English

Podle mluvčího Bílého domu pro národní bezpečnost Johna Kirbyho Izrael...

Deník N

Podle mluvčího Bílého domu pro národní bezpečnost Johna Kirbyho Izrael nebude schopen bezpečně dostat lidi na severu země zpět do jejich domovů, pokud povede totální válku s Hizballáhem nebo Íránem. Dodal, že USA jednají s Izraelem o tom,…

More from Deník N

Jul 23

Americký prezident Joe Biden se dnes vrací do Bílého domu,...

Deník N

Americký prezident Joe Biden se dnes vrací do Bílého domu, kde se objeví poprvé na veřejnosti poté, co onemocněl covidem a oznámil odstoupení z volební kampaně. Biden dříve přislíbil, že promluví k národu v tomto týdnu. (NY Post)

Jun 5

Americký prezident Joe Biden a bývalý šéf Bílého domu Donald Trump...

Deník N / Svět

Americký prezident Joe Biden a bývalý šéf Bílého domu Donald Trump vyhráli stranické primárky v několika amerických státech. Šlo o jedna z posledních letošních stranických hlasování. Oba kandidáti mají od března prakticky jisté nominace…

Apr 14

Americký prezident Joe Biden kvůli odvetnému útoku Íránu na Izrael...

Deník N

Americký prezident Joe Biden kvůli odvetnému útoku Íránu na Izrael znovu svolal svůj bezpečnostní poradní tým Bílého domu k dalšímu jednání. Prezident právě teď také telefonuje s premiérem Netanjahuem. (CNN)

Apr 12

Americký prezident Joe Biden vzkázal Íránu, aby neútočil na Izrael....

Deník N / Svět

Americký prezident Joe Biden vzkázal Íránu, aby neútočil na Izrael. Spojené státy podle něj pomohou Izraelcům s obranou a Teherán neuspěje. Uvedla to agentura Reuters. Američtí činitelé očekávají, že Írán uskuteční útok proti Izraeli v…

Apr 11

Americký prezident Joe Biden přislíbil pevnou americkou podporu Izraele v souvislosti...

Deník N

Americký prezident Joe Biden přislíbil pevnou americkou podporu Izraele v souvislosti s íránskou hrozbou odvetného útoku po úderu na íránský konzulát v Sýrii. Teherán pohrozil Izraeli odpovědí za útok na konzulát v Damašku 1. dubna, při…

Dec 10

Americký prezident Joe Biden pozval Volodymyra Zelenského do Bílého domu,...

Deník N

Americký prezident Joe Biden pozval Volodymyra Zelenského do Bílého domu, setkají se v úterý, oznámil Bílý dům. Zelenského návštěva přichází v kritickém okamžiku jednání Kongresu o mimořádné pomoci Ukrajině, připomíná CNN.

Dec 6

Podle amerických představitelů by současné útoky Izraele na Pásmo Gazy...

Deník N

Podle amerických představitelů by současné útoky Izraele na Pásmo Gazy měly skončit v lednu. Pozemní invaze na jihu území by měla trvat několik týdnů a poté přejít do „fáze menší intenzity zaměřené na konkrétní bojovníky Hamásu“. Vysoký…

Nov 9

Izrael začne dělat „humanitární pauzy“ v oblastech severní Gazy, sdělil Bílý...

Deník N

Izrael začne dělat „humanitární pauzy“ v oblastech severní Gazy, sdělil Bílý dům. Trvat by měly každý den vždy čtyři hodiny. Účelem má být umožnit lidem, aby z území uprchli. Spojené státy to označily za krok správným směrem a chtějí, aby…

Oct 18

Americký prezident Joe Biden dnes přiletěl do Izraele, který vede...

Deník N

Americký prezident Joe Biden dnes přiletěl do Izraele, který vede od 7. října válku s palestinským hnutím Hamás. Na letišti v Tel Avivu ho osobně uvítali izraelský premiér Benjamin Netanjahu a prezident Jicchak Herzog.

