English

Polsko investuje deset miliard zlotých (asi 58 miliard Kč) do zvýšení...

Deník N

Polsko investuje deset miliard zlotých (asi 58 miliard Kč) do zvýšení bezpečnosti své hranice s Ruskem a Běloruskem, včetně výstavby opevnění, oznámil premiér Donald Tusk. Šéf vlády podle médií dnes představil plán zlepšení obrany asi 400…

More from Deník N

May 18

Polsko investuje deset miliard zlotých (asi 58 miliard Kč) do zvýšení...

Deník N

Polsko investuje deset miliard zlotých (asi 58 miliard Kč) do zvýšení bezpečnosti své hranice s Ruskem a Běloruskem, včetně výstavby opevnění, oznámil premiér Donald Tusk. Šéf vlády podle médií dnes představil plán zlepšení obrany asi 400…

May 11

Polsko vybuduje opevnění na své hranici s Běloruskem, aby čelilo migračnímu...

Deník N

Polsko vybuduje opevnění na své hranici s Běloruskem, aby čelilo migračnímu tlaku, který podle něj organizovaně vytváří Minsk. Při návštěvě polské východní hranice to dnes podle agentury DPA prohlásil premiér Donald Tusk. „Zahájili jsme…

Aug 10

Polsko umístí u hranic s Běloruskem na 10 000 vojáků. Varšava chce odradit agresora...

Deník N

Polsko umístí u hranic s Běloruskem na 10 000 vojáků. Varšava chce odradit agresora od případného útoku, řekl polskému rádiu ministr obrany Blaszczak. (ČTK)

Feb 27

Německo bude k zajištění své bezpečnosti investovat na obranu více než...

Deník N / Svět

Německo bude k zajištění své bezpečnosti investovat na obranu více než dvě procenta HDP. To je závazek vyplývající z členství v NATO, který země dosud neplní. Oznámil to německý kancléř Olaf Scholz.

Dec 8

Na polské straně hranice s Běloruskem bylo nalezeno další tělo migranta....

denikn.cz

Na polské straně hranice s Běloruskem bylo nalezeno další tělo migranta. Tentokrát jde nejspíš o muže z Nigérie. Batoh a nigerijský pas ležely vedle mrtvoly, která byla objevena v lese devět kilometrů od hraniční linie. (PAP)

Nov 28

Migranti, kteří uvízli na hranici Běloruska s Polskem, se cítí...

denikn.cz

Migranti, kteří uvízli na hranici Běloruska s Polskem, se cítí podvedení pašeráky. Slíbili jim snadný přístup do Evropské unie za tři tisíce Eur. Někteří z nich se chtějí dál snažit o přestup hranic, protože doma na ně nic nečeká. (Reuters)

Nov 22

Bělorusko podle prezidenta Lukašenka neusiluje o konfrontaci s Polskem, ale chce, aby...

denikn.cz

Bělorusko podle prezidenta Lukašenka neusiluje o konfrontaci s Polskem, ale chce, aby Evropská unie přijala 2000 migrantů uvíznutých na hranici. Návrh na přijetí migrantů z běloruského území dnes odmítl Berlín. Lukašenko rovněž řekl, že…

Nov 16

Studio N: Svědectví od ostnatého drátu mezi Polskem a Běloruskem

Deník N

Tisíce lidí na hranicích mezi Polskem a Běloruskem se ocitly v bezvýchodné situaci. Migranti především z Blízkého východu se chtějí dostat do Evropské unie. V improvizovaných táborech ale hladovějí a mrznou. Z jedné strany ostnatého drátu…

Nov 16

Uprchlíci na hraničním přechodu Bruzgi z Běloruska do Polska útočí na...

denikn.cz

Uprchlíci na hraničním přechodu Bruzgi z Běloruska do Polska útočí na polské strážce hranice kameny a dalšími předměty. Poláci proti nim používají vodní děla. Slyšet jsou i výstřely. (Ministerstvo národní obrany Polska) Situaci na…

Nov 15

Pohraniční krize mezi Polskem a Běloruskem je pro EU testem, jestli...

denikn.cz

Pohraniční krize mezi Polskem a Běloruskem je pro EU testem, jestli si jako ekonomická i diplomatická velmoc dokáže poradit s asymetrickou taktikou mnohem menšího Běloruska. Jaké má EU možnosti? A jaké jsou pozice jednotlivých hráčů?

