English

Situace se vyostřuje. USA rozšířily mandát náletů v Sýrii, hrozí střet s armádou

EuroZprávy.cz

Damašek/Washington - Spojené státy povedou nálety na obranu svých spojenců v Sýrii bez ohledu na to, že by to mohlo ohrozit syrskou armádu. Až dosud se přitom Američané střetu s vojskem syrského prezidenta Bašára Asada vyhýbali. Nový pokyn…

More from EuroZprávy.cz

Mar 13

Bývalý americký prezident Barack Obama se nakazil koronavirem

Bývalý americký prezident Barack Obama dnes oznámil, že se nakazil koronavirem. Na twitteru dodal, že se cítí dobře, jen ho škrábe v krku.

May 17

Barack Obama zkritizoval americké lídry, boj s koronavirem podle něj nezvládají

Bývalý americký prezident Barack Obama nezvykle ostře zkritizoval vedení Spojených států, které podle něj jednoznačně nezvládá boj s koronavirovou pandemií. Ve slavnostním projevu k absolventům univerzit Obama řekl, že "představitelé státu…

Sep 27

Americká armáda zabila při náletu 17 příslušníků Islámského státu

Americká armáda při čtvrtečním náletu na jihovýchodě Libye zabila 17 ozbrojenců, které podezírá z příslušnosti k teroristické organizaci Islámský stát (IS). Dnes to oznámilo americké vojenské velitelství pro Afriku (AFRICOM). Uvedlo rovněž…

May 6

Irácká armáda opět zaútočila na Islámský stát v Sýrii

Damašek/Bagdád - Irácké letectvo bombardovalo pozice radikálů z Islámského státu (IS) v Sýrii. Oznámil to dnes irácký premiér Hajdar Abádí. Jde o druhý irácký útok na pozice IS za čtrnáct dní.

Apr 22

Irácké nálety zabily v Sýrii 36 členů IS

Bagdád - Irácké nálety v Sýrii ve čtvrtek zabily 36 příslušníků teroristické organizace Islámský stát (IS). S odkazem na dnešní sdělení irácké armády o tom informovala agentura AP.

Nov 8

Syrská armáda dobyla poslední baštu IS v Sýrii

EuroZprávy.cz

Damašek - Syrská armáda a její šíitští spojenci dnes dobyli poslední větší město v držení radikálů ze samozvaného Islámského státu (IS) v Sýrii. V Iráku v létě IS přišel o své hlavní sídlo, o Mosul, v Sýrii pak o Rakku a minulý týden…

Sep 29

Při dvou amerických náletech v Libyi byli zabiti radikálové z IS

Tripolis - Spojené státy v Libyi tento týden podnikly dva nálety, při kterých zemřelo několik teroristů z takzvaného Islámského státu (IS). S odkazem na dnešní sdělení amerického vojenského velitelství pro Afriku (AFRICOM) o tom…

Aug 13

Při americkém náletu zemřeli vysocí členové IS v Afghánistánu

Kábul - Několik vysoce postavených příslušníků teroristické organizace Islámský stát (IS) zemřelo při americkém náletu v Afghánistánu. Jedním z mrtvých je také Abdul Rahmán.

Apr 20

Egyptská armáda zabila při náletech 19 stoupenců IS

Káhira - Egyptská armáda na severu Sinajského poloostrova usmrtila 19 egyptských stoupenců Islámského státu (IS). Uvedla to agentura Reuters.

Jan 6

Při náletech v Sýrii zemřel vysoce postavený člen Islámského státu

Washington/Damašek - Spojenecká koalice pod vedením Spojených států usmrtila při útocích v Sýrii vysoce postaveného člena hnutí Islámský stát.

Nov 28

Izraelská armáda bombardovala základnu IS v Sýrii

Jeruzalém - Islámský stát (IS) a jeho spojenci využívali opuštěný objekt OSN na Golanských výšinách v Sýrii k útokům na Izrael. Jeho stíhačky v noci na dnešek provedly v oblasti nálet.

Jun 28

Ve Francii je vyšetřován strýc Bašára Asada. Co provedl?

Paříž - Strýc syrského prezidenta Bašára Asada je ve Francii podezřelý z daňového úniku a praní špinavých peněz. Soud dnes nařídil formální vyšetřování kauzy.

Mar 31

Vedení IS oslabeno: V Sýrii byl při náletu zabit další velitel džihádistů

EuroZprávy.cz

Damašek - V severní Sýrii zemřel při náletu amerického bezpilotního letadla jeden z velitelů radikální organizace Islámský stát (IS). Podle organizace syrských ochránců lidských práv SOHR to byl Tunisan abú Hidža, jehož vyslalo vedení IS…

Jan 29

Nizozemí chce nálety proti IS rozšířit i v Sýrii

Haag - Nizozemí, podobně jako nedávno Británie, chce rozšířit letecké údery proti Islámskému státu i do Sýrie. Holandské stíhačky dosud prováděly nálety jen na území Iráku.

Jan 15

Při útocích na IS v Iráku a Sýrii jsme zabili i civilisty, připustila americká armáda

Washington/Damašek/Bagdád – Americká armáda přiznala, že při jejích útocích na Islámský stát umírali civilisté. V období od dubna do července zahynulo 8 civilistů, další tři byli zraněni.

Dec 11

Koalice v Sýrii slaví další úspěchy: Při náletu zabila šéfa financí IS

Washington/Damašek - Vojenská koalice pod vedení Spojených států amerických, která operuje v Sýrii a Iráku, si může gratulovat. Jejich nálety totiž přinášejí ovoce. Při tom posledním zemřel mimo jiné šéf financí Islámského státu.

Dec 5

Britové podnikli další nálety proti IS v Sýrii, nasadili stíhačky Typhoon

EuroZprávy.cz

Damašek - Britské letouny ještě nedávno útočily na pozice IS pouze v Iráku, bojová mise se ale od středy rozšířila i na území Sýrie. Tam stíhačky RAF podnikly druhou vlnu náletů.

Oct 9

Islámský stát zabil íránského generála, stál na straně Bašára Asada

Teherán - Radikálové z Islámského státu (IS) v průběhu bojů v oblasti města Halab na severu Sýrie zabili generála revolučních gard, který pomáhal režimu prezidenta Bašára Asada.

Oct 2

Nálety v Sýrii by měly mířit jen na Islámský stát, apeluje EU na Rusko

Brusel - K ruským náletům na pozice islamistů v Sýrii se dnes oficiálně vyjádřila Evropská unie. Brusel vyzval Moskvu, aby byly údery vedeny výhradně proti Islámskému státu a aby se striktně vyhýbaly civilistům.

Sep 29

Vítězství nad Islámským státem? V Sýrii jen bez Asada, tvrdí Obama

EuroZprávy.cz

New York - Vítězství nad hnutím Islámský stát (IS) v Sýrii bude dosaženo po odchodu syrského prezidenta Bašára Asada. Na zahájení summitu o terorismu to dnes uvedl americký prezident Barack Obama.