English

Ukrajinci rozstříleli ruskou vojenskou kolonu, Rusové obchodní centrum. U něj byl reportér Deníku N

Deník N / Svět

Supermarket v ukrajinském městě Kosťantynivka zasáhla ruská raketa Ch-38. Zabila čtrnáct lidí. Náš fotoreportér byl na místě.

More from Deník N / Svět

Sep 7

Při ruském ostřelování v Doněcké oblasti zemřelo pět lidí. Podle...

Deník N

Při ruském ostřelování v Doněcké oblasti zemřelo pět lidí. Podle gubernátora Vadyma Filaškina byli tři z nich zabiti ve městě Kosťantynivka a další dva u města Toretsk. Nejmladšímu bylo 24 let, nejstaršímu 69 let. (Reuters)

Aug 14

Zatím se nezdá, že by Rusové stahovali vojáky z Doněcké oblasti,...

Deník N

Zatím se nezdá, že by Rusové stahovali vojáky z Doněcké oblasti, kterou považují za klíčovou. Posily hledají všude možně. Jsou zprávy o převelených vojácích ze záporožské, kupjanské i charkovské fronty.

Aug 9

Ruský útok dnes zasáhl supermarket ve městě Kosťantynivka ve východoukrajinské...

Deník N

Ruský útok dnes zasáhl supermarket ve městě Kosťantynivka ve východoukrajinské Doněcké oblasti a zabil nejméně deset lidí a dalších 35 zranil. S odvoláním na ukrajinského ministra vnitra Ihora Klymenka to napsala agentura Ukrinform. Na…

Aug 9

Ruská střela zasáhla supermarket „Ekomarket“ v ukrajinském městě Konstantinivka v Doněcké oblasti....

denikn.cz

Ruská střela zasáhla supermarket „Ekomarket“ v ukrajinském městě Konstantinivka v Doněcké oblasti. Na místě je rozsáhlý požár. (NV.ua)

Oct 5

Rusové podle Ukrajiny zasáhli obchod v Charkovské oblasti, zabili 49 lidí

Deník N / Svět

Rusové při ostřelování Charkovské oblasti zabili 49 lidí. Podle hlavy oblasti Oleha Syněhubova zasáhli obchod s potravinami v obci Groza v Kupjanském okrese. Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj útok označil za „brutální ruský zločin“.

Sep 6

Při ruském útoku na město Kosťantynivka zahynulo nejméně 17 lidí

Deník N

Při ruském útoku na město Kosťantynivka zahynulo nejméně 17 lidí Pokud máte připomínku nebo jste našli chybu, napište na editori@denikn.cz.

Aug 7

Ruská raketa zasáhla výškovou budovu ve městě Pokrovsk v Doněcké oblasti,...

Deník N

Ruská raketa zasáhla výškovou budovu ve městě Pokrovsk v Doněcké oblasti, podle prezidenta Zelenského si útok vyžádal oběti. Na místě probíhají záchranné práce. (Unian)

Jul 2

Rusové ostřelovali obytnou oblast v Chersonu, podle předběžných zpráv několik lidí...

Deník N

Rusové ostřelovali obytnou oblast v Chersonu, podle předběžných zpráv několik lidí zranili. Podle serveru Kyiv Independent zasáhli výškovou obytnou budovu, lékárnu a restauraci.

Apr 11

Rusové pokračují v ofenzivě ve východní části Doněcké oblasti, kde několik...

Deník N / Svět

Rusové pokračují v ofenzivě ve východní části Doněcké oblasti, kde několik měst a obcí čelilo těžkému bombardování, informuje ukrajinský generální štáb. Ukrajinské síly podle něj několik útoků odrazily, avšak Rusové nadále usilují o…

Feb 7

Rusové podle starosty Charkova Ihora Terechova dnes večer ve městě...

Deník N

Rusové podle starosty Charkova Ihora Terechova dnes večer ve městě zasáhli průmyslový areál. Gubernátor oblasti Oleh Syněhubov napsal, že podle předběžných dat na centrum Charkova vypálili šest až deset raket. (Kyiv Independent)

Feb 5

Rusové včera podle šéfa Doněcké oblasti Pavla Kyrylenka v tomto regionu...

