English

Zhruba třetina Ostravy je kvůli zatopeným parovodům bez teplé vody....

Deník N / Česko

Zhruba třetina Ostravy je kvůli zatopeným parovodům bez teplé vody. Nejbližší hodiny ukážou, zda se podaří před vodou uchránit Elektrárnu Třebovice. (ČTK)

More from Deník N / Česko

Sep 15

Zhruba třetina Ostravy je kvůli zatopeným parovodům bez teplé vody....

Deník N / Česko

Zhruba třetina Ostravy je kvůli zatopeným parovodům bez teplé vody. Nejbližší hodiny ukážou, zda se podaří před vodou uchránit Elektrárnu Třebovice. (ČTK)

Dec 5

Havarijní odstávka dodávek tepla a teplé vody pro tisíce domácností v brněnských...

Deník N

Havarijní odstávka dodávek tepla a teplé vody pro tisíce domácností v brněnských městských částech Žabovřesky a Královo Pole potrvá do dnešního odpoledne. Vyplývá to z oznámení společnosti Teplárny Brno na jejím webu. Původně měla oprava…

Oct 14

Letošní září bylo podle meteorologů rekordně teplé. Jaké má toto...

Deník N / Česko

Letošní září bylo podle meteorologů rekordně teplé. Jaké má toto počasí vliv na rostliny? O tom v rozhovoru s Deníkem N mluví botanik Milan Chytrý. „Šíří se teplomilné invazivní druhy. Mohou přerůst chráněné rostliny,“ říká.

Sep 19

Na Teplé Vltavě platí kvůli nedostatku vody téměř celé září...

Deník N

Na Teplé Vltavě platí kvůli nedostatku vody téměř celé září zákaz splouvání. Suché léto s minimem srážek způsobilo, že jde o nejhorší sezonu na úseku řeky, která vede šumavským národním parkem. Zákaz splouvání platil také velkou část…

Sep 18

Nadcházející čtyři týdny budou teplotně nadprůměrné. Teplé a slunečné počasí se...

Deník N

Nadcházející čtyři týdny budou teplotně nadprůměrné. Teplé a slunečné počasí se udrží i ve druhé polovině září, ochladí se až na začátku října. (ČTK)

Aug 23

Noc na dnešek byla v ČR velmi teplá. Rekordy padly na...

Deník N

Noc na dnešek byla v ČR velmi teplá. Rekordy padly na více než polovině stanic. V jihomoravských Ždánicích naměřili 22,3 stupně, nejvíce v ČR.

Apr 5

V serpentinách nad Bečovem nad Teplou se dnes nad ránem převrátila...

denikn.cz

V serpentinách nad Bečovem nad Teplou se dnes nad ránem převrátila cisterna. Silnice I/20, hlavní tah z Karlovarského kraje do Plzně, je kvůli havárii uzavřena. Policie odhaduje, že ji otevře kolem 18:00. Vozidlo je nutné odklidit. Policie…

Mar 24

Noc na dnešek byla rekordně teplá. Na některých místech se...

Deník N

Noc na dnešek byla rekordně teplá. Na některých místech se zapsala jako nejteplejší březnová noc v historii měření. Nejtepleji bylo v Bohumíně, kde naměřili 13,5 stupně. (ČHMÚ/ČTK)

Aug 13

Komáři jsou dnes velmi aktivní, přispívá k tomu teplé bezvětrné počasí...

