English

Drsná zpověď rodiny zajaté Islámským státem. Dcery byly sexuální otrokyně + VIDEO

Duhok, Kurdistán – Náboženská menšina Jezídů čelí ze strany Islámského státu krutému pronásledování a systematické likvidaci, zástupci OSN mluví přímo o genocidě. I přesto se čas od času objeví dobré zprávy – jako když bojovníci IS…

More from eurozpravy.cz

Nov 25

Zemím EU se daří narušovat aktivity IS na internetu

Policejní a soudní orgány z několika zemí Evropské unie v posledních dnech společně zakročily proti organizaci Islámský stát (IS) a výrazně narušily působení této teroristické sítě na internetu. Oznámila to dnes unijní policejní agentura…

Oct 25

Pozdvižení v bavorském městečku: Během dvou dnů se našlo 24 bomb

Čtyřiadvacet leteckých pum z dob druhé světové války našli během dvou dní v bavorském městečku Neutraubling nedaleko Řezna (Regensburg). S odvoláním na policii o tom dnes informovala agentura DPA.

Jun 26

Záhadná rodinná tragédie. V bavorském městečku našli těla ženy a jejích dětí

Mnichov - Policie řeší v bavorském městečku Gunzenhausen hrůzostrašný případ. Dnes tam byla nalezena těla ženy a jejích tří dětí. Zranění ohrožující na životě utrpěl také muž, který je patrně otcem dětí.

Mar 13

Ve Španělsku našli tělo chlapce, po němž pátrala celá země

Madrid - Ve Španělsku nalezli tělo chlapce, jehož zmizení 27. února vzbudilo pozornost celé země. Podle výsledků pitvy byl uškrcen v den, kdy se ztratil. Policisté zadrželi přítelkyni chlapcova otce a začala prověřovat podezřelé úmrtí…

Sep 22

Bavorský ministr vyvolal rozruch, s počtem znásilnění je to úplně jinak

Berlín - V minulém týdnu Německo šokovala statistika bavorského ministra vnitra Joachima Herrmanna (CSU), podle níž v této spolkové zemi v prvním letošním pololetí prudce vzrostl počet znásilnění. Nyní se ukazuje, že jeho čísla neseděla.

Aug 10

Islámští kmotři? IS se stává novou mafií

Bagdád - Ačkoliv je IS v Sýrii a Iráku postupně vytlačován, analytici jsou spíše skeptičtí ohledně možnosti jeho kompletního zániku. Podle některých se chalífát přesune do kyberprostoru a bude nadále pokračovat v rekrutování dalších…

Feb 19

V Nizozemí zakázali výpravčím hry na mobilech, bavorská tragédie se nesmí opakovat

Amsterdam - Nizozemská společnost ProRail v reakci na loňskou železniční tragédii v Bavorsku oficiálně zakázala výpravčím během služby hrát hry či sledovat filmy na telefonech nebo tabletech.

Jan 16

Islámský stát si našel další cíl. A začal teror

EuroZprávy.cz

Kábul - Zatímco v Sýrii a Iráku radikální hnutí Islámský stát postupně prohrává a ztrácí vliv, jeho členové se usazují v dalších blízkovýchodních zemích. Jednou z nich je i Afghánistán, kde byli islamisté aktivní už v minulosti, nyní se…

Aug 10

Razie v Německu: Islámští duchovní verbují bojovníky pro Islámský stát (IS)

EuroZprávy.cz

Berlín - Dnes časně ráno začala v Německu razie proti islámským duchovním, které policie podezřívá z verbování bojovníků pro boj v Sýrii a Iráku.

Jul 27

Útočníka z Ansbachu někdo k atentátu přemluvil? Mobil vydal nové svědectví

Mnichov - Syřan, který v neděli odpálil nálož u vstupu na hudební festival v Ansbachu, měl těsně před atentátem kontakt s neznámou osobou. Ta ho mohla pohnout ke spáchání činu, řekl dnes bavorský ministr vnitra Joachim Herrmann.

Jul 25

Islámský stát se přihlásil k útoku v bavorském Ansbachu

EuroZprávy.cz

Berlín - K nedělnímu útoku v Ansbachu se přihlásil Islámský stát (IS). Bavorský ministr vnitra Joachim Herrmann krátce přetím uvedl, že se v mobilu Syřana našlo video, na němž muž sliboval odplatu za zabíjení muslimů.

Jul 25

Teror v Ansbachu: Útočník se na videu přihlásil k Islámskému státu

Ansbach - Podle bavorského ministra vnitra Joachima Herrmanna byl nedělní výbuch nálože v Ansbachu zřejmě islamistickým sebevražedným útokem.

Jun 28

Islámský stát (IS) chce zaútočit na další cíle

San Francisco – Islámský stát vydal nové video, na kterém oslavuje útok na gay klub v americkém Orlandu. Zároveň vyhrožuje, že přijdou další útoky. A na snímku naznačuje, kde by k nim mělo dojít.

Feb 5

Islámský stát mi vyhrožoval smrtí, přiznal ministr

Priština - Kosovský ministr zahraničí Hasim Thaçi pro agenturu AFP uvedl, že v roce 2014 dostal výhružný dopis podepsaný vůdcem radikálního hnutí Islámský stát abú Bakrem Bagdádím.

Jan 18

Tisíce uprchlíků denně. Německo musí zavřít hranice, burcuje bavorský ministr

EuroZprávy.cz

Berlín/Mnichov - Do Německa nyní přichází denně až 4000 uprchlíků, což je podle bavorského ministra financí Markuse Södera příliš mnoho. Hovoří proto o uzavření německých hranic.

Dec 21

Francouzský ministr obrany jedná v Moskvě o Islámském státu

Moskva - O zlepšení koordinace v boji proti radikální organizaci Islámský stát jednali dnes v Moskvě ruský a francouzský ministr obrany Sergej Šojgu a Jean-Yves Le Drian.

Dec 7

Jak bojovat s Islámským státem na internetu? Odborník prozradil víc

Islámský stát (IS) využívá sociální sítě k oslovení potenciálních rekrutů, které lanaří, aby se stali buď bojovníky chalífátu, či teroristy vlky-samotáři v místech, kde žijí, shrnuje Nicholas A. Glavin, přednášející na americké Naval War…

Oct 2

Ploty proti uprchlíkům kolem Německa? Bavorský ministr to nevylučuje

Berlín - Jednou z možných reakcí na chatrnou ochranu vnějších hranic EU by mohlo být vybudování plotů na německých hranicích. Tuto variantu připustil bavorský ministr financí Markus Söder.

Sep 29

Putin: Ruské bombardování Islámského státu (IS) nevylučuji

EuroZprávy.cz

New York - Rusko by se mohlo zapojit do leteckých úderů západních zemí proti organizaci Islámský stát (IS) v Sýrii. Po setkání s americkým prezidentem Barackem Obamou to novinářům řekl jeho ruský protějšek Vladimir Putin. Účast Moskvy na…

Sep 3

Europol likviduje Islámský stát na internetu. Odhalil tisíce islámských webů

EuroZprávy.cz

REPORTÁŽ – Oldřich Martinů, zástupce ředitele Europolu a bývalý Policejní prezident ČR se účastnil konference Internal Security Forum 2015. Ve svém projevu zabývajícím se evropskými zahraničními bojovníky promluvil hlavně o tom, jak…