English

Turecko ve válce s IS: Stíhačky zaútočily na džihádisty, obří razie v Istanbulu

EuroZprávy.cz

Ankara - Radikálové Islámského státu (IS) včera přes syrsko-tureckou hranici ostřelovali tureckou armádu. Ta zareagovala tvrdě a dnes proti džihádistům poslala stíhačky. Policie zároveň provádí rozsáhlou razii proti islamistům a radikální…

More from EuroZprávy.cz

Jun 17

Teroristé napojení na Islámský stát zabili v Ugandě 41 lidí, většinou studentů

EuroZprávy.cz

Při teroristickém útoku na školu na západě Ugandy zahynulo nejméně 41 lidí. Z toho je po smrti 38 studentů. Policie původně uvedla, že obětí bylo 25, média ale nyní informují o vyšším počtu.

Jul 23

Turecká policie zadržela 43 lidí, kteří byli údajně napojeni na Islámský stát

Istanbul - V Istanbulu dnes bylo zadrženo 43 osob. Turecká policie je podezírá z napojení na organizaci Islámský stát (IS).

Dec 29

Turecká policie zadržela 75 osob, podezřívá je z napojení na IS

Ankara - Turecká policie dnes v Ankaře a Istanbulu zatkla 75 domnělých členů teroristické organizace Islámský stát (IS).

Oct 31

Bosna vydala americkým úřadům Kosovana podezřelého z napojení na Islámský stát

Sarajevo - Do USA byl dnes ze Sarajeva deportován muž podezřelý z podpory teroristické organizace Islámský stát (IS). Operace, na jejímž koncil byl muž zadržen, trvala tři měsíce a probíhala za naprostého utajení. Ani teď zatím nebyly…

Mar 23

K atentátu v Londýně se přihlásil Islámský stát

EuroZprávy.cz

Londýn - Islámský stát (IS) se dnes přihlásil ke středečnímu útoku v Londýně. Informovala o tom agentura Reuters. IS se obvykle hlásí k odpovědnosti za všechny teroristické činy, které atentátníci v západním světě podniknou.

Mar 5

Tělo Němce mělo sťatou hlavu. Zavraždili ho islamisté napojení na Islámský stát

EuroZprávy.cz

Manila - Filipínští vojáci objevili tělo Němce, který byl zavražděn místní teroristickou skupinou napojenou na takzvaný Islámský stát (IS).

Nov 8

Razie v Německu: Policie zatkla pět podezřelých z napojení na Islámský stát

Berlín - V Německu dnes zadrželi pět osob podezřelých z napojení na Islámský stát (IS). Zásah provedla policie dnes časně ráno v Dolním Sasku a Severním Porýní-Vestfálsku na pokyn prokuratury po několikaměsíčním vyšetřování.

Jul 18

Napojení útočníka z Nice na Islámský stát? Analýza mobilu ukázala zarážející fakta

Nice - Ačkoli se Islámský stát po teroristickém atentátu v Nice přihlásil k osobě útočníka, francouzští vyšetřovatelé zatím nemají žádné přímé důkazy o jeho napojení na džihádisty.

Jul 9

Islámský stát v Makedonii? Policie zadržela čtyři lidi podezřelé z podpory terorismu

Skopje - Makedonská policie zatkla v rámci protiteroristické operace čtyři lidi a pátrá po dalších třech osobách. Všichni by mohli mít spojitost s radikálním hnutím Islámský stát.

Jul 2

Turecko drží ve vazbě kvůli atentátu v Istanbulu 20 členů IS

Ankara - Po úterním atentátu na letiště v Istanbulu je ve vazbě kolem 20 radikálů Islámského státu (IS), oznámil dnes turecký prezident Tayyip Erdogan.

Jun 28

Islámský stát (IS) chce zaútočit na další cíle

San Francisco – Islámský stát vydal nové video, na kterém oslavuje útok na gay klub v americkém Orlandu. Zároveň vyhrožuje, že přijdou další útoky. A na snímku naznačuje, kde by k nim mělo dojít.

Jun 11

Ke dvěma atentátům na předměstí Damašku se přihlásil Islámský stát

Damašek - Dvojí atentát spáchaný dnes na jižním předměstí Damašku si podle syrské organizace ochránců lidských práv (SOHR) vyžádal 20 obětí. Syrská státní média stále mluví o osmi mrtvých a 13 raněných. K akci se přihlásila radikální…

Jan 12

Islámský stát zaútočil v Istanbulu: Výbuch zabil nejméně 10 lidí

EuroZprávy.cz

Istanbul – Centrem Istanbulu otřásla exploze. Její příčina zatím není známa. K výbuchu došlo v oblasti, kde se pohybují velké skupiny turistů. Zemřelo nejméně 10 lidí, Turků i turistů. Dalších asi 15 lidí bylo zraněno. Turecký premiér…

Jan 8

FBI zajistila dva irácké muže podezřelé z napojení na Islámský stát

Kalifornie/Texas - Zvýšená bezpečnostní opatření v USA se odrazila v zajištění dvou mužů, kteří pobývali v USA a údajně měli nadále kontakty nebo prokazovali úmysly přidat se k Islámskému státu.

Dec 3

Kadyrov chce pomstít ruského občana, jemuž sťal hlavu Islámský stát

Groznyj - Prezident Čečenské republiky potvrdil, že muž zabity islámskými teroristy na nejnovějším videu, byl ruský občan z Čečenska. Slíbil, že životy vrahů nebudou mít dlouhého trvání.

Oct 15

Islámský stát chtěl udeřit na Sibiři: Ruská policie zhatila atentát proti mešitě

Moskva - Ruská policie obvinila dva muže z přípravy teroristického útoku na mešitu. Atentát se měl stát na západní Sibiři, dle úřadů se podezřelí hlásí k Islámskému státu.

Sep 29

Putin: Ruské bombardování Islámského státu (IS) nevylučuji

EuroZprávy.cz

New York - Rusko by se mohlo zapojit do leteckých úderů západních zemí proti organizaci Islámský stát (IS) v Sýrii. Po setkání s americkým prezidentem Barackem Obamou to novinářům řekl jeho ruský protějšek Vladimir Putin. Účast Moskvy na…

Sep 10

Uprchlíci napojení na IS v Česku? Jednala Bezpečnostní rada státu

Praha - Dnes jednalo předsednictvo Bezpečnostní rady státu. Ministr vnitra Milan Chovanec (oba ČSSD) uvedl, že migrační proud do ČR v posledních dnech slábne. Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) dodal, že nejsou informace o tom, že by mezi…

Jul 22

Turecká policie zná jméno fanatika IS, při atentátu v Suruçu zabil 32 lidí

Ankara - Sebevražedný atentátník v pondělí v převážně kurdském městě Suruç u hranice se Sýrií zabil 32 lidí, turecká policie už zná jeho jméno. Podle bezpečnostního zdroje jde o dvacetiletého Turka z provincie Adiyaman na jihovýchodě země.

Apr 18

Při atentátu Islámského státu v Afghánistánu zahynuly desítky lidí

Kábul - K sebevražednému atentátu ve východoafghánském Dželálábádu, který si vyžádal nejméně 33 životů, se přihlásilo radikální hnutí Islámský stát. Podle agentury AFP to uvedl afghánský prezident Ašraf Ghaní.