English

Analýza | Přijdou dva útoky. Proti Izraeli jako první zasáhne Hizballáh, vytvoří půdu pro Íránce

EuroZprávy.cz

Írán se připravuje na přímý útok proti Izraeli, totéž platí o Hizballáhu. Informují o tom na sobě nezávislé zdroje s tím, že se válka rychle blíží.

More from EuroZprávy.cz

Aug 17

Izraelská armáda provedla nálet na sklad zbraní Hizballáhu

EuroZprávy.cz

Izraelská armáda v noci na sobotu provedla nálet na oblast kolem jiholibanonského města Nabatíja. Cílem útoku byl sklad zbraní používaný šíitskou proíránskou organizací Hizballáh. Při náletu zahynulo 10 lidí, uvedl Times of Israel.

Jul 31

Izraelská armáda zabila šéfa operačního velitelství Hizballáhu

EuroZprávy.cz

Izraelská armáda v úterý večer oznámila, že její letecké síly při útoku na Bejrút zabily Fuáda Šukra, šéfa operačního velitelství libanonského hnutí Hizballáh. Uvedl to server Times of Israel.

Jul 28

Nové napětí v Izraeli. Raketa zabila izraelské děti, Netanjahu hrozí Hizballáhu odvetou

EuroZprávy.cz

Nejméně dvanáct teenagerů nepřežilo sobotní raketový útok na fotbalové hřiště na Izraelem okupovaných Golanských výšinách. Podle webu Times of Israel se po smrtícím úderu zvýšily obavy z dalšího rozšíření probíhající války, kterou Izrael…

May 15

Izraelská armáda oznámila, že zabila vysoce postaveného velitele Hizballáhu

EuroZprávy.cz

Izraelská armáda ve středu oznámila, že při úterním útoku na jihu Libanonu zabila vysoce postaveného velitele libanonského šíitského hnutí Hizballáh. Uvedla to agentura DPA.

Apr 16

Izraelská armáda zabila velitele Hizballáhu

eurozpravy.cz

Izraelská armáda v úterý potvrdila zabití velitele proiránského šíitského hnutí Hizballáh, k němuž došlo při útoku na jižní Libanon.

Mar 5

Izraelská armáda zničila zatím největší tunel militantního hnutí Hamás

EuroZprávy.cz

Izraelská armáda zničila největší tunel militantního hnutí Hamás v palestinském Pásmu Gazy. V úterý to oznámila samotná armáda.

Oct 25

Izraelská armáda zaútočila v Libanonu, Hizballáh podnikl útoky na izraelské pozice

EuroZprávy.cz

V důsledku zintenzivnění násilných incidentů na libanonsko-izraelských hranicích museli v úterý mnozí libanonští vesničané z oblasti utéct. Hnutí Hizballáh provedlo nejméně tři útoky na izraelské pozice.

Oct 19

Válka v Izraeli: Armáda v noci zaútočila na pozice bojovníků Hizballáhu v Libanonu

EuroZprávy.cz

Izrael v noci na dnešek znovu provedl útoky na pozice bojovníků z Hizballáhu na jihu Libanonu, informoval server Haaretz.

Aug 26

Izraelská armáda v odvetě zaútočila na Hizballáh, civilisté v pohraničí museli do krytů

Izraelské armádní vrtulníky v noci na dnešek zaútočily na posty bojovníků libanonského Hizballáhu na libanonsko-izraelské hranici. Armáda podle svého prohlášení reagovala na předchozí střelbu na izraelské vojáky operující v oblasti. Z…

Aug 23

Izraelská armáda ztratila dron nad Libanonem, Hizballáh hlásí jeho sestřel

Izraelská armáda oznámila, že ztratila dron nad libanonským územím poblíž společné hranice. K jeho sestřelení se přihlásilo libanonské radikální hnutí Hizballáh, informovala v sobotu agentura Reuters.

Apr 27

Izraelská armáda bombardovala oblasti u Damašku, zahynuli tři civilisté

Tři civilisté dnes ráno přišli o život při izraelském bombardování oblasti nedaleko Damašku. Informovala o tom podle agentury AFP syrská státní televize.

Dec 26

Izrael zničil další tunel Hizballáhu, armáda zveřejnila video z operace

Izraelská armáda dnes zničila další přeshraniční tunel, který podle ní vybudovali radikálové z libanonského šíitského hnutí Hizballáh. S odvoláním na sdělení armády o tom informovala agentura AP. Izrael již před pár dny oznámil, že objevil…

Dec 26

Syrská armáda sestřelila u Damašku izraelské rakety

Izraelská armáda oznámila, že aktivovala protivzdušný systém proti raketám vystřeleným ze Sýrie. Krátce předtím syrská státní tisková agentura SANA informovala, že její protivzdušná obrana sestřelila "nepřátelské" rakety.

Dec 16

Izraelská armáda objevila čtvrtý tunel Hizballáhu, uložila do něj trhaviny

Izraelská armáda dnes oznámila, že objevila už čtvrtý tunel vyhloubený z Libanonu. V rámci časově neomezené operace Severní štít, jejímž cílem je zničit na hranici tajné tunely, které podle tvrzení Izraele nechalo vyhloubit libanonské…

May 27

Izraelská armáda ostřelovala Pásmo Gazy, zabila tři členy Islámského džihádu

Gaza - Izraelská armáda v noci na dnešek ostřelovala pozorovací stanoviště na jihu palestinského Pásma Gazy a zabila tři lidi. Agentura AP uvedla, že šlo o reakci Izraelců na nalezení výbušného zařízení u hranice mezi Gazou a židovským…

Jan 9

Izrael bombardoval oblast nedaleko Damašku

Tel Aviv - Izrael v noci na dnešek podnikl několik náletů a vyslal rakety na oblast kolem města Kutajfa nedaleko syrské metropole. Syrská armáda zopakovala, že podobné útoky se setkají s tvrdou odvetou a zároveň Izrael obvinila z…

Oct 2

Při náletech v Sýrii zahynuli bojovníci Hizballáhu, v Damašku udeřili teroristé

Damašek - Sedm bojovníků libanonského šíitského hnutí Hizballáh, které v syrské občanské válce podporuje prezidenta Bašára Asada, přišlo o život při náletech v Sýrii. Kdo za operací stojí, zatím není jasné. Damašek dnes zasáhly dva…

Dec 7

Izraelská armáda zaútočila na vojenské letiště v Damašku

Damašek - Izraelská armáda zaútočila na vojenské letiště v damašské části Mazza. Nikdo nebyl zraněn.

May 13

Při explozi v Damašku byl zabit velitel Hizballáhu, Izrael neskrývá radost

Bejrút - Libanonská šíitská organizace Hizballáh přišla o svého vojenského velitele Mustafu Badraddína, který odpovídal za operace v Sýrii. Kolem jeho smrti panují nejasnosti. Není ani jasné, kdy přesně byl velitel zabit.

Dec 20

V Damašku byl zabit člen Hizballáhu, před lety dostal v Izraeli doživotí

Damašek/Jeruzalém - Při raketovém útoku na jednu z budov v syrské metropoli zahynul Sámir Kantar, člen radikálního hnutí Hizballáh. Muž byl dlouho vězněn v Izraeli za čtyřnásobnou vraždu.