English

Islámský stát se vrací do Kobani, okamžitě začal vraždit

EuroZprávy.cz

Damašek - Islámský stát (IS) se snaží znovu dostat do strategického města Kobani, které leží u syrsko-turecké hranice. Radikálové už v kurdské provinci Hasaká na severu Sýrie začali civilisty vyhánět či dokonce vraždit.

More from EuroZprávy.cz

Feb 19

Kurdové rozjeli riskantní operaci: Do oblasti ovládané IS poslali auta pro civilisty

Do poslední enklávy, kterou má v Sýrii v rukou Islámský stát (IS), dnes vjely nákladní automobily, aby odtud odvezly zbývající civilisty. S odvoláním na arabsko-kurdskou koalici (SDF), která proti IS na východě Sýrie bojuje, to oznámila…

Jun 24

V Rakce platí výjimečný stav a zákaz vycházení, do města pronikli radikálové IS

Rakka - Radikálové z Islámského státu (IS) pronikli do syrské Rakky s cílem páchat bombové útoky. Arabsko-kurdská koalice SDF proto ve městě vyhlásila třídenní zákaz vycházení a výjimečný stav.

Oct 19

Ženské kurdské oddíly se zavázaly dál bojovat proti IS

Rajja - Ženské kurdské oddíly YPJ, které se podílely na osvobození syrské Rakk, budou nadále bojovat proti brutalitě islamistických radikálů. Ženy žijící pod nadvládou Islámského státu (IS) musely nosit dlouhé černé hábity a mít zahalený…

Apr 30

Islámský stát prchá ze syrské Tabky, většinu města dobyli kurdští spojenci USA

Damašek - Arabsko-kurdské síly podporované Spojenými státy úspěšně pokračují v ofenzivě proti Islámskému státu (IS). Už kontrolují přes polovinu severosyrského města Tabka, které obsadili džihádisté.

Apr 24

Arabsko-kurdské síly pronikly do města Tabka ovládaného IS

Damašek - Do severosyrského města Tabka se dnes vůbec poprvé dostaly arabsko-kurdské síly. Město ovládají radikálové z takzvaného Islámského státu (IS).

Aug 29

Nová bitva o Manbidž? Kurdové prý posilují obranu města před Turky, chaosu může zneužít IS

Damašek/Ankara - Islámský stát byl sice z Manbidže vyhnán, boj o toto severosyrské město tím ale patrně neskončil. Dalšímu postupu Kurdů v oblasti chce totiž zabránit Turecko. USA varují, že by neshod v koalici mohl využít Islámský stát.

Aug 23

Asadova armáda uzavřela s Kurdy příměří ve městě Hasaká

Damašek - Vládní vojska uzavřela příměří s kurdskými jednotkami ve městě Hasaká na severovýchodě země. Klid zbraní vstoupil v platnost ve 14:00 místního času (13:00 SELČ).

Aug 20

Mladík šel bojovat proti IS, radikálové ho zabili. Světu ale před smrtí poslal tento vzkaz

EuroZprávy.cz

Londýn - Brit Dean Carl Evans (22) věřil, že terorismus je možné porazit. Proto odešel na vlastní pěst bojovat do Sýrie. Radikálové z hnutí Islámský stát jej ale zabili, přesto mladík světu zanechal vzkaz.

Aug 19

Útěk z města Manbidž: Islámský stát používá civilisty jako živé štíty

Damašek - Minulý pátek během finální ofenzívy v syrském městě Manbidž se podařilo kurdským jednotkám dostat město z rukou Islámského státu. Před koncem boje byl teroristům nabídnut bezpečný odchod z města výměnou za složení zbraní. Ti…

Jun 12

Irácká armáda bojuje s Islámským státem u Mosulu, radikálové se zabarikádovali v Syrtě

Bagdád/Damašek - Irácké jednotky dnes zaútočily na pozice radikálů z Islámského státu (IS) jižně od Mosulu. Radikálové z organizace Islámský stát se také zabarikádovali v hustě obydleném centru libyjského města Syrta a připravují se na…

Mar 13

Velká ztráta pro Islámský stát: Radikálové se stáhli z iráckého města Rutba

Bagdád - Islámský stát (IS) se stáhl z města Rutba, které leží na západě Iráku v provincii Anbár. Tu džihádisté obsadili v roce 2014.

Feb 26

Rána pro Islámský stát: Radikálové přišli o tohoto muže

Benghází - Libyjské bezpečnostní síly zadržely vůdce militantních skupin napojených na radikální organizaci Islámský stát Muhammada Saada Altajouriho. Informovala o tom agentura AP.

Feb 17

Islámský stát končí? Radikálové mají vážný problém

Rakka - Radikálové z hnutí Islámský stát jsou bez peněz. Velitelé džihádistům drasticky snížili platy a nařídili obyvatelům islamistické bašty Rakky, aby účty platili v amerických dolarech. Ještě nedávno se přitom samozvaný chalífát…

Aug 15

Kurdští radikálové odpálili bombu, zabila tři turecké vojáky

Istanbul - Na dálku odpálená bomby u města Bingol na jihovýchodě Turecka zabila tři turecké vojáky a šest jich zranila. Podle všeho za útokem na konvoj stojí kurdští radikálové.

Jun 27

Kurdové vytlačili Islámský stát z města Kobani

Damašek - Kurdským silám se dnes podařilo vytlačit ze severosyrského města Kobani bojovníky radikální organizace Islámský stát (IS) a obnovit tak plnou kontrolu nad městem.

Jun 25

Islámský stát se vrací do Kobani, okamžitě začal vraždit

EuroZprávy.cz

Damašek - Islámský stát (IS) se snaží znovu dostat do strategického města Kobani, které leží u syrsko-turecké hranice. Radikálové už v kurdské provinci Hasaká na severu Sýrie začali civilisty vyhánět či dokonce vraždit.

Jun 5

V Sýrii zuří krvavá bitva s IS o město Hasaká, mezi mrtvými jsou i děti

Damašek - Na severovýchodě Sýrie probíhají těžké boje mezi Islámským státem a Asadovou armádou o kurdské město Hasaká. Vládnímu vojsku jde také o to, aby neztratilo stejnojmennou provincii. Za dva dny přišlo v této oblasti o život na 100…

May 15

Proti Islámskému státu bude bojovat mladá Američanka. Po boku Kurdů

Washington - Ke kurdským bojovníkům, kteří v Iráku a Sýrii čelí ozbrojencům z hnutí Islámský stát (IS), se připojila další cizinka. O pětadvacetileté ženě, která dříve sloužila v americké armádě, informovaly kurdské zpravodajské servery.…

Jan 31

Islámský stát přiznal: V syrském Kobani jsme poraženi

Damašek - Ozbrojenci z hnutí Islámský stát (IS) poprvé přiznali, že byli v syrském městě Kobani poraženi. Informovala o tom agentura AP.

Jan 26

Islámský stát dostal v Kobani na frak, většinu města drží Kurdové

Damašek - Tvrdý boj o město Kobani, které leží nedaleko tureckých hranic, Islámský stát (IS) patrně prohrál. "V rukou Kurdů je nejméně 90 procent města," uvedla syrská exilová organizace ochránců lidských práv. Džihádisté byli poraženi i v…