English

Tisíce členů Islámského státu v Evropě? Ministr přiznal hrůznou věc

EuroZprávy.cz

Sarajevo - 4000 členů Islámského státu. Tolik radikálů a teroristů se podle některých chorvatských médií nachází v současné době v Bosně a Hercegovině. Ministr vnitřní bezpečnosti Dragan Mektic ale tvrdí, že realita je úplně jiná.

More from EuroZprávy.cz

May 16

Pákistánci zabili devět bojovníků Islámského státu

Devět bojovníků radikální skupiny Islámský stát (IS) zabily pákistánské bezpečnostní síly během několikahodinového střetu nedaleko města Kvéta na neklidném jihozápadě země.

Mar 21

Panika ve Švédsku: Muslimové se bojí návratu bojovníků Islámského státu

Členové šíitské muslimské komunity žijící ve švédském městě Örebro říkají, že mají obavy o svou bezpečnost. Děsí je totiž představa, že by se domů mohli vrátit bojovníci Islámského státu.

Feb 6

Život po Islámském státu? Mosulem se rozlévá pach smrti. Mrtvoly bojovníků IS hnijí, kolem nich si hrají děti

EuroZprávy.cz

Mosul - Iráčané, kteří se vrátili do starobylého města Mosulu, věděli, že bude těžké žít v troskách města, které bylo zničeno v rámci boje proti islámskému státu. Přesto se objevil jeden aspekt, který život z oblasti značně komplikuje. A…

Sep 20

Islámský stát je bez peněz. Z nouze prodává orgány bojovníků

Bagdád - Radikálům Islámského státu dochází peníze, takže se údajně uchýlili k obchodování s orgány svých padlých nebo zraněných bojovníků.

Aug 10

Razie v Německu: Islámští duchovní verbují bojovníky pro Islámský stát (IS)

EuroZprávy.cz

Berlín - Dnes časně ráno začala v Německu razie proti islámským duchovním, které policie podezřívá z verbování bojovníků pro boj v Sýrii a Iráku.

Jul 25

Islámský stát se přihlásil k útoku v bavorském Ansbachu

EuroZprávy.cz

Berlín - K nedělnímu útoku v Ansbachu se přihlásil Islámský stát (IS). Bavorský ministr vnitra Joachim Herrmann krátce přetím uvedl, že se v mobilu Syřana našlo video, na němž muž sliboval odplatu za zabíjení muslimů.

Jun 30

OBRAZEM: USA u Fallúdži zabily až 250 bojovníků Islámského státu

Bagdád - Protiteroristická koalice vedená Spojenými státy zasadila ve středu v okolí irácké Fallúdži bojovníkům Islámského státu sérii těžkých úderů. Oznámila to agentura Reuters s odvoláním na informace amerických činitelů. Podle…

Jun 28

Islámský stát (IS) chce zaútočit na další cíle

San Francisco – Islámský stát vydal nové video, na kterém oslavuje útok na gay klub v americkém Orlandu. Zároveň vyhrožuje, že přijdou další útoky. A na snímku naznačuje, kde by k nim mělo dojít.

May 28

Koalice podle Turecka zabila více než stovku bojovníků Islámského státu

Ankara - Letecké údery koalice vedené Spojenými státy a palba tureckého dělostřelectva proti pozicím Islámského státu v Sýrii zabily 104 bojovníků.

May 24

Americká policie zadržela sympatizanta hnutí Islámský stát

New York - Policie v New Yorku dnes zadržela a obvinila z podpory teroristického hnutí Islámský stát (IS) dvaadvacetiletého Sajmira Alimehmetiho.

Feb 19

Europol varuje: V Evropě žije pět tisíc bojovníků vycvičených Islámským státem

EuroZprávy.cz

Brusel - Evropský policejní úřad Europol varoval prostřednictvím svého ředitele Roba Wainwrighta, že Evropa čelí největší hrozbě teroristických útoků za posledních 10 let. Do svých mateřských zemí se totiž vrátilo tři až pět tisíc Evropanů…

Feb 5

Islámský stát mi vyhrožoval smrtí, přiznal ministr

Priština - Kosovský ministr zahraničí Hasim Thaçi pro agenturu AFP uvedl, že v roce 2014 dostal výhružný dopis podepsaný vůdcem radikálního hnutí Islámský stát abú Bakrem Bagdádím.

Jan 19

Džihádista John je po smrti, přiznal Islámský stát

Damašek/Bagdád - Radikální organizace Islámský stát potvrdila, že při jednom z leteckých úderů zahynul britský radikál Mohammed Emwazi přezdívaný "džihádista John".

Dec 30

Zbytečná snaha? Islámský stát pořád sílí, počet bojovníků rapidně narůstá

Rakka/New York - Radikální hnutí Islámský stát stojící proti západní koalici i leteckým úderům ruské federace a syrské armády územně oslabuje, co do počtu svých příznivců ale roste. Uvedl to newyorský ústav Soufan Group.

Sep 29

Putin: Ruské bombardování Islámského státu (IS) nevylučuji

EuroZprávy.cz

New York - Rusko by se mohlo zapojit do leteckých úderů západních zemí proti organizaci Islámský stát (IS) v Sýrii. Po setkání s americkým prezidentem Barackem Obamou to novinářům řekl jeho ruský protějšek Vladimir Putin. Účast Moskvy na…

Sep 27

Počet zahraničních bojovníků Islámského státu narůstá, varuje nová zpráva

Washington - Do Sýrie a Iráku se vydává stále více cizinců, kteří na Blízký východ přijíždějí, aby se zde připojili k bojovníkům Islámského státu. Od roku 2011 se jejich počet vyšplhal téměř na třicet tisíc lidí.

Aug 31

Islámský stát popravil za měsíc téměř sto lidí. Včetně vlastních bojovníků

EuroZprávy.cz

Damašek/Londýn - Téměř sto lidí popravili za uplynulý měsíc na území Sýrie radikálové z organizace Islámský stát (IS). Informovala o tom dnes exilová organizace SOHR.

Jul 27

Džihádista John se bojí o život. Prý zběhl od Islámského státu

EuroZprávy.cz

Rakka - Mohammed Emwazi, britský občan, který se přidal k extremistické organizaci Islámský stát (IS), v níž se nechvalně proslavil coby "Džihádista John", když před kamerami uřízl hlavu několika západním rukojmím, zřejmě od svých…

Mar 18

Islámský stát zabil deset bojovníků libyjské vlády

Tripolis – Bojovníci radikálního hnutí Islámský stát (IS) dnes v centrální části Libye zabili deset bojovníků bojujících za mezinárodně neuznanou vládu se sídlem v Tripolisu. Informovala o tom agentura Reuters.

Mar 2

Vrah Islámského státu "džihádista John" poslal médiím podivný vzkaz

Londýn - Radikální přivrženec Islámského státu Mohammed Emwazi alias "džiháista John", který na videích teroristické skupiny popravuje zajatce, si s médii v letech 2010 a 2011 pravidelně vyměňoval e-maily. V jednom z nich si postěžoval, že…