English

Islámský stát zaútočil v Turecku. Teroristický útok si vyžádal desítky mtvých

EuroZprávy.cz

Suruç (Turecko) - Výbuch otřásl v pondělí tureckým městem Suruc ležícím na hranici se Sýrií nedaleko města Kobani, o nějž kurdské milice sváděly těžké boje s teroristy z Islámského státu. K výbuchu došlo v zahradách kulturního centra.…

More from EuroZprávy.cz

Apr 6

Členové Islámského státu unesli v Sýrii 19 lidí, kteří šli na lanýže

Členové teroristické organizace Islámský stát (IS) dnes ve střední Sýrii unesli 19 lidí. Je mezi nimi podle exilové Syrské organizace pro lidská práva (SOHR) osm policistů a 11 civilistů. Syrská agentura SANA informovala, že do zajetí…

Feb 8

Při útoku Islámského státu v Sýrii zemřelo 26 vojáků a jejich spojenců

Nejméně 26 syrských vojáků a prorežimních bojovníků dnes v Sýrii přišlo o život po přepadení radikály Islámského státu (IS). Zabito bylo také 11 džihádistů. S odvoláním na exilovou Syrskou organizaci pro lidská práva (SOHR) o tom napsala…

Nov 17

Při bombovém útoku IS v Sýrii zemřelo přes 20 lidí

Damašek - Nejméně 20 obětí a 30 zraněných si vyžádal dnešní atentát na východě Sýrie.

Nov 4

Teroristický útok IS zabil v Sýrii desítky uprchlíků

Damašek - Desítky mrtvých si dnes vyžádal útok teroristické organizace Islámský stát na uprchlíky ve východní Sýrii. Informovala o tom agentura Reuters.

Oct 12

Při útoku IS v severovýchodní Sýrii zemřelo nejméně 18 lidí

Damašek – Při výbuchu nálože v automobilu v severovýchodní Sýrii dnes zemřelo nejméně 18 lidí. Incident se stal v Abú Fás na rozhraní provincií Dajr az-Zaur a Hasaká.

Jun 6

Povstalci v Sýrii zahájili útok na baštu Islámského státu. Rusko ani Turecko se nepodílí

EuroZprávy.cz

Damašek - Arabsko-kurdské jednotky zahájily útok na syrské město Rakka, baštu Islámského státu (IS). Americká armáda se na pozemní ofenzivě přímo nepodílí. Do operace není zapojeno Rusko ani síly prezidenta Bašára Asada.

Jan 2

VIDEO: Turecko se krvavě mstí Islámskému státu za silvestrovský útok v Istanbulu

Ankara – Turecká letadla a tanky zasáhly v severní Sýrii více než 100 cílů Islámského státu. Stalo se tak jen několik hodin poté, co střelec zabil při silvestrovských oslavách v jednom z klubů v Istanbulu 39 lidí. Video z útoku bylo…

Nov 3

Pentagon plánuje útok na Rakká, baštu IS v Sýrii. Zapojit se má i Turecko

Damašek/Washington - Zatímco probíhá bitva o severoirácký Mosul, který je jedním ze středisek Islámského státu, Spojeného státy už chystají útok na syrské město Rakká, které je druhou baštou džihádistů.

Jun 10

Islámský stát přišel o trasu do Turecka, boje v Sýrii pokračují

Damašek - Syrská organizace ochránců lidských práv (SOHR) dnes oznámila, že povstalci podporovaní Západem odřízli radikály v severosyrském městě Manbidž od jejich zásobovací trasy do Turecka. Proti Islámskému státu stojí koalice opozičních…

May 26

Rusko zuří: Turecko podporuje Islámský stát v bombových útocích

Moskva - Rusko obvinilo Turecko, že dodává radikálům z hnutí Islámský stát komponenty potřebné na výrobu výbušnin.

May 15

Při útocích IS v Iráku zemřelo nejméně 11 lidí

Bagdád - Při sebevražedných útocích na státní plynárenský závod severně od Bagdádu dnes zahynulo nejméně 11 lidí. K útokům se přihlásil Islámský stát.

Apr 25

Turecko zničilo odpalovací rampu v Sýrii, Islámský stát z ní ostřeloval Kilis

Ankara - Turecká armáda dnes zničila v Sýrii odpalovací rampu, ze které Islámský stát ostřeloval město Kilis.

Mar 23

Islámský stát oslavuje bruselské útoky. Toto rozdává lidem v Sýrii

Brusel - Evropa truchlí nad obětmi teroristických útoků v Bruselu. Přihlásil se k nim Islámský stát, jehož členové naopak včera slavili. Zveřejnili fotografie, na kterých rozdávají lidem sladkosti.

Feb 29

Při útoku IS u Bagdádu zemřelo nejméně 40 lidí

Bagdád - Po útoku sebevražedného atentátníka, k němuž se přihlásilo radikální hnutí Islámský stát (IS), zahynulo dnes v iráckém městě Mukdadíja poblíž metropole Bagdádu nejméně 40 lidí.

Aug 10

Tři útoky v Turecku: Na vině je zřejmě Islámský stát

Istanbul - Tureckým městem Istanbul dnes otřásly dva útoky, během nichž zemřeli nejméně tři lidé. Dvě útočnice ráno spustili palbu na budovu amerického konzulátu, nikoho ale nezranily.

Aug 5

Chystá se útok na Islámský stát. Turecko dostalo nové stíhačky

Damašek/Ankara - Do Turecka dorazily americké stíhačky a bezpilotní letouny. Následně letadla vůbec poprvé podnikla nálety na pozice islamistů v severní Sýrii. Chystá se rovněž velká ofenzíva proti radikálnímu uskupení Islámský stát.

Jul 20

Islámský stát zaútočil v Turecku. Teroristický útok si vyžádal desítky mtvých

EuroZprávy.cz

Suruç (Turecko) - Výbuch otřásl v pondělí tureckým městem Suruc ležícím na hranici se Sýrií nedaleko města Kobani, o nějž kurdské milice sváděly těžké boje s teroristy z Islámského státu. K výbuchu došlo v zahradách kulturního centra.…

Apr 18

Při atentátu Islámského státu v Afghánistánu zahynuly desítky lidí

Kábul - K sebevražednému atentátu ve východoafghánském Dželálábádu, který si vyžádal nejméně 33 životů, se přihlásilo radikální hnutí Islámský stát. Podle agentury AFP to uvedl afghánský prezident Ašraf Ghaní.

Mar 28

Tvrdý útok v Sýrii: Konkurenti Islámského státu obsadili město Idlib

Damašek - Po delší době o sobě dala vědět islamistická skupina An-Nusra, která operuje v Sýrii a je konkurentem Islámského státu. Její bojovníci dnes obsadili správní středisko provincie Idlib na severozápadě země.

Feb 24

Islámský stát zajal v Sýrii "desítky křižáků", ve vesnici vypukla panika

Damašek - Bojovníci Islámského státu (IS) vtrhli do vesnice na severu Sýrie a zajali 90 křesťanů. Muže odvedli do hor, ženy a děti zadržují ve vesnici. Kurdští bojovníci se zajatce neúspěšně pokoušeli osvobodit, pomoc údajně nabídla i…