English

Islámský stát zaútočil na Turecko, mrtví na obou stranách

EuroZprávy.cz

Ankara/Damašek - Při přeshraničních střetech mezi ozbrojenci z hnutí Islámský stát a tureckou armádou přišel dnes o život jeden voják a další dva utrpěli zranění.

More from EuroZprávy.cz

Jun 11

Turecko útočilo opět na kurdské radikály u uprchlického tábora v Iráku

Turecká armáda podruhé za předchozí týden útočila asi 180 kilometrů od tureckých hranic v iráckém vnitrozemí, kde zneškodnila dalšího velitele kurdských separatistů z organizace PKK. Podle turecké agentury Anadolu šlo o "chirurgickou akci"…

Jun 6

Turecko podle Erdogana zabilo jednoho z vůdců kurdské PKK v Iráku

eurozpravy.cz

Turecké tajné služby podle Ankary při operaci na území Iráku zabily jednoho z čelných představitelů separatistické organizace Strana kurdských pracujících (PKK). O smrti Selmana Bozkira, přezdívaného doktor Hüseyin, dnes informoval turecký…

Feb 21

Transport džihádistů: Arabsko-kurdské milice předaly Iráku přes 150 bojovníků IS

Arabsko-kurdské milice (SDF), které na východě Sýrie válčí se samozvaným Islámským státem (IS), předaly Iráku více než 150 iráckých bojovníků této teroristické organizace. Agentura Reuters dnes informovala, že byli převezeni v přísně…

Mar 30

Macron se vložil do turecko-kurdské války v Sýrii, Ankara ho poslala k šípku

Paříž/Ankara - Francouzský prezident Emmanuel Macron se ve čtvrtek setkal v Paříži s delegací syrských Kurdů. Posléze vydal Elysejský palác prohlášení, podle kterého se Francie nabídla jako zprostředkovatel rozhovorů mezi Tureckem a…

Mar 8

Irák odsoudil k smrti sestru chalífy Islámského státu

Bagdád - Sestra samozvaného chalífy IS abú Bakra Bagdádího dostala v Iráku trest smrti. Podle nejvyššího soudu pomáhala bojovníkům IS v páchání teroristických útoků. Radikálům v Mosulu více než tři roky distribuovala peníze. Její manžel…

Jan 24

Turecko lže? Islámský stát v syrském Afrínu není, vzkázaly kurdské milice

Damašek - Turecko tvrdí, že operace na severu Sýrie probíhá v rámci boje s terorismem. Podle příslušníka koalice arabsko-kurdských milicí SDF je to však jen záminka, protože v oblasti kolem Afrínu radikálové Islámského státu (IS) nejsou.

Sep 21

Irák, Írán a Turecko zavrhly kurdské referendum, chtějí společně zakročit

Ankara - Ministři zahraničí Iráku, Íránu a Turecka se domluvili, že jejich země jsou společně připraveny na kurdské referendum reagovat. Zatím ale podle turecké agentury Anadolu není zcela jasné, co konkrétně to obnáší.

Dec 27

Islámský stát zlikvidujeme za tři měsíce, tvrdí Irák

Bagdád - Zlikvidovat takzvaný Islámský stát (IS) potrvá tři měsíce. Dnes to uvedl irácký premiér Hajdar Abádí.

Sep 28

Islámský stát už nemá pod kontrolou žádné ropné vrty v Iráku

Bagdád - Irácké ministerstvo energetiky dnes oznámilo, že má země pod kontrolou téměř všechny ropné vrty, které ještě nedávno ovládal Islámský stát. Uvedla to agentura Reuters.

Jul 20

Z Turecka do Sýrie přejde týdně 100 džihádistů, Ankara v boji s IS selhává

Paříž/Ankara - Hranici z Turecka do Sýrie nadále přechází každý týden zhruba 100 zahraničních bojovníků, aby se připojili k Islámskému státu (IS). Tvrdí to francouzská vojenská rozvědka.

May 3

Islámský stát prorazil frontu v Iráku, zabit jeden americký voják

Bagdád - U severoiráckého města Irbíl zahynul americký voják. Jde o prvního člena nynější asistenční mise, kterého zabil Islámský stát.

Mar 26

V Iráku byl prý Islámským státem zabit turecký voják

Istanbul - Turecký voják byl zabit a další zraněn, když na základnu v severním Iráku dopadly rakety vypálené radikálním hnutím Islámský stát (IS).

Feb 18

V Iráku se zřítila helikoptéra, k sestřelení se hlásí Islámský stát

Bagdád - Islámský stát (IS) se přihlásil k sestřelení irácké stíhačky západně od Bagdádu. Incident si vyžádal jednoho mrtvého a dva zraněné.

Feb 12

Islámský stát bude letos poražen, tvrdí Irák

Mnichov - Irák chce podle do konce tohoto roku ze svého území zcela vytlačit Islámský stát (IS). Na Mnichovské bezpečnostní konferenci to dnes řekl irácký premiér Hajdar Abádí.

Dec 15

Turecko údajně překazilo atentát Islámského státu na americký konzulát

Ankara/Istanbul – Islámský stát prý chystal útok na americký konzulát v Istanbulu. Uvedly to turecké úřady, které zadržely údajného sebevražedného atentátníka.

Oct 29

Irák se ostře pustil do USA kvůli Islámskému státu

Washington/Bagdád - Pouhý den poté, co Pentagon slíbil vyšší partnerskou pozemní podporu, prohlásila irácká vláda, že o žádnou americkou angažovanost v těchto operacích proti Islámskému státu nestojí.

Oct 22

Americké komando osvobodilo v Iráku 70 rukojmích Islámského státu. V osobním boji s ISIS zahynul první americký voják

Bagdád - Americká speciální jednotka společně s kurdským oddílem osvobodila v noci na dnešek na severu Iráku 70 rukojmích, během útoku na tábor Islámského státu zemřel jeden Američan.

Apr 12

Islámský stát tvrdě útočí na největší rafinérii v Iráku

Bagdád - Islámský stát se znovu snaží získat ropnou rafinérii Bajdží, která je největší v Iráku. Ofenziva radikálů začala včera večer útokem sebevražedných atentátníků, v následných bojích zahynulo 20 islamistů.

Apr 8

Irák zahájil útok proti Islámskému státu

Bagdád - Irácká armáda zahájila novou ofenzivu proti bojovníkům organizace Islámský stát (IS) ve snaze dobýt převážně sunnitskou provincii Anbár na západě Iráku. Informovala o tom agentura Reuters.

Feb 8

Islámský stát porazíme. Ale podpořte nás, žádá premiér Iráku

Bagdád/Mnichov - Islámský stát láká stovky mladých lidí z celého světa, varoval dnes na bezpečnostní konferenci v Mnichově irácký premiér Hajdar Abádí. Svět by se proto měl spojit a řádění džihádistů zastavit dřív než bude pozdě.