English

Americký prezident Joe Biden vystoupil s prohlášením k propuštěným vězňům. „Dnes se...

Deník N / Svět

Americký prezident Joe Biden vystoupil s prohlášením k propuštěným vězňům. „Dnes se tři američtí občané a jeden držitel americké zelené karty, kteří byli nespravedlivě vězněni v Rusku, konečně vracejí domů: Paul Whelan, Evan Gershkovich,…

More from Deník N / Svět

Aug 2

Americký novinář Evan Gershkovich v žádosti o milost požádal ruského prezidenta Vladimira...

Deník N / Svět

Americký novinář Evan Gershkovich v žádosti o milost požádal ruského prezidenta Vladimira Putina o rozhovor. V rozsáhlém článku o propuštění svého dopisovatele z ruského vězení to napsal deník The Wall Street Journal (WSJ). Gershkovich je…

Feb 22

Americký prezident Joe Biden ve středu označil ruského prezidenta Vladimira...

Deník N

Americký prezident Joe Biden ve středu označil ruského prezidenta Vladimira Putina za „šíleného haj*la“. Biden to prohlásil v San Francisku při setkání s podporovateli jeho kampaně. (Reuters)

Aug 24

Americký novinář Evan Gershkovich, který byl zatčen v Rusku pro podezření...

Deník N

Americký novinář Evan Gershkovich, který byl zatčen v Rusku pro podezření ze špionáže, je u soudu, který rozhodne o prodloužení jeho vazby, píše Reuters. (ČTK)

Jun 25

Americký prezident Joe Biden se dosud nevyjádřil k posledním událostem v Rusku....

Deník N

Americký prezident Joe Biden se dosud nevyjádřil k posledním událostem v Rusku. Bílý dům však sdělil, že prezident je o situaci informovaný a telefonoval si s lídry Británie, Francie a Německa. (BBC)

Jun 21

Americký prezident Joe Biden označil čínského prezidenta Si Ťin-pchinga za...

Deník N

Americký prezident Joe Biden označil čínského prezidenta Si Ťin-pchinga za diktátora. O den dříve Biden řekl, že vztahy obou zemí jsou na dobré cestě. (Reuters)

Apr 18

Americký novinář listu Wall Street Journal Evan Gershkovich, jenž v Rusku...

Deník N

Americký novinář listu Wall Street Journal Evan Gershkovich, jenž v Rusku čelí obvinění ze špionáže, zůstane ve vězení. Moskevský soud mu zamítl odvolání proti jeho vazebnímu stíhání. (WSJ)

Mar 31

Americký prezident Joe Biden vyzval Rusko, aby propustilo zadrženého novináře...

Deník N

Americký prezident Joe Biden vyzval Rusko, aby propustilo zadrženého novináře Evana Gershkoviche z amerického deníku The Wall Street Journal. Rusko jej zadrželo kvůli údajnému podezření ze špionáže, deník obvinění odmítl. (AFP)

Feb 22

Americký prezident Joe Biden označil za velkou chybu, že Rusko...

Deník N

Americký prezident Joe Biden označil za velkou chybu, že Rusko pozastavuje účast na smlouvě Nový START. Na jednání ve Varšavě ocenil lídry východního křídla NATO včetně Česka. (ČTK)

Oct 12

Americký prezident Joe Biden se domnívá, že Rusko ve válce...

Deník N

Americký prezident Joe Biden se domnívá, že Rusko ve válce s Ukrajinou nepoužije jaderné zbraně. Považuje ale za nezodpovědné, že ruský prezident Vladimir Putin o této možnosti mluví. Biden to řekl v rozhovoru, který odvysílala stanice CNN…

Sep 14

Americký prezident Joe Biden chce novou velvyslankyní USA v Rusku jmenovat...

Deník N

Americký prezident Joe Biden chce novou velvyslankyní USA v Rusku jmenovat Lynne Tracyovou, která nyní zastupuje Spojené státy v Arménii. S odvoláním na tři zdroje o tom dnes informovala stanice CNN. Tracyová mluví rusky a v letech 2014 až…

Sep 6

Americký prezident Joe Biden se definitivně rozhodl nezařadit Rusko mezi...

Deník N / Svět

Americký prezident Joe Biden se definitivně rozhodl nezařadit Rusko mezi státy sponzorující terorismus. Podle agentury Reuters to dnes uvedla mluvčí Bílého domu Karine Jean-Pierreová. Na udělení nálepky naléhá Ukrajina, která čelí ruské…

Sep 6

Americký prezident Joe Biden řekl, že Rusko by nemělo být...

Deník N

Americký prezident Joe Biden řekl, že Rusko by nemělo být označeno za stát sponzorující terorismus. Toto označení prosazuje Ukrajina, Moskva varovala, že by toto označení narušilo americko-ruské vztahy. (Reuters)

Apr 4

Americký prezident Joe Biden označil ruského prezidenta Vladimira Putina za...

Deník N

Americký prezident Joe Biden označil ruského prezidenta Vladimira Putina za válečného zločince a vyzval k dalším protiruským sankcím. Informovala o tom dnes agentura AP. Biden reagoval na zprávy ukrajinských úřadů, že ruští vojáci zabili…

Feb 24

Americký prezident Joe Biden ostře odsoudil vpád Ruska na Ukrajinu:...

denikn.cz

Americký prezident Joe Biden ostře odsoudil vpád Ruska na Ukrajinu: Toto je flagrantní porušení mezinárodního práva. Putin vyhlásil svou válku. Americká opozice ale tak jednotná není.

Feb 24

Americký prezident Joe Biden vystoupí kvůli útoku Ruska na Ukrajinu...

denikn.cz

Americký prezident Joe Biden vystoupí kvůli útoku Ruska na Ukrajinu s veřejným projevem v 18.30 hodin SEČ. Oznámí výsledek jednání telefonické konference lídrů G7 a nastíní další zpřísnění sankcí vůči Rusku. (Bílý dům)

Feb 24

Americký prezident Joe Biden odsoudil „nevyprovokovaný a neospravedlněný útok“ Ruska na...

denikn.cz

Americký prezident Joe Biden odsoudil „nevyprovokovaný a neospravedlněný útok“ Ruska na Ukrajinu. Varoval před „katastrofální ztrátou životů a lidským utrpením“. Odpovědnost za ztráty na životech podle něj ponese Rusko. (AFP)

Feb 22

Americký prezident Joe Biden označil kroky Putinova Ruska za začátek...

denikn.cz

Americký prezident Joe Biden označil kroky Putinova Ruska za začátek ruské invaze na Ukrajinu. „Je to flagrantní porušení mezinárodního práva,“ řekl prezident v projevu z Bílého domu s tím, že posílá do oblasti další vojska. Oznámil, že…

Dec 4

Americký prezident Joe Biden podniká kroky, aby Rusku ztížil možnou...

denikn.cz

Americký prezident Joe Biden podniká kroky, aby Rusku ztížil možnou invazi na Ukrajinu. Komunikuje se spojenci v Evropě i s Kyjevem. O věci bude také jednat se svým ruským protějškem Putinem. (CNN)

Apr 29

Americký prezident Joe Biden ve svém projevu v Kongresu označil program...

denikn.cz

Americký prezident Joe Biden ve svém projevu v Kongresu označil program očkování proti nemoci covid-19 za jeden z největších logistických úspěchů amerických dějin. Zároveň ale zdůraznil, že v boji proti koronaviru zbývá udělat ještě hodně…

Apr 21

Americký prezident Joe Biden označil verdikt nad bývalým policistou Derekem...

denikn.cz

Americký prezident Joe Biden označil verdikt nad bývalým policistou Derekem Chauvinem za velký krok dopředu pro spravedlnost ve Spojených státech. (Reuters) Porota včera rozhodla, že je Chauvin vinen z vraždy George Floyda.