English

Je třeba zajistit, aby dveře NATO zůstaly otevřeny pro nové...

Deník N / Česko

Je třeba zajistit, aby dveře NATO zůstaly otevřeny pro nové členy, včetně Ukrajiny, řekl ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) na zahájení schůzky ministrů zahraničí aliance. (ČTK)

More from Deník N / Česko

May 27

Ministr zahraničí Jan Lipavský se na okraj zasedání ministrů NATO...

Deník N

Ministr zahraničí Jan Lipavský se na okraj zasedání ministrů NATO v ČR setká s americkým protějškem Blinkenem, podepíší memorandum o spolupráci v boji proti dezinformacím. (ČTK)

May 25

Ministr zahraničí Jan Lipavský bude při jednání s kolegy z NATO v Praze...

Deník N

Ministr zahraničí Jan Lipavský bude při jednání s kolegy z NATO v Praze apelovat na zvýšení podpory pro zadržování ruského imperialismu, uvedl v reakci na útok v Charkově. (ČTK)

Apr 4

Ministr zahraničí Jan Lipavský na jednání NATO v Bruselu vyzval další...

Deník N

Ministr zahraničí Jan Lipavský na jednání NATO v Bruselu vyzval další země, aby se zapojily do české iniciativy na nákup munice pro Ukrajinu. (ČTK)

Jan 22

Ministr zahraničí Jan Lipavský jednal v Bruselu s generálním tajemníkem NATO Jensem...

Deník N / Svět

Ministr zahraničí Jan Lipavský jednal v Bruselu s generálním tajemníkem NATO Jensem Stoltenbegrem. Tématem bylo zejména plánované květnové neformální zasedání ministrů zahraničí Aliance v Praze a příprava červencového summitu NATO ve…

Dec 1

Ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) dnes jednal se svým polským...

Deník N / Česko

Ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) dnes jednal se svým polským protějškem. S Szymonem Szynkowskim vel Sekem mluvili o podpoře Ukrajiny nebo rozšiřování EU. „S novým ministrem zahraničí jsme se dnes v Praze shodli na tom, že chceme ve…

Oct 6

Ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) jednal s francouzskou ministryní zahraničí Catherine...

Deník N / Česko

Ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) jednal s francouzskou ministryní zahraničí Catherine Colonnou o evropské bezpečnosti, migraci či rozšíření Evropské unie. Lipavský bilaterální setkání ocenil jako otevřené a přátelské. „Našli jsme…

Nov 17

Ministr zahraničí Jan Lipavský při dvoudenní návštěvě Británie jednal se...

Deník N / Česko

Ministr zahraničí Jan Lipavský při dvoudenní návštěvě Británie jednal se svým protějškem Jamesem Cleverlym, náměstkem ministerstva pro mezinárodní obchod Gregem Handsem i britskými poslanci, informoval o tom jeho resort. Během první…

Nov 16

Ministr zahraničí Jan Lipavský bude jednat se svým britským protějškem...

Deník N / Svět

Ministr zahraničí Jan Lipavský bude jednat se svým britským protějškem Jamesem Cleverlym a se státním ministrem pro obchodní politiku Gregem Handsem. Včera se setkal s poslanci britského parlamentu.

Oct 10

Ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) dnes v Praze jednal se šéfem...

Deník N

Ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) dnes v Praze jednal se šéfem Mezinárodní agentury pro atomovou energii (MAAE) Rafaelem Grossim. Šéf české diplomacie ocenil misi MAAE v Záporožské jaderné elektrárně. Uvedl to na Twitteru. Česká…

Aug 15

Ministr zahraničí Jan Lipavský bude ve čtvrtek v Praze jednat s rumunským...

Deník N

Ministr zahraničí Jan Lipavský bude ve čtvrtek v Praze jednat s rumunským protějškem Aureskem o válce na Ukrajině, rozšiřování EU či bezpečnosti. (ČTK)

Jun 30

NATO bude dnes jednat o situaci na jižním křídle Aliance,...

Deník N / Česko

NATO bude dnes jednat o situaci na jižním křídle Aliance, o potravinové krizi a jejích dopadech na bezpečnost, uvedl český premiér Petr Fiala. (ČTK)

Jun 5

Ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) je v covidové izolaci. Se svým...

Deník N

Ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) je v covidové izolaci. Se svým indickým protějškem a bývalým velvyslancem v ČR Subrahmanjamem Džaišankarem, který navštívil Prahu, jednal proto videokonferenčně.

Apr 22

Český ministr zahraničí Jan Lipavský by byl rád, aby velké...

Deník N

Český ministr zahraničí Jan Lipavský by byl rád, aby velké země jako Německo dělaly více pro vyzbrojení Ukrajiny. Řekl to v rozhovoru se CNN. (ČTK)

Mar 4

Podle ministra zahraničí Jana Lipavského by potenciální únik radiace na...

Deník N / Česko

Podle ministra zahraničí Jana Lipavského by potenciální únik radiace na Ukrajině mohl ohrozit celou Evropu. „Jsem šokován nesmyslným, nezodpovědným a nebezpečným útokem na Záporožskou jadernou elektrárnu. Ruská agrese musí skončit,“ napsal…

Feb 24

„Nebudu komentovat případné budoucí kroky,“ odpověděl ministr zahraničí Jan Lipavský...

denikn.cz

„Nebudu komentovat případné budoucí kroky,“ odpověděl ministr zahraničí Jan Lipavský na otázku, zda je blízko vyhoštění ruského velvyslance z Česka. „Dnes jsme na tiskové konferenci po Bezpečnostní radě státu oznámili celou řadu kroků i v…

Jan 24

Ve čtvrtek bude ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) v Bruselu jednat...

denikn.cz

Ve čtvrtek bude ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) v Bruselu jednat s generálním tajemníkem NATO Stoltenbergem, mimo jiné o situaci na Ukrajině. (ČTK)

Jan 13

Ministr zahraničí Jan Lipavský dnes telefonicky hovořil se svým americkým...

denikn.cz

Ministr zahraničí Jan Lipavský dnes telefonicky hovořil se svým americkým protějškem Antony Blinkenem. Probírali spolu důležitost NATO a v obecné rovině otázky bezpečnosti a obrany. (ČTK)

Dec 28

Ministr zahraničí Jan Lipavský se ve čtvrtek setká v Praze se...

denikn.cz

Ministr zahraničí Jan Lipavský se ve čtvrtek setká v Praze se šéfem rakouské diplomacie a bývalým kancléřem Alexanderem Schallenbergem. Projednají vzájemné vztahy či evropská témata. (ČTK)

Dec 10

Jan Lipavský nesouhlasí s tím, aby o jeho jmenování ministrem...

denikn.cz

Jan Lipavský nesouhlasí s tím, aby o jeho jmenování ministrem zahraničí rozhodoval prezident. „Ústava jasně říká, že prezident jmenuje na návrh premiéra členy vlády. Tento názor zastával v minulosti i sám Miloš Zeman, když říkal, že…

Apr 21

Nový ministr zahraničí Jakub Kulhánek mluvil s generálním tajemníkem NATO Jensem...

denikn.cz

Nový ministr zahraničí Jakub Kulhánek mluvil s generálním tajemníkem NATO Jensem Stoltenbergem. Podle Kulhánka vyjádřilo NATO Česku podporu v kauze Vrbětice, kde před lety podle policie ruští špiony vyhodili do vzduchu muniční sklady.