English

Hlas z Ruska podobný hlasu Toma Cruise, plány B a C. Olympiáda v Paříži přináší i obavy z terorismu

Deník N / Svět

První sportovci už soutěží, olympijské hry pak oficiálně se vší parádou začnou v pátek. Ceremoniál v centru města na Seině bude znamenat výrazná omezení i pro místní obyvatele a přísná bezpečnostní opatření. Rizika jsou podle expertů…

More from Deník N / Svět

Jul 26

V Paříži začíná zahajovací ceremoniál 33. letních olympijských her. Poprvé v historii se...

Deník N

V Paříži začíná zahajovací ceremoniál 33. letních olympijských her. Poprvé v historii se koná mimo sportovní stadion, výpravy jednotlivých zemí plují po řece Seině. Zahájení živě vysílá například Česká televize. Při příležitosti…

Jul 26

Čím se olympiáda v Paříži může zapsat do historie? Vedle výkonů...

Deník N

Čím se olympiáda v Paříži může zapsat do historie? Vedle výkonů a výsledků se bude mluvit o bezpečnosti, zapojení ruských a běloruských sportovců, udržitelnosti francouzské infrastruktury nebo o vyrovnaném poměru mužů a žen.

Jul 24

Šestinásobná olympijská medailistka v drezuře Charlotte Dujardin odstoupila z olympijských her kvůli...

denikn.cz

Šestinásobná olympijská medailistka v drezuře Charlotte Dujardin odstoupila z olympijských her kvůli údajnému týrání koní. Důvodem je video, kde koně šlehá bičem. „To, co se stalo, bylo zcela mimo mísu a neodráží to, jak trénuji své koně…

Jun 19

Dvojice českých rybářů, jejichž lodi se porouchal motor, musela na...

Deník N

Dvojice českých rybářů, jejichž lodi se porouchal motor, musela na moři u norského ostrova Veiholmen strávit přes dvacet hodin, než je objevili záchranáři. Informoval o tom server kystogfjord.no. Rybáři na moře z místa, které leží západně…

May 8

Olympijský oheň už hoří v Marseille. Při slavnostním ceremoniálu za účasti...

Deník N

Olympijský oheň už hoří v Marseille. Při slavnostním ceremoniálu za účasti francouzského prezidenta Emmanuela Macrona ho ve Starém přístavu zapálil francouzský rapper Julien Mari. (AFP)

May 8

Do Marseille na jihu Francie dorazil olympijský oheň z Atén. Po...

Deník N

Do Marseille na jihu Francie dorazil olympijský oheň z Atén. Po dvanáctidenní plavbě ho přivezla plachetnice Belem. Ve Francii za 79 dní začínají letní olympijské hry. (ČT24)

Apr 24

Paříž v době slavnostního zahájení olympijských her uzavře vzdušný prostor....

Deník N

Paříž v době slavnostního zahájení olympijských her uzavře vzdušný prostor. Z důvodu zachování bezpečnosti bude 26. července obloha 150 kilometrů kolem Paříže „uzavřena“ a letecké společnosti budou muset tento vzdušný prostor obletět. (AP)

Jan 26

Koupit letenky či jízdenky z Prahy do Paříže na termín olympijských...

Deník N / Česko

Koupit letenky či jízdenky z Prahy do Paříže na termín olympijských her zatím lze poměrně bez obtíží a jen za mírně vyšší ceny. Dostupnost hotelů klesá, ale je zatím stejná jako například na Velikonoce. Sehnat vstupenky na jednotlivá…

Aug 23

Studio N: Záhada zmizelé lodi s českým nákladem pro Putina

Deník N / Česko

Loď naložená titanovou rudou ilmenit před několika měsíci vyrazila z Ukrajiny směrem do Turecka, kde měla náklad vyložit. V Černém moři ale najednou zmizela z radarů a tři dny o ní nikdo nic nevěděl. Po 72 hodinách se znovu objevila v…

Jul 27

Organizátoři příštích letních olympijských her v Paříži už prodali sedm milionů...

