English

Během dopoledne se v dolní polovině Václavského náměstí začali scházet účastníci...

Deník N

Během dopoledne se v dolní polovině Václavského náměstí začali scházet účastníci duhového průvodu Prague Pride. V poledne by z Můstku měli vyrazit přes centrum hlavního města na Letenskou pláň, kde je až do večera připravený kulturní…

More from Deník N

Aug 10

Dnešní očekávané události: Duhovým průvodem vyvrcholí LGBT+ festival Prague Pride...

Deník N

Dnešní očekávané události: Duhovým průvodem vyvrcholí LGBT+ festival Prague Pride Rocková kapela Pixies zahraje v Praze ve vyprodaném Foru Karlín Na západě USA pokračují lesní požáry

Jun 18

Duhový průvod hrdosti Prague Pride projde centrem Prahy v sobotu 10. srpna,...

Deník N

Duhový průvod hrdosti Prague Pride projde centrem Prahy v sobotu 10. srpna, sdělila mluvčí akce. Organizátoři nahlásili magistrátu sedmdesát tisíc účastníků. (ČTK)

Aug 12

Na pražské Letné v rámci festivalu Prague Pride vystoupila americká...

Deník N

Na pražské Letné v rámci festivalu Prague Pride vystoupila americká zpěvačka LP. V roce 2017 se proslavila albem Lost On You, které se dostalo na první místo hitparád v 18 zemích, předtím skládala písně pro Cher, Christinu Aguileru,…

Aug 12

Průvodu hrdosti Prague Pride se účastní zhruba 60 tisíc lidí, tedy...

Deník N

Průvodu hrdosti Prague Pride se účastní zhruba 60 tisíc lidí, tedy stejně jako loni. Akce je zatím bez problémů. Účastíci z Václavského náměstí míří na Letenskou pláň. (ČT24)

Aug 12

Z Václavského náměstí v Praze vyšel průvod hrdosti Prague Pride, účastníci míří...

Deník N

Z Václavského náměstí v Praze vyšel průvod hrdosti Prague Pride, účastníci míří na Letnou. Akce zakončí letošní 13. ročník týdenního lidskoprávního festivalu o životě leseb, gayů, bisexuálů či translidí (LGBT+).

Aug 7

Praha vyvěsila k příležitosti zahájení festivalu Prague Pride na budovu magistrátu...

Deník N

Praha vyvěsila k příležitosti zahájení festivalu Prague Pride na budovu magistrátu duhovou vlajku. Podle primátora Svobody dává Praha vyvěšením najevo, že hlavní město je pro všechny včetně příslušníků různých menšin. Duhovou vlajku…

Aug 4

Během festivalu Prague Pride, který v Praze vypukne v pondělí, bude uvedena...

Deník N

Během festivalu Prague Pride, který v Praze vypukne v pondělí, bude uvedena také kolekce filmů z posledních Mezipater. Pozornost mezi nimi poutá například francouzský snímek Pět ďáblů. Film uvedený na loňském festivalu v Cannes vypráví o…

Jul 22

Na bratislavském festivalu Duhový Pride učinil veřejný coming out policista...

Deník N

Na bratislavském festivalu Duhový Pride učinil veřejný coming out policista a facebookový administrátor Dávid Púchovský. Při vystoupení řekl, že to udělal pro ostatní LGBTQ+ policisty a policistky a také pro teenagery. (Denník N)

Jul 22

Účastníci festivalu Duhový pride Bratislava vyrazili na pochod hlavním městem....

Deník N

Účastníci festivalu Duhový pride Bratislava vyrazili na pochod hlavním městem. Zástup se pak vrátí zpět na Náměstí svobody, kde bude pokračovat program minimálně do 21:00. (Denník N)

Aug 13

Celý průvod účastníků Prague Pride dorazil na Letnou. Odhadem se...

Deník N

Celý průvod účastníků Prague Pride dorazil na Letnou. Odhadem se ho zúčastnilo 55 až 60 tisíc lidí. (Policie ČR)

Aug 13

Průvod účastníků festivalu Prague Pride vyrazil z centra Prahy na Letnou....

Deník N

Průvod účastníků festivalu Prague Pride vyrazil z centra Prahy na Letnou. Policie jejich počet odhaduje na zhruba 30 000. (Policie ČR)

Aug 9

Včera začal festival LGBTQ+ kultury Prague Pride. Závěrečný průvod se...

Deník N

Včera začal festival LGBTQ+ kultury Prague Pride. Závěrečný průvod se bude odehrávat v sobotu, už předtím lze ale navštívit řadu akcí. A většinou zdarma. Co si na letošním Prague Pride nenechat ujít?

Aug 9

Za duhovou vlajkou: proč se právě letos vypravit na festival Prague Pride

Deník N

V pondělí začal festival LGBTQ kultury Prague Pride. Závěrečný průvod se bude odehrávat v sobotu, už předtím lze ale navštívit řadu akcí. A většinou zdarma. Co si na letošním Prague Pride nenechat ujít?

Aug 8

V Praze dnes končí festival hrdosti LGBT+ lidí Prague Pride....

denikn.cz

V Praze dnes končí festival hrdosti LGBT+ lidí Prague Pride. Společným tématem festivalu, který začal v pondělí, byl coming out, tedy odhalení své menšinové sexuální orientace a genderové identity jiným lidem.

Aug 4

V pondělí odstartoval jedenáctý ročník festivalu Prague Pride. Jeho letošním tématem...

denikn.cz

V pondělí odstartoval jedenáctý ročník festivalu Prague Pride. Jeho letošním tématem je coming out. Snahou organizátorů festivalu je především LGBT+ lidi motivovat, aby začali o své sexuální orientaci mluvit otevřeně a bez ostychu.

Feb 18

Za zapálení duhové vlajky a vystřelování světlic směrem k účastníkům festivalu Prague...

denikn.cz

Za zapálení duhové vlajky a vystřelování světlic směrem k účastníkům festivalu Prague Pride dostal Michal Sýkora desetiměsíční podmínku s dohledem probačního úředníka a peněžitý trest 26 000 korun. Soud ho shledal vinným z výtržnictví.…

Aug 9

Dneškem končí letošní ročník festivalu Prague Pride, k hlavním bodům programu...

denikn.cz

Dneškem končí letošní ročník festivalu Prague Pride, k hlavním bodům programu patří ekumenická bohoslužba v kostele sv. Martina ve zdi. Pořádá ji Logos – „ekumenické společenství věřících leseb, gayů, bisexuálů, transgender a queer lidí a…

Aug 3

Pražský magistrát podpořil festival Prague Pride. Na budově Nové radnice...

denikn.cz

Pražský magistrát podpořil festival Prague Pride. Na budově Nové radnice dnes vedení na podporu gayů, leseb, bisexuálů a transexuálů vyvěsilo duhovou vlajku.

Aug 3

V Praze dnes začíná desátý ročník festivalu Prague Pride o životě leseb,...

denikn.cz

V Praze dnes začíná desátý ročník festivalu Prague Pride o životě leseb, gayů, bisexuálů či translidí (LGBT). Týdenní přehlídka nabídne víc než stovku akcí. Část z nich se kvůli koronavirové nákaze uskuteční on-line. Zájemci budou moci…

Jun 23

Letošní průvod festivalu Prague Pride nahradí kvůli omezením souvisejícím s epidemií...

denikn.cz

Letošní průvod festivalu Prague Pride nahradí kvůli omezením souvisejícím s epidemií covid-19 plavba loděmi na Vltavě. Debaty a kulturní akce budou přenášeny online. Po celém světě bylo letos zrušeno víc než 400 pochodů pride festivalů.