Deník N

Komáři jsou dnes velmi aktivní, přispívá k tomu teplé bezvětrné počasí s vysokou vzdušnou vlhkostí. Český hydrometeorologický úřad proto doporučuje využívat prostředky na jejich odpuzení. (ČHMÚ)

Jan 1

Extrémně teplé počasí na přelomu roku už druhý den po...

denikn.cz

Extrémně teplé počasí na přelomu roku už druhý den po sobě přepisovalo rekordní hodnoty na většině jihomoravských meteorologických stanic. Nejvyšší teplota byla naměřena v Brodě nad Dyjí, a to 14,7 stupně Celsia, což je o 2,2 stupně více…

Jan 1

Velmi teplé počasí dorazilo i do hor. I v nejvyšších tuzemských...

denikn.cz

Velmi teplé počasí dorazilo i do hor. I v nejvyšších tuzemských nadmořských výškách teploty narostly na 4 až 8 °C a k tomu se přidal déšť či občasné mrholení. Velmi teplé počasí by mělo pokračovat i v prvních dvou dnech roku 2022. (ČHMÚ)

Oct 20

Teplé počasí překonalo na většině stanic na západě Čech teplotní...

denikn.cz

Teplé počasí překonalo na většině stanic na západě Čech teplotní rekordy. Nejtepleji bylo v Klatovech 22,8 °C, dosavadní rekord byl z roku 1943. (ČTK)

Oct 4

Zbytek října bude teplotně i srážkově průměrný, předpovídají meteorologové. Současné teplé...

denikn.cz

Zbytek října bude teplotně i srážkově průměrný, předpovídají meteorologové. Současné teplé a slunečné počasí v úterý a ve středu přeruší déšť. (ČTK)

Nov 2

Česko má za sebou neobvykle teplou noc. Na 54 %...

denikn.cz

Česko má za sebou neobvykle teplou noc. Na 54 % stanic, které teplotu zaznamenávají alespoň 30 let, byl překonán rekord a rekordy padly i na pěti stanicích měřících přes sto let. Pražské Klementinum naměřilo 12 stupňů Celsia. (ČTK)

Aug 14

Následující čtyři týdny budou nadprůměrně teplé, meteorologové ale rovněž očekávají...

denikn.cz

Následující čtyři týdny budou nadprůměrně teplé, meteorologové ale rovněž očekávají vydatné srážky. Uvedli to v dlouhodobém výhledu. Ještě příští týden v Česku mohou panovat tropické teploty. „Týdenní průměry nejvyšších denních teplot by…

Aug 7

Teplé počasí bude v Česku pokračovat. Příští týden budou maximální denní...

denikn.cz

Teplé počasí bude v Česku pokračovat. Příští týden budou maximální denní teploty zpočátku kolem tropických 30 stupňů Celsia a jen zvolna budou klesat. Na konci týdne meteorologové očekávají spíše letní dny s teplotou kolem 26 stupňů. V…

May 12

V noci na dnešek se v Česku po předchozích teplých dnech ochladilo...

denikn.cz

V noci na dnešek se v Česku po předchozích teplých dnech ochladilo až o 20 stupňů. Nejnižší teplotu dnes ráno hlásila Luční bouda a to minus 7 stupňů Celsia. V Krušných horách a Krkonoších napadlo i přes 10 centimetrů nového sněhu. (ČHMÚ)

Mar 20

Dnes ve 4:50 začalo astronomické jaro. Současné teplé počasí ale...

denikn.cz

Dnes ve 4:50 začalo astronomické jaro. Současné teplé počasí ale podle meteorologů končí. O víkendu se výrazně ochladí a zítra může ve středních a nižších polohách napadnout sníh. Na horách připadne 10 až 15 cm. (ČHMÚ)

Mar 16

ČEZ v jaderných elektrárnách v Temelíně i Dukovanech zavedl kvůli koronaviru nová preventivní...

denikn.cz

ČEZ v jaderných elektrárnách v Temelíně i Dukovanech zavedl kvůli koronaviru nová preventivní opatření. Nově měří tělesnou teplotu všem, kteří vstupují do areálů. V obou jaderných elektrárnách se to týká více než 2000 pracovníků. ČEZ také…

Mar 12

Noc na dnešek byla mimořádně teplá, rekordy padly na téměř...

denikn.cz

Noc na dnešek byla mimořádně teplá, rekordy padly na téměř 60 procentech stanic, které měří aspoň 30 let. V Praze Klementinu meteorologové naměřili 10,5 °C, na Milešovce bylo 6,2 °C. (ČHMÚ)