Deník N

Organizátoři příštích letních olympijských her v Paříži už prodali sedm milionů vstupenek, zhruba tři miliony ještě zbývají. Podle průzkumu si však až 82 % Francouzů myslí, že vstupenky jsou předražené. (iRozhlas)

Jun 20

V sídle organizačního výboru olympijských her v Paříži 2024 zasahuje finanční policie. O zásahu...

Deník N

V sídle organizačního výboru olympijských her v Paříži 2024 zasahuje finanční policie. O zásahu informovali bez bližších podrobností sami organizátoři her. (Reuters)

Jan 26

Na stavbě sportovišť pro olympijské hry v Paříži v roce 2024 se z velké...

denikn.cz

Na stavbě sportovišť pro olympijské hry v Paříži v roce 2024 se z velké části podílejí dělníci bez pracovních povolení. Francie přitom patřila mezi kritiky Kataru kvůli podmínkám, v nichž vznikala infrastruktura pro fotbalové MS. (ČT24)

Dec 2

Česká ambasáda v Paříži vystavila podél svého plotu zimní malby Josefa...

denikn.cz

Česká ambasáda v Paříži vystavila podél svého plotu zimní malby Josefa Lady. Výstava potrvá do 31. ledna 2023.

Feb 7

Český diplomat v Číně Vladimír Tomšík se účastnil zahájení olympijských her....

denikn.cz

Český diplomat v Číně Vladimír Tomšík se účastnil zahájení olympijských her. Deníku N to potvrdil šéf olympijského výboru. Ministerstvo zahraničních věcí to až do pondělí odmítalo potvrdit.

Feb 4

Začínají 24. zimní olympijské hry v Pekingu. Olympijský oheň se tak do...

denikn.cz

Začínají 24. zimní olympijské hry v Pekingu. Olympijský oheň se tak do hlavního města Číny vrací po téměř čtrnácti letech. Řada zemí se však hry rozhodla bojkotovat. V čem je nálada kolem sportovní události roku jiná, než v roce 2008?

Dec 7

Kreml zkritizoval americký diplomatický bojkot zimních olympijských her v Pekingu. Hry...

denikn.cz

Kreml zkritizoval americký diplomatický bojkot zimních olympijských her v Pekingu. Hry by podle něj měly být „osvobozené od politiky“. Vládní činitelé USA se olympiády nezúčastní kvůli porušování lidských práv v Číně. (AFP)

Oct 18

Zapálení olympijského ohně pro následující zimní hry v Pekingu narušili protestující...

denikn.cz

Zapálení olympijského ohně pro následující zimní hry v Pekingu narušili protestující s tibetskými vlajkami. Aktivisté v Řecku v místě konání antické olympiády rozvinuli vlajku a transparent s nápisem „Ne genocidě“ a byli zadrženi. (AFP)

Jul 22

Organizátoři olympijských her odvolali režiséra zahajovacího ceremoniálu kvůli vtipu o...

denikn.cz

Organizátoři olympijských her odvolali režiséra zahajovacího ceremoniálu kvůli vtipu o holokaustu. Scenárista Kentaro Kobajaši ho řekl v roce 1998 v komediální show. Zahajovací ceremoniál začne zítra ve 13 hodin středoevropského času. …

Jul 15

Olympijského zahajovacího ceremoniálu se bude smět účastnit méně než 1000 VIP...

denikn.cz

Olympijského zahajovacího ceremoniálu se bude smět účastnit méně než 1000 VIP místo původně plánovaných 10 000; běžná veřejnost je z účasti úplně vyloučena. Tokio dnes hlásí nejvíc covidových nákaz za posledního půl roku: 1308. (Kjódó)

Mar 15

Zapálení olympijského ohně pro letošní tokijskou olympiádu se v Aténách uskuteční...

denikn.cz

Zapálení olympijského ohně pro letošní tokijskou olympiádu se v Aténách uskuteční na prázdném stadionu. Zbývající část olympijské štafety byla zrušena. Japonský premiér Abe včera zopakoval, že hry zrušeny nebudou. Začít mají 24. července. …