Feb 10

V Polsku se americký prezident Joe Biden podle prohlášení Bílého domu...

Deník N / Svět

V Polsku se americký prezident Joe Biden podle prohlášení Bílého domu setká také s představiteli zemí takzvané bukurešťské devítky, mezi nimiž je i Česká republika. (ČTK)

Nov 14

Prezidenti Biden a Si se podle Bílého domu shodli na tom,...

Deník N

Prezidenti Biden a Si se podle Bílého domu shodli na tom, že jaderná válka by nikdy neměla nastat. Odsoudili ruské jaderné hrozby kolem Ukrajiny.

Jul 11

Írán se podle Bílého domu chystá Rusku poskytnout stovky bezpilotních...

Deník N / Svět

Írán se podle Bílého domu chystá Rusku poskytnout stovky bezpilotních letounů, z nichž některé mohou nést zbraně a být použity na Ukrajině, píše AP. (ČTK)

Feb 24

Prezident USA Joe Biden svolal do Bílého domu jednání americké...

denikn.cz

Prezident USA Joe Biden svolal do Bílého domu jednání americké rady národní bezpečnosti. Poradci se sešli v takzvané Situační místnosti, kde projednají další sankce vůči Rusku. Poté se Biden připojí na jednání lídrů G7. (Bílý dům)

Dec 21

Americký prezident Joe Biden si přivedl do Bílého domu nového...

denikn.cz

Americký prezident Joe Biden si přivedl do Bílého domu nového psa, a to štěně německého ovčáka jménem Commander. V lednu do Bílého domu přibude také kočka, kterou si přála Bidenova manželka Jill. (AP)

Sep 1

Americký prezident Joe Biden se dnes v Bílém domě setká...

denikn.cz

Americký prezident Joe Biden se dnes v Bílém domě setká s prezidentem Ukrajiny Volodymyrem Zelenským. Biden jej podle plánu ujistí, že USA uznávají suverenitu Ukrajiny, a oznámí pomoc 60 milionů dolarů na ochranu země. (NBC)

Jul 22

Americký prezident Joe Biden v CNN přesvědčoval váhající Američany, aby se...

denikn.cz

Americký prezident Joe Biden v CNN přesvědčoval váhající Američany, aby se nechali očkovat proti covidu. „Podívejte se, je to velmi jednoduché. Máme pandemii těch, kteří nepodstoupili očkování. Deset tisíc lidí nedávno zemřelo. Přibližně…

Jun 20

Americký prezident Joe Biden se v pátek v Bílém domě...

denikn.cz

Americký prezident Joe Biden se v pátek v Bílém domě setká s afghánským prezidentem Ašrafem Ghaním. Řešit budou stažení amerických vojáků v době prudkých bojů mezi Tálibánem a vládními silami. (Reuters)

Jun 16

„Joe Biden mě nepozval do Bílého domu,“ postěžoval si Vladimir...

denikn.cz

„Joe Biden mě nepozval do Bílého domu,“ postěžoval si Vladimir Putin na tiskové konferenci a přidal: „V životě není žádného štěstí. Pouze přelud na horizontu. Ale věřím, že v (Bidenových) očích je naděje,“ řekl na otázku, zda Bidenovi…

Mar 25

Americký prezident Joe Biden dnes v tiskovém centru Bílého domu vystoupí...

denikn.cz

Americký prezident Joe Biden dnes v tiskovém centru Bílého domu vystoupí před novináři. V minulých dnech byl některými novináři kritizován, že se médiím vyhýbá a neumožní jim položit mu otázku. Konference je plánovaná na 18.15 (SEČ). (WP)

Nov 13

Joe Biden podle CNN zvítězil v americkém státě Arizona, která bývala...

denikn.cz

Joe Biden podle CNN zvítězil v americkém státě Arizona, která bývala baštou republikánů. Získal tak dalších 11 volitelů a celkem jich má už 290. Současný prezident Donald Trump jich má jen 217. (CNN)