjednodušeného vydávání víz Rusům. Zatímco v Charkovské oblasti podle pozorovatelů Ukrajinci zahájili…

Jun 5

Rusové znovu ostřelují ukrajinský Charkov. Podle guvernéra oblasti Oleha Syneguba...

Deník N

Rusové znovu ostřelují ukrajinský Charkov. Podle guvernéra oblasti Oleha Syneguba jsou pod palbou obytné oblasti města. Zatím nejsou hlášeny žádné oběti. (Kyiv Independent)

Apr 13

Ruská vojska podle Kyjeva pokračují v ostřelování Charkova a bombardování Mariupolu a ničí...

Deník N

Ruská vojska podle Kyjeva pokračují v ostřelování Charkova a bombardování Mariupolu a ničí raketami a bombami civilní infrastrukturu v Charkovské a Záporožské oblasti. V Donbasu ukrajinští vojáci během uplynulých 24 hodin odrazili šest…

Mar 12

Rusové ostřelují podle ukrajinských zdrojů mešitu v Mariupolu. Ukrývá se v ní...

denikn.cz

Rusové ostřelují podle ukrajinských zdrojů mešitu v Mariupolu. Ukrývá se v ní zhruba 80 civilistů. (AFP)

Mar 11

Proč Kyjev nepadl za dva dny a proč Rusové útočí na...

denikn.cz

Proč Kyjev nepadl za dva dny a proč Rusové útočí na porodnice? Shrnujeme dva týdny Putinovy války v otázkách a odpovědích.

Mar 3

Rusové dobyli Cherson. Kyjev i Charkov se stále statečně brání. Kreml...

denikn.cz

Rusové dobyli Cherson. Kyjev i Charkov se stále statečně brání. Kreml mezitím umlčel další svobodná média a z Ukrajiny už před ruskou agresí uteklo přes milion lidí. Pointu N připravila Markéta Boubínová.

Mar 1

Desítky lidí zemřely po bombardování ukrajinských měst Charkov a Černihiv. Rusové...

Deník N / Svět

Desítky lidí zemřely po bombardování ukrajinských měst Charkov a Černihiv. Rusové raketami zničili například obchodní centrum v Černihově a vybombardovali i náměstí v Charkově. (BBC)

Feb 28

Čím Rusové plošně ostřelují Charkov? Raketomet BM-21 Grad není žádná chytrá...

Deník N / Svět

Čím Rusové plošně ostřelují Charkov? Raketomet BM-21 Grad není žádná chytrá zbraň. Pochází ze 60. let a pálí salvu neřízených raket. Ilustruje bezohlednost ruského útoku. Grad je v podstatě nákladní automobil, který místo korby má čtyřicet…