English

Za výbuchy pagerů Hizballáhu stály roky tvrdé práce. Izrael promyslel vše do detailu

EuroZprávy.cz

Izrael dlouhá léta připravoval operaci zaměřenou na zdecimování militantního hnutí Hizballáh pomocí pagery vybavenými skrytými výbušninami.

More from EuroZprávy.cz

Oct 8

Hizballáh je bez vůdce. Izraelská armáda prý zabila i Nasralláhova nástupce

EuroZprávy.cz

Izraelská armáda v pondělí provedla nálet na libanonskou metropoli Bejrút, během něhož zabila Suhajla Husajna Husajního, šéfa logistického velitelství proiránského militantního hnutí Hizballáh. Informaci potvrdila izraelská armáda v úterý…

Oct 7

Izraelská armáda zmařila rozsáhlý útok Hamásu. Rakety Hizballáhu zasáhly Haifu

EuroZprávy.cz

Izraelská armáda oznámila, že palestinské militantní hnutí Hamás plánovalo v pondělí ráno odpálit rakety na Izrael, ale tyto plány byly zmařeny. Jak informoval deník Times of Israel (TOI), armáda upřesnila, že identifikovala bezprostřední…

Oct 5

Izraelská armáda zničila velitelské centrum Hizballáhu ukryté v mešitě

EuroZprávy.cz

Izraelská armáda oznámila, že během nočního útoku zasáhla bojovníky Hizballáhu v mešitě na jihu Libanonu.

Oct 3

Izrael má další zářez. Při toku v Damašku zemřel zeť vůdce Hizballáhu Nasralláha

EuroZprávy.cz

Při izraelském útoku v syrské metropoli Damašek ve středu zahynul Hasan Kásir, zeť vůdce hnutí Hizballáh Hasana Nasralláha, který byl zabit minulý týden při izraelském útoku v Bejrútu. Informovalo o tom Syrské pozorovatelské centrum pro…

Oct 2

Hizballáh údajně vytlačuje izraelskou armádu zpět za hranice

EuroZprávy.cz

Militanti Hizballáhu údajně během noci na středu odrazili pokus izraelské armády o proniknutí na libanonské území. Uvedli to ve středu ráno představitelé libanonského hnutí.

Sep 25

Zabíjením členů Hizballáh nezničíte, vzkázal Izraeli Chameneí

EuroZprávy.cz

Nejvyšší íránský duchovní vůdce, ajatolláh Alí Chameneí, prohlásil, že zabíjení „cenných“ členů libanonského hnutí Hizballáh nepovede k jeho zničení. Uvedl to server Times of Israel.

Sep 24

Izraelská armáda při útoku na Bejrút zabila velitele Hizballáhu

eurozpravy.cz

Izraelská armáda v úterý oznámila, že při útoku na Bejrút zabila velitele militantního hnutí Hizballáh Ibráhíma Muhammada Kabísího. Uvedl to server Times of Israel.

Sep 19

Izrael nám vyhlásil válku, řekl šéf Hizballáhu. V Bejrútu mezitím útočily stíhačky

EuroZprávy.cz

Šéf teroristického hnutí Hizballáh Hassan Nassraláh v projevu po smrtících útocích v Libanonu tvrdě odsoudil Izrael, který je za ně podle všeho zodpovědný. Mezitím izraelská armáda potvrdila, že je připravená k rozšíření vojenských akcí na…

Aug 17

Izraelská armáda provedla nálet na sklad zbraní Hizballáhu

EuroZprávy.cz

Izraelská armáda v noci na sobotu provedla nálet na oblast kolem jiholibanonského města Nabatíja. Cílem útoku byl sklad zbraní používaný šíitskou proíránskou organizací Hizballáh. Při náletu zahynulo 10 lidí, uvedl Times of Israel.

Jul 31

Izraelská armáda zabila šéfa operačního velitelství Hizballáhu

EuroZprávy.cz

Izraelská armáda v úterý večer oznámila, že její letecké síly při útoku na Bejrút zabily Fuáda Šukra, šéfa operačního velitelství libanonského hnutí Hizballáh. Uvedl to server Times of Israel.

May 15

Izraelská armáda oznámila, že zabila vysoce postaveného velitele Hizballáhu

EuroZprávy.cz

Izraelská armáda ve středu oznámila, že při úterním útoku na jihu Libanonu zabila vysoce postaveného velitele libanonského šíitského hnutí Hizballáh. Uvedla to agentura DPA.

Apr 16

Izraelská armáda zabila velitele Hizballáhu

eurozpravy.cz

Izraelská armáda v úterý potvrdila zabití velitele proiránského šíitského hnutí Hizballáh, k němuž došlo při útoku na jižní Libanon.

Oct 25

Izraelská armáda zaútočila v Libanonu, Hizballáh podnikl útoky na izraelské pozice

EuroZprávy.cz

V důsledku zintenzivnění násilných incidentů na libanonsko-izraelských hranicích museli v úterý mnozí libanonští vesničané z oblasti utéct. Hnutí Hizballáh provedlo nejméně tři útoky na izraelské pozice.

Aug 26

Izraelská armáda v odvetě zaútočila na Hizballáh, civilisté v pohraničí museli do krytů

Izraelské armádní vrtulníky v noci na dnešek zaútočily na posty bojovníků libanonského Hizballáhu na libanonsko-izraelské hranici. Armáda podle svého prohlášení reagovala na předchozí střelbu na izraelské vojáky operující v oblasti. Z…

Aug 23

Izraelská armáda ztratila dron nad Libanonem, Hizballáh hlásí jeho sestřel

Izraelská armáda oznámila, že ztratila dron nad libanonským územím poblíž společné hranice. K jeho sestřelení se přihlásilo libanonské radikální hnutí Hizballáh, informovala v sobotu agentura Reuters.

Dec 26

Syrská armáda sestřelila u Damašku izraelské rakety

Izraelská armáda oznámila, že aktivovala protivzdušný systém proti raketám vystřeleným ze Sýrie. Krátce předtím syrská státní tisková agentura SANA informovala, že její protivzdušná obrana sestřelila "nepřátelské" rakety.

Dec 16

Izraelská armáda objevila čtvrtý tunel Hizballáhu, uložila do něj trhaviny

Izraelská armáda dnes oznámila, že objevila už čtvrtý tunel vyhloubený z Libanonu. V rámci časově neomezené operace Severní štít, jejímž cílem je zničit na hranici tajné tunely, které podle tvrzení Izraele nechalo vyhloubit libanonské…

Dec 7

Izraelská armáda zaútočila na vojenské letiště v Damašku

Damašek - Izraelská armáda zaútočila na vojenské letiště v damašské části Mazza. Nikdo nebyl zraněn.

May 13

Při explozi v Damašku byl zabit velitel Hizballáhu, Izrael neskrývá radost

Bejrút - Libanonská šíitská organizace Hizballáh přišla o svého vojenského velitele Mustafu Badraddína, který odpovídal za operace v Sýrii. Kolem jeho smrti panují nejasnosti. Není ani jasné, kdy přesně byl velitel zabit.

Dec 20

V Damašku byl zabit člen Hizballáhu, před lety dostal v Izraeli doživotí

Damašek/Jeruzalém - Při raketovém útoku na jednu z budov v syrské metropoli zahynul Sámir Kantar, člen radikálního hnutí Hizballáh. Muž byl dlouho vězněn v Izraeli za čtyřnásobnou vraždu.