Sep 19

Na hranici Běloruska a Polska byla v neděli na různých...

denikn.cz

Na hranici Běloruska a Polska byla v neděli na různých místech nalezena těla celkem tří migrantů. Devět skončilo v nemocnici. (ABC News)

Aug 23

Polsko kvůli nárůstu migrace plánuje vystavět podél své hranice s Běloruskem...

denikn.cz

Polsko kvůli nárůstu migrace plánuje vystavět podél své hranice s Běloruskem plot a poslat k hranicím další vojáky, oznámil dnes polský ministr obrany Mariusz Blaszczak. Premiéři Polska, Litvy, Lotyška a Estonska dnes obvinili běloruského…

Oct 29

Bělorusko dnes obousměrně uzavřelo své hranice s Ukrajinou, Polskem, Lotyšskem...

denikn.cz

Bělorusko dnes obousměrně uzavřelo své hranice s Ukrajinou, Polskem, Lotyšskem a Litvou. Překročení hranic je podle úřadů možné jen pro obyvatele Běloruska a nákladní auta směřující do země. (Reuters)

Oct 16

Přímý útok na bezpečnost země, řekl Opata o škrtu deseti miliard. Rozhodne premiérova hra na kuře s komunisty

Deník N

Analýza: Skutečně je KSČM ochotná nepodpořit rozpočet na rok 2021, pokud vláda nevezme z rozpočtu na obranu deset miliard kvůli epidemii? Komunisté drží vládu Andreje Babiše pod krkem, jenže případné předčasné volby by ohrozily i je. O…

Oct 7

Podle Vilniusu po Litvě a Polsku odvolávají své velvyslance z Běloruska další...

denikn.cz

Podle Vilniusu po Litvě a Polsku odvolávají své velvyslance z Běloruska další země EU včetně Česka. Černínský palác to zatím oficiálně nekomentoval. (ČTK)

Sep 17

Lukašenko: Bělorusko uzavře hranice s Litvou, Polskem a Ukrajinou. Důvodem...

denikn.cz

Lukašenko: Bělorusko uzavře hranice s Litvou, Polskem a Ukrajinou. Důvodem podle vyjádření není koronavirus, ale politická situace. Podle Lukašenka tak Bělorusko zabrání možné válce. (TASS, RIA)

Aug 17

Americký prezident Donald Trump prohlásil, že situace v Bělorusku je hrozná....

denikn.cz

Americký prezident Donald Trump prohlásil, že situace v Bělorusku je hrozná. Situaci v zemi podle něj USA pozorně sledují. (Reuters)

Jun 13

Polsko otevřelo v sobotu své státní hranice se sousedními zeměmi....

denikn.cz

Polsko otevřelo v sobotu své státní hranice se sousedními zeměmi. Hranice byly zavřené kvůli pandemii koronaviru. Češi nyní mohou do Polska cestovat bez omezení, do pondělí se ale musí vracet s negativním testem na covid-19. (ČT24)

Mar 18

Donald Trump oznámil, že uzavře hranice mezi USA a Kanadou. Obě...

denikn.cz

Donald Trump oznámil, že uzavře hranice mezi USA a Kanadou. Obě země, které mezi sebou mají dlouholetý volný pohyb, tak podle něj učinily dobrovolně. Prezident jako důvod uvedl šíření koronaviru, který označil za „čínský virus.“ (Npr)

Mar 13

Polsko zavírá hranice. Do země mohou jen Poláci, všichni, kteří...

denikn.cz

Polsko zavírá hranice. Do země mohou jen Poláci, všichni, kteří se vrátí, musí na 14 dní do karantény. (ČT24)