Deník N / Svět

Rusové včera podle šéfa Doněcké oblasti Pavla Kyrylenka v tomto regionu zabili čtyři lidi, dalších 11 utrpělo zranění. Kyrylenko to napsal na Telegramu. (Ukrinform)

Jan 11

Ve městě Soledar, na které Rusové intenzivně útočí, zůstává stále...

Deník N

Ve městě Soledar, na které Rusové intenzivně útočí, zůstává stále 559 civilistů, z toho 15 dětí. Podle hlavy Doněcké oblastní vojenské administrativy Kirilenka je nyní vzhledem k intenzitě bojů nelze uvakuovat. (Trucha)

Dec 18

Rusové se v Melitopolu připravují na boj ve městě, na ulicích...

Deník N

Rusové se v Melitopolu připravují na boj ve městě, na ulicích rozmisťují betonové zábrany, informoval starosta Ivan Fedorov. Podle několika analytiků by právě tato oblast, která je klíčová pro přístup na Krym, mohla být cílem potenciálního…

Nov 12

Rusové prohlásili „dočasně“ za nové „hlavní město ruské Chersonské oblasti“...

Deník N

Rusové prohlásili „dočasně“ za nové „hlavní město ruské Chersonské oblasti“ lázně Heničesk ležící přímo na břehu Azovského moře. V Chersonu, který osvobodili Ukrajinci, zničili ruští vojáci před ústupem veškerou infrastrukturu. (Ria…

Sep 21

Podle advokátů ruských lidskoprávních organizací mohou Rusové, kteří ještě neobdrželi...

Deník N

Podle advokátů ruských lidskoprávních organizací mohou Rusové, kteří ještě neobdrželi povolávací rozkaz, opustit zemi. Protože není možné sehnat letenky do zahraničí, populární se stala cesta letadlem do Omsku a pak vlakem do Kazachstánu,…

Jul 17

Rusové obnovili pozemní útoky v Doněcké oblasti u měst Siversk...

Deník N

Rusové obnovili pozemní útoky v Doněcké oblasti u měst Siversk a Bachmut. Ukrajinská armáda se snaží zadržet okupanty ostřelováním jejich pozic v Luhanské oblasti. Střely vypálené z amerických raketometů Himars dopadly na obec Alčevsk…

Apr 18

Rusové ostřelovali devět obcí v Doněcké oblasti a zabili dva...

Deník N

Rusové ostřelovali devět obcí v Doněcké oblasti a zabili dva civilisty. Podle ministra vnitra dalších devět civilistů zranili. Nejméně 20 civilních budov jako stadion nebo obytné domy Rusové poškodili. (Kyiv Independent)

Mar 13

Rusové podle Ukrajiny unesli dalšího starostu. Dnes ráno měla ruská...

denikn.cz

Rusové podle Ukrajiny unesli dalšího starostu. Dnes ráno měla ruská armáda unést starostu města Dniprorudne, informoval o tom guvernér Záporožské oblasti Oleksandr Starukh. (Telegram)

Sep 20

V devíti oblastech Ruské federace si Rusové volili i nové gubernátory. V šesti...

denikn.cz

V devíti oblastech Ruské federace si Rusové volili i nové gubernátory. V šesti případech vyhrál představitel vládní strany Jednotné Rusko, po jednom regionu mají LDPR a komunisté, v Tulské oblasti zvítězil nezávislý kandidát. (RIA Novosti)

Jul 28

S tezí ruského prezidenta Putina, že Rusové a Ukrajinci jsou...

denikn.cz

S tezí ruského prezidenta Putina, že Rusové a Ukrajinci jsou jediný národ, nesouhlasí 55 % obyvatel Ukrajiny. 41 % Ukrajinců s ním souhlasí. Agentura Reiting neprováděla šetření na Donbase kontrolovaném proruskými separatisty. (BBC) Více…