English

Ford chystá velký návrat, capri se vrátí zřejmě jako elektrické SUV kupé

Novinky.cz / AutoMoto

Automobilka Ford se formou velmi hravé kampaně pochlubila brzkým návratem kdysi slavného modelu Capri, který bude velmi pravděpodobně čistě elektrickým SUV kupé.

More from Novinky.cz / AutoMoto

Jul 26

Honda E se nástupce nedočká. Automobilka se soustředí na SUV

Novinky.cz / AutoMoto

Japonská automobilka Honda v dohledné době nepředstaví žádná další auta ve segmentu modelu E. Podle slov z vedení společnosti přesouvá Honda téměř veškerou svoji pozornost k populárnějším vozům SUV.

Jul 19

Elektrickým SUV na rallycross. Ford představil speciální Mustang Mach-E

Novinky.cz / AutoMoto

Z nápadu člena týmu Fordu, který monitoruje zpětnou vazbu od zákazníků, se zrodil rallycrossový speciál na základě elektrického mustangu Mach-E.

Jul 12

Ford Fiesta se může vrátit jako auto na elektrický pohon

Novinky.cz / AutoMoto

Automobilka Ford nevylučuje návrat hatchbacku Fiesta v podobě elektromobilu, možná i založeného na platformě MEB Entry koncernu VW. Nestane se to ale v blízké době, neboť baterie jsou drahé.

Nov 19

Elektrické SUV Lucid Gravity slibuje dlouhý dojezd a sedm sedadel

Novinky.cz / AutoMoto

Automobilka Lucid v roce 2024 uvede na trh své nové elektrické SUV. Rezervace na první kusy ale firma otevře už v roce příštím. Vůz by měl nabídnout velký počet koní, dlouhý dojezd i sedm sedadel.

Jul 15

Nissan představuje elektrické SUV Ariya, zaujme výkonem i dojezdem

Novinky.cz / AutoMoto

Móda elektrických SUV dorazila i k Nissanu. Ariya je po modelu Leaf druhou velkou elektrickou revolucí v rámci značky.

Jun 8

Umělec prohrál spor se Škodou Auto, chtěl stáhnout Karoq a Kodiaq z prodeje

Novinky.cz

Malíř a designér Vlado Vovkanič neuspěl ve sporu se společností Škoda Auto. Firma nemusí stáhnout z trhu vozy Kodiaq a Karoq a modely kol Vega a Triglav, rozhodl v pondělí středočeský krajský soud.

Mar 15

V automobilce Škoda Auto je první potvrzený případ koronaviru

Novinky.cz / AutoMoto

V automobilce Škoda Auto je první potvrzený případ nákazy koronavirem. Nakazil se zaměstnanec Škoda Parts Center, které je mimo hlavní výrobní závod v Mladé Boleslavi, řekl v neděli vedoucí komunikace Škoda Auto Tomáš Kotera. Firma se…

Dec 27

Škoda chystá nové, čistě elektrické SUV

Novinky.cz

Škoda Auto oslaví v příštím roce 125 let od svého založení Václavem Laurinem a Václavem Klementem. Továrna, která se v průběhu historie změnila z malé ruční dílny na podnik se 40 tisíci pracovníků, se soustředí na vývoj nových modelů. Do…

Nov 15

Nové elektrické SUV inspirované Fordem Mustang už zná své jméno

Novinky.cz / AutoMoto

Už v neděli 17. listopadu se představí nový Ford Mustang, který ale nebude takový, jak ho známe. Půjde totiž o elektrický crossover, který s Mustangem bude mít společný základ a kus jména. Bude se totiž jmenovat Ford Mustang Mach-E.

Sep 2

Koncept Cupry láká na nový model, elektrické kupé-SUV

Cupra Tavascan je dalším již plně odděleným vozem značky Cupra. Zatím jde tedy o studii, která by v sériové podobě mohla doplnit menší Formentor. Opět jde o SUV, tentokrát se svažitou střechou a elektrickým pohonem.

Feb 19

Čínská automobilka Aiways se chystá do Evropy s elektrickým SUV

Novinky.cz / AutoMoto

Elektrické SUV Aiways U5 se má představit na ženevském autosalonu a ještě letos by v něm měli jezdit první evropští zákazníci. Auto je velké podobně jako Audi Q5 a jeho cena zatím nebyla oznámena.

Aug 22

Škoda vyrobila miliónté SUV. Karoq s vypínáním válců

Novinky.cz / AutoMoto

Již milión SUV značky Škoda bylo vyrobeno a dodáno zákazníkům. Jubilejním kouskem se stal tmavě zelený karoq s benzínovým motorem, který si objednal španělský pár jako svou první škodovku.

May 4

Škoda Karoq vznikne jako kabriolet, studentské auto bude plně funkční

Studenti mladoboleslavského Středního odborného učiliště automobilky Škoda posledních pět let vytvářejí zajímavé úpravy stávajících automobilů. Letos přestavuje 23 studentů Škodu Karoq na kabriolet.

Mar 8

Audi ukázalo své první elektrické SUV e-tron

Audi do Ženevy přivezlo svůj první čistě elektrický model. Nikoliv náhodou jde o SUV. Polepy se stylizovaným nápisem e-tron by sice mohly naznačovat, že ještě nejde o hotovou verzi, vzhledem k představení sériového provedení ještě v…

Jan 22

Elektrická Škoda Vision E bude sériová

Novinky.cz

Futuristicky a vizionářsky vyhlížející, plně elektrický model Škoda Vision E se přepracovává pro sériovou výrobu. Linky pro ni už se začínají chystat v Mladé Boleslavi.

Oct 18

Mladoboleslavská Škoda začala prodávat SUV Karoq, v předobjednávkách vedla bílá barva

Novinky.cz / Ekonomika

Po předprodejní fázi zahájila ve středu mladoboleslavská Škoda Auto prodej modelu Karoq. Společnost to uvedla v tiskové zprávě. V předprodeji uvedeného modelu Škoda prodala 3500 vozů. Nejoblíbenějšími barvami byly bílá Candy, černá Magic a…

Sep 12

Škoda ukázala karoq a oprášený koncept Vision E

Novinky.cz / AutoMoto

Překvapení se nekonalo, mladoboleslavská automobilka Škoda v pravé poledne na autosalonu IAA ve Frankfurtu nad Mohanem ukázala vše, co již bylo dopředu avizováno (a ukázáno): karoq, evropskou premiéru studie Vision E a dva výbavové stupně…

Jul 26

Škoda začala vyrábět SUV Karoq, nahrazuje yetiho

Novinky.cz / AutoMoto

Škoda Auto začala po celozávodní dovolené vyrábět sportovně-užitkový model Karoq. Ten nahrazuje menší model Yeti a vedle Kodiaqu jde o druhé SUV vyráběné v závodě Kvasiny.

Jul 3

Škoda začala prodávat model Karoq, stojí 530 tisíc korun

Mladoboleslavská automobilka začala na českém trhu předprodávat model Karoq. SUV menší než kodiaq stojí 529 900 korun. V nabídce jsou čtyři motorizace a dva výbavové stupně Ambition a Style.

May 12

Škoda ukázala první fotografie modelu Karoq

Novinky.cz / AutoMoto

Nové kompaktní SUV od Škody bude mít světovou premiéru příští čtvrtek 18. května ve Stockholmu. Automobilka pár dní před kompletním odhalením ukázala některé detaily. Samotné uvedení modelu Karoq na trh je naplánováno na druhou polovinu…