English

Premiér Petr Fiala (ODS) uvede nového ministra pro vědu Marka...

Deník N

Premiér Petr Fiala (ODS) uvede nového ministra pro vědu Marka Ženíška (TOP 09) do úřadu hned ve čtvrtek poté, co jej prezident Pavel jmenuje, uvedla mluvčí vlády. (ČTK)

More from Deník N

Jun 21

Většina podřízených nového ministra pro vědu Marka Ženíška dala výpověď....

Deník N

Většina podřízených nového ministra pro vědu Marka Ženíška dala výpověď. Důvodem je odvolání šéfky Ženíškova kabinetu Jany Soukupové.

May 24

Jedním z úkolů nového ministra pro vědu Marka Ženíška (TOP 09) je...

Deník N

Jedním z úkolů nového ministra pro vědu Marka Ženíška (TOP 09) je zlepšení prostředí pro vývoj a výrobu technologií s vyšší přidanou hodnotou. Česko podle něj zaspalo a nyní musí hledat cesty, jak se aspoň přiblížit světovým lídrům.

May 23

Vláda má od minulého týdne nového ministra pro vědu, Marka...

Deník N

Vláda má od minulého týdne nového ministra pro vědu, Marka Ženíška z TOP 09. Ten se postu ujal místo ekonoma Pavla Tuleji. „Žádný velký zástup na tento post nebyl. A přesto jsem to vzal,“ říká Ženíšek v rozhovoru pro Deník N.

May 22

Vláda jmenovala ministra Marka Ženíška (TOP 09) předsedou Rady pro výzkum,...

Deník N

Vláda jmenovala ministra Marka Ženíška (TOP 09) předsedou Rady pro výzkum, vývoj a inovace. Novinářům řekl, že se pod jeho vedením rada poprvé sejde příští pátek. (ČTK)

May 14

Premiér Petr Fiala (ODS) uvede nového ministra pro vědu Marka...

Deník N

Premiér Petr Fiala (ODS) uvede nového ministra pro vědu Marka Ženíška (TOP 09) do úřadu hned ve čtvrtek poté, co jej prezident Pavel jmenuje, uvedla mluvčí vlády. (ČTK)

May 10

Premiér Petr Fiala (ODS) dnes odešle návrh na jmenování Marka...

Deník N

Premiér Petr Fiala (ODS) dnes odešle návrh na jmenování Marka Ženíška (TOP 09) ministrem pro vědu, výzkum a inovace prezidentovi Petru Pavlovi. Ženíšek novinářům po dopoledním jednání s Fialou řekl, že probírali, co chce ve funkci stihnout…

May 9

Výkonný výbor TOP 09 odhlasoval Marka Ženíška jako kandidáta na post ministra...

Deník N

Výkonný výbor TOP 09 odhlasoval Marka Ženíška jako kandidáta na post ministra pro vědu a výzkum a inovace. „Naprostou klíčovou prioritou je zajištění zdrojů, které vědě umožní plně rozvinout svůj potenciál, tedy nutné navýšení jejích…

Apr 29

Česko bude podle ministra zemědělství Marka Výborného (KDU-ČSL) žádat o mimořádnou...

Deník N

Česko bude podle ministra zemědělství Marka Výborného (KDU-ČSL) žádat o mimořádnou finanční pomoc pro ovocnáře, konkrétně o balík pomoci určený pro případy mimořádných přírodních katastrof, jako jsou povodně, požáry nebo mrazy. (České…

Feb 19

Zemědělci předali dopis ministrovi zemědělství Marku Výbornému (KDU-ČSL). Ten slíbil,...

Deník N / Česko

Zemědělci předali dopis ministrovi zemědělství Marku Výbornému (KDU-ČSL). Ten slíbil, že se jím bude zabývat. Předávání se účastnil i bývalý politik a exšéf Agrární komory Jan Veleba.

Feb 14

Vláda dnes podle ministra zemědělství Marka Výborného (KDU-ČSL) schválila dočasné...

Deník N / Česko

Vláda dnes podle ministra zemědělství Marka Výborného (KDU-ČSL) schválila dočasné zařazení psychoaktivní látky HHC na seznam zakázaných návykových látek. Uvedl to na sociální síti X. Podle dříve zveřejněného návrhu ministerstvo…

Dec 6

Vláda podle ministra zemědělství Marka Výborného (KDU-ČSL) použije všechny páky...

Deník N

Vláda podle ministra zemědělství Marka Výborného (KDU-ČSL) použije všechny páky včetně kontrolních mechanismů, aby řetězce donutila zlevnit potraviny. K vysokým cenám podle něj není důvod.

Sep 22

Prezident Petr Pavel se v USA setkal s dosluhujícím nizozemským premiérem Markem...

Deník N

Prezident Petr Pavel se v USA setkal s dosluhujícím nizozemským premiérem Markem Ruttem. Diskutovali o podpoře Ukrajiny, energetické bezpečnosti nebo umělé inteligenci, sdělil Hrad.

Jul 12

Lidovce Marka Výborného, který se na konci června stal ministrem...

Deník N

Lidovce Marka Výborného, který se na konci června stal ministrem zemědělství, nahradí v poslaneckých výborech jeho kolegové z klubu KDU-ČSL Michael Kohajda, Nina Nováková a Aleš Dufek. Podle podkladů sněmovní volební komise by měl Kohajda…

Jun 29

Prezident Petr Pavel jmenoval na Pražském hradě lidovce Marka Výborného...

Deník N

Prezident Petr Pavel jmenoval na Pražském hradě lidovce Marka Výborného ministrem zemědělství. Někdejší předseda KDU-ČSL nahradí v čele resortu stranického kolegu Zdeňka Nekulu. Ten čelil kritice kvůli komunikaci kroků proti zvyšování cen…

Jun 27

Prezident Petr Pavel jmenuje Marka Výborného ministrem zemědělství ve čtvrtek...

Deník N

Prezident Petr Pavel jmenuje Marka Výborného ministrem zemědělství ve čtvrtek v 10:00, oznámil dnes Hrad. Výborný nahradí Nekulu, který rezignoval.

Jun 22

Širší vedení KDU-ČSL schválilo nominaci Marka Výborného na post ministra...

Deník N

Širší vedení KDU-ČSL schválilo nominaci Marka Výborného na post ministra zemědělství. Prezident Petr Pavel ho jmenuje do funkce 29. června. (KDU-ČSL)

Jun 18

Prezident Petr Pavel se s Markem Výborným (KDU-ČSL) setká toto úterý,...

Deník N

Prezident Petr Pavel se s Markem Výborným (KDU-ČSL) setká toto úterý, ministrem zemědělství by ho měl jmenovat ve čtvrtek 29. června. Výborný ve funkci nahradí Zdeňka Nekulu. Důvody, které vedly k výměně ministrů, Pavel podle svých slov…

Jan 14

Šéf ANO označil Petra Pavla, Danuši Nerudovou, Pavla Fischera i Marka...

denikn.cz

Šéf ANO označil Petra Pavla, Danuši Nerudovou, Pavla Fischera i Marka Hilšera za kandidáty vlády. „Mají Senát, Sněmovnu, předseda Nejvyššího soudu jim fandí,“ prohlásil na adresu Petra Angyalossyho.

Jun 3

Koncert České filharmonie pod taktovkou Marka Wiggleswortha se sólistou Petrem...

denikn.cz

Koncert České filharmonie pod taktovkou Marka Wiggleswortha se sólistou Petrem Nekorancem v Obecním domě zakončil 76. ročník festivalu Pražské jaro. (ČTK)

Mar 12

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová přijala demisi končícího ministra zdravotnictví Marka...

denikn.cz

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová přijala demisi končícího ministra zdravotnictví Marka Krajčího. Vedením resortu dočasně pověřila ministra financí Eduarda Hegera. (Denník N)