English

Unikly první informace o odvetě za smrt Haníji. Izrael se má soustředit jen na jednoho nepřítele

EuroZprávy.cz

Nejnovější zpravodajské informace varují před útokem Hizballáhu na Izrael bez účasti Íránu. Teherán se pravděpodobně nestačí dostatečně rychle připravit na rozsáhlou válku, protože každý jeho krok bude dobře viditelný. To neplatí o…

More from EuroZprávy.cz

Aug 17

Izraelská armáda provedla nálet na sklad zbraní Hizballáhu

EuroZprávy.cz

Izraelská armáda v noci na sobotu provedla nálet na oblast kolem jiholibanonského města Nabatíja. Cílem útoku byl sklad zbraní používaný šíitskou proíránskou organizací Hizballáh. Při náletu zahynulo 10 lidí, uvedl Times of Israel.

Aug 12

Zasáhneme vás tak, že jste to ještě neviděli, varuje Izrael Írán a Hizballáh

EuroZprávy.cz

Izraelský ministr obrany Joav Galant v neděli varoval Írán a libanonské militantní hnutí Hizballáh před jakýmikoli odvetnými útoky na Izrael. Uvedl to server Times of Israel.

Aug 3

Izraelská armáda opět zaútočila v Libanonu

EuroZprávy.cz

Jedna osoba zahynula při sobotním izraelském útoku na jihu Libanonu, oznámila libanonská média a izraelská armáda. Uvedl to server Times of Israel.

Jul 31

Izraelská armáda zabila šéfa operačního velitelství Hizballáhu

EuroZprávy.cz

Izraelská armáda v úterý večer oznámila, že její letecké síly při útoku na Bejrút zabily Fuáda Šukra, šéfa operačního velitelství libanonského hnutí Hizballáh. Uvedl to server Times of Israel.

Jun 19

V totální válce zničíme Hizballáh a těžce zasáhneme Libanon, varuje Izrael

EuroZprávy.cz

Izraelský ministr zahraničí Jisrael Kac varoval libanonské hnutí Hizballáh, že bude v případě "totální války" zničeno. Toto prohlášení učinil v době rostoucího napětí na izraelsko-libanonských hranicích, uved server Times of Israel.

Apr 16

Izraelská armáda zabila velitele Hizballáhu

eurozpravy.cz

Izraelská armáda v úterý potvrdila zabití velitele proiránského šíitského hnutí Hizballáh, k němuž došlo při útoku na jižní Libanon.

Apr 14

Izrael zasáhl budovu Hizballáhu v Libanonu. Jordánsko aktivovalo protivzdušnou obranu

EuroZprávy.cz

Libanon v neděli oznámil, že Izrael v neděli zasáhl budovu hnutí Hizballáh na libanonském území. Jordánsko hlásí zneškodnění letících předmětů, které narušily jeho vzdušný prostor.

Jan 4

Hizballáh varuje Izrael před rozpoutáním války proti Libanonu

EuroZprávy.cz

Vůdce vlivného libanonského hnutí Hizballáh, Hasan Nasralláh, varoval Izrael, aby nerozpoutal válku proti Libanonu. Prohlásil to den poté, co byl při útoku v jižní části libanonského hlavního města Bejrút zabit zástupce šéfa palestinského…

Nov 23

Při izraelském útoku v Libanonu zemřel syn šéfa Hizballáhu

eurozpravy.cz

Při izraelském útoku v jižním Libanonu údajně zemřel syn představitele libanonského militantního hnutí Hizballáh. Uvedl to server Times of Israel.

Nov 7

Izraelská armáda opět zaútočila v Libanonu

eurozpravy.cz

Izraelská armáda v úterý opět zaútočila na předpokládané teroristické cíle v sousedním Libanonu. Na sociální síti X to uvedl mluvčí Daniel Hagari.

Oct 25

Izraelská armáda zaútočila v Libanonu, Hizballáh podnikl útoky na izraelské pozice

EuroZprávy.cz

V důsledku zintenzivnění násilných incidentů na libanonsko-izraelských hranicích museli v úterý mnozí libanonští vesničané z oblasti utéct. Hnutí Hizballáh provedlo nejméně tři útoky na izraelské pozice.

Oct 22

Hizballáh zatahuje Libanon do války, oznámil Izrael

EuroZprávy.cz

Izrael obvinil libanonské proíránské militantní hnutí Hizballáh z eskalace napětí a zatahování Libanonu do války, informuje agentura Bloomberg.

Oct 19

Válka v Izraeli: Armáda v noci zaútočila na pozice bojovníků Hizballáhu v Libanonu

EuroZprávy.cz

Izrael v noci na dnešek znovu provedl útoky na pozice bojovníků z Hizballáhu na jihu Libanonu, informoval server Haaretz.

Oct 16

Zapojení Hizballáhu do války proti Izraeli by mohlo být fatální pro existenci Libanonu

EuroZprávy.cz

Válka mezi Izraelem a Hamásem může mít obrovské dopady na zemi, která se jí fakticky vůbec neúčastní a platí zejména za svou blízkost k celému konfliktu. Podle serveru Politico jsou nyní Libanonci „opět přilepeni k televizorům a nutkavě…

Oct 12

Izrael posílá armádu na hranice s Libanonem

EuroZprávy.cz

Izraelská armáda zmobilizovala více než 300 000 záložních vojáků, které shromáždila spolu s technikou na jihu země. Velkou část nyní podle BBC vyslala na hranice s Libanonem.

Oct 11

Na Izrael byly odpáleny rakety ze Sýrie i Gazy, zasáhly nemocnici. Izraelská armáda udeřila v Libanonu

EuroZprávy.cz

Válka v Izraeli pokračuje pátým dnem a nálety na Gazu neustávají. Izraelská armáda tvrdí, že zničila místo, které Hamás používal k detekci letadel nad pásmem Gazy. Vzdušné síly také uvedly, že stíhačky zasáhly v noci desítky "včetně dvou…

Aug 6

Na Izrael byly z Libanonu vypáleny rakety, k útoku se přihlásil Hizballáh

Nejméně deset raket dnes zamířilo k Izraeli z jižního Libanonu, uvedla dnes podle agentury Reuters izraelská armáda a doplnila, že podniká útoky na místa odpalu v Libanonu. K vypálení raket na sporné území pod izraelskou kontrolou poblíž…

Aug 23

Izraelská armáda ztratila dron nad Libanonem, Hizballáh hlásí jeho sestřel

Izraelská armáda oznámila, že ztratila dron nad libanonským územím poblíž společné hranice. K jeho sestřelení se přihlásilo libanonské radikální hnutí Hizballáh, informovala v sobotu agentura Reuters.

Jul 14

Válka Izraele s Libanonem? Netanjahu a šéf Hizballáhu si drsně vyhrožují

Na pozadí krize kolem Íránu se šéf libanonského šíitského hnutí Hizballáh Hasan Nasralláh a izraelský premiér Benjamin Netanjahu zahrnuli novými výhrůžkami. "O víkendu jsme slyšeli Nasralláhovy chvástavé řeči o jeho útočných plánech," řekl…

Feb 10

Írán nabídl Libanonu vojenskou pomoc, Hizballáh chce protiletadlové zbraně

Írán nabídl Libanonu vojenskou pomoc, pokud o ni Bejrút projeví zájem. V Bejrútu, kam přicestoval na dvoudenní návštěvu, to dnes řekl íránský ministr zahraničí Mohammad Džavád Zaríf. Zamířil do Libanonu několik dní potom, co se libanonským…