English

Co chystá Islámský stát? Unikly tajné dokumenty, je to drsné

Tripolis/Berlín - Vůdce Islámského státu (IS) Haji Bakra, který byl zabit při přestřelce v lednu 2014, se před svou smrtí zabýval organizační strukturou a dalším postupem radikálů napříč blízkovýchodními zeměmi. Své plány zapisoval do…

More from eurozpravy.cz

Aug 3

Islámský stát potvrdil úmrtí vůdce abú Husajna Husajního Kurajšího

EuroZprávy.cz

Teroristická organizace Islámský stát (IS) oficiálně oznámila úmrtí svého dosavadního vůdce abú Husajna Husajního Kurajšího. Potvrdila tak jarní prohlášení tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana.

Nov 30

Vůdce Islámského státu (IS) abú Hasan Hášimí Kurajší byl zabit

Vůdce teroristické organizace Islámský stát (IS) abú Hasan Hášimí Kurajší byl zabit. Oznámil to mluvčí islamistů v audionahrávce na telegramu. Kurajší, který stál v čele skupiny teprve od března, podle něj zahynul "v boji proti nepřátelům"…

Oct 18

Islámský stát vyzval k útokům na západní cíle v Saúdské Arábii

Mluvčí teroristické organizace Islámský stát (IS) abú Hamza Kurajší dnes vyzval stoupence k útokům na občany západních zemí v Saúdské Arábii a na hospodářskou infrastrukturu království. Podle Kurajšího Saúdská Arábie dala najevo, že…

May 24

Islámský stát je opět hrozbou. Sílí nejvíce od smrti al-Bagdádího

Islámský stát nepřestal se svými útoky ani po smrti svého vůdce Abúa Bakr al-Bagdádího, ale aktivita v posledních dvou měsících sílí natolik, že se zvyšují obavy z obnovy radikální islámské teroristické organizace. Koordinovaný nápor útoků…

Dec 27

Pomsta za smrt Bagdádího. Islámský stát poslal světu děsivý vzkaz

Skupina afrických džihádistů, kteří se hlásí k takzvanému Islámskému státu (IS), ve čtvrtek zveřejnila video hromadné popravy. Označila ji za "vzkaz pro křesťany po celém světě".

Oct 31

Islámský stát potvrdil zabití Bagdádího. Zvolil nového vůdce

Teroristická organizace Islámský stát (IS) dnes potvrdila smrt svého vůdce abú Bakra Bagdádího i mluvčího abú Hasana Muhádžira. V audionahrávce, kterou zveřejnila agentura radikálů Amak, je uvedeno také jméno Bagdádího nástupce. Podle…

Oct 28

Smrt Bagdádího? Islámský stát zůstává hrozbou, kvůli Trumpovi se opět obnovuje

EuroZprávy.cz

Politika Donalda Trumpa v Sýrii možná znovu vdechla život teroristické organizaci Islámský stát (IS). Americký prezident si může říkat, co chce, ale IS se už obnovuje, napsal dnes britský list Independent v souvislosti s nedělním oznámením…

Jul 3

Byl zabit syn vůdce Islámského státu Bakra Bagdádího, potvrdili teroristé

EuroZprávy.cz

Damašek - V syrském městě Homs, které leží asi 160 km severně od Damašku, byl zabit syn abú Bakra Bagdádího, vůdce teroristické organizace Islámský stát (IS).

Sep 19

V Saúdské Arábii zatkli 17 příznivců Islámského státu

Rijád - V Saúdské Arábii zatkli 17 osob, které se hlásily k teroristické organizaci Islámský stát. Podle úřadů připravovaly útoky na náboženské představitele, policisty a vojáky, na civilisty obývané čtvrti a na ekonomické a vojenské…

Aug 10

Razie v Německu: Islámští duchovní verbují bojovníky pro Islámský stát (IS)

EuroZprávy.cz

Berlín - Dnes časně ráno začala v Německu razie proti islámským duchovním, které policie podezřívá z verbování bojovníků pro boj v Sýrii a Iráku.

Aug 5

Atentátníci z Bavorska se radili se členy IS v Saúdské Arábii

EuroZprávy.cz

Würzburg/Ansbach (Německo) - Teroristé z německých měst Ansbach a Würzburg se zřejmě radili se členy Islámského státu (IS) v Saúdské Arábii. Informoval o tom dnes web týdeníku Der Spiegel.

Jun 28

Islámský stát (IS) chce zaútočit na další cíle

San Francisco – Islámský stát vydal nové video, na kterém oslavuje útok na gay klub v americkém Orlandu. Zároveň vyhrožuje, že přijdou další útoky. A na snímku naznačuje, kde by k nim mělo dojít.

Feb 17

Chaos nahrává Islámskému státu, varuje člen OSN

Tripolis - Zmocněnec OSN pro Libyi vyzval tamní parlament, aby podpořil nedávno sestavenou vládu národní jednoty, jež může pomoci bojovat proti islamistům.

Jan 6

Islámský stát pohrozil útoky na věznice v Saúdské Arábii

Rijád - Islámský stát pohrozil Saúdské Arábii. Džihádisté chtějí v odplatě za popravu 47 teroristů zaútočit na káznice, v kterých Rijád vězní extremisty. Mezi popravenými byli krom šíitského šajcha také radikální sunnité.

Dec 29

Islámský stát od vyhlášení chalífátu popravil 420 členů

Damašek/Bagdád - Nejméně 420 svých členů nechala popravit od vyhlášení chalífátu v červnu loňského roku radikální organizace Islámský stát (IS).

Dec 18

V Německu zadrželi uprchlíka podezřelého člena Islámského státu

Berlín - Policie dnes v uprchlické ubytovně ve městě Unna zadržela muže podezřelého ze spolupráce s teroristickou organizací Islámský stát (IS).

Oct 17

Islámský stát zaútočil v Saúdské Arábii: Zabil pět lidí

Rijád - Zhruba dvacetiletý ozbrojenec zaútočil na mešitu ve městě Sajhát na východě Saúdské Arábie. Při útoku zabil pět lidí. Policisté ho zastřelili, uvedla agentura Reuters.

Oct 14

Islámský stát potvrdil smrt muže číslo dva po abú Bakru Bagdádím

EuroZprávy.cz

Bagdád/Damašek – Američané na konci srpna informovali o smrti druhého nejvýše postaveného muže Islámského státu. Dnes zprávu potvrdili i džihádisté - Abú Mutaz Kuraší je skutečně mrtev.

Sep 29

Putin: Ruské bombardování Islámského státu (IS) nevylučuji

EuroZprávy.cz

New York - Rusko by se mohlo zapojit do leteckých úderů západních zemí proti organizaci Islámský stát (IS) v Sýrii. Po setkání s americkým prezidentem Barackem Obamou to novinářům řekl jeho ruský protějšek Vladimir Putin. Účast Moskvy na…

Jul 17

Islámský stát děsí Saúdskou Arábii: Útočník se odpálil poblíž věznice

Rijád - Saúdskou Arábii děsí narůstající počet útoků, které má v zemi na svědomí Islámský stát (IS). Při bombovém atentátu u kontrolního stanoviště poblíž věznice dnes ráno zemřel útočník a další dva lidé utrpěli zranění.