English

Rakouská policie objevila v nákladním autě 86 migrantů

Vídeň - Rakouská policie dnes v malém nákladním autě objevila 86 zcela vyčerpaných migrantů, mezi nimi i 16 dětí a ženu v osmém měsíci těhotenství. Informovala o tom agentura APA.

More from Deník.cz / Ze světa

Aug 13

Tragédie v rakouských Alpách. Zemřela pětadvacetiletá Češka

Deník.cz / Ze světa

Pětadvacetiletá Češka zemřela ve středu po pádu z výšky při túře v rakouských Alpách. V tiskové zprávě o tom dnes informovala hornorakouská policie. Neštěstí se odehrálo po výstupu na horu Drachenwand, kde už letos v únoru zahynul…

Feb 23

V rakouských Alpách zahynul český turista. Pohřbila ho lavina

Deník.cz / Ze světa

K tragickému neštěstí došlo v sobotu v rakouských Alpách. V důsledku sesuvu laviny v lyžařském středisku Küthai zde přišel o život sedmadvacetiletý český občan. Masa sněhu jej zastihla během pěší túry. Informovala o tom agentura APA.

Feb 8

Tři neštěstí za čtvrt hodiny. Na rakouské sjezdovce se zranili čeští lyžaři

Deník.cz

Během pouhé čtvrt hodiny se ve čtvrtek v hornorakouském skiareálu Hochficht zranili při různých neštěstích tři čeští lyžaři. Agentura APA s odvoláním na policii informovala, že 14letý školák se vážně pořezal na stehně, 28letá…

Oct 23

V rakouských Alpách se ztratili dva Češi. Horolezce hledá vrtulník

Deník.cz / Ze světa

V Rakousku se v oblasti okolo hory Hochalmspitze ve Vysokých Taurách (Hohe Tauern) ztratili dva Češi. Po dvojici horolezců pátrá na pět desítek rakouských záchranářů. Do akce nasadili vrtulník.

Mar 25

V rakouských Alpách zahynul český skialpinista. Zavalila ho lavina

Deník.cz / Ze světa

V noci na neděli pátrala horská služba po ztraceném Čechovi v Alpách na rakousko-německém pomezí. Skialpinista byl nakonec objeven mrtvý, zřejmě se na něj zřítila lavina. V neděli odpoledne místní policie potvrdila, že muž byl skutečně…

Jan 30

Z porouchané lanovky v rakouských Alpách vyprostily lyžaře až vrtulníky

Deník.cz / Ze světa

Asi 150 lyžařů zůstalo viset v pondělí odpoledne na sedačkové lanovce ve štýrském středisku zimních sportů Kreischberg. Vysvobodili je až záchranáři, kteří se na místo dopravili pomocí helikoptér. Závadu způsobilo poškozené ložisko.

Jan 4

Lavina v tyrolských Alpách usmrtila českého lyžaře. Byl na uzavřené sjezdovce

Pád laviny v tyrolském lyžařském středisku Ischgl usmrtil ve čtvrtek odpoledne 44letého Čecha. Podle tyrolské policie lyžoval se muž pohyboval po uzavřené sjezdovce. O neštěstí informovala rakouská televizní a rozhlasová stanice ORF.

Sep 24

Čech se zranil při pádu v rakouských Alpách. Je ve velmi vážném stavu

Deník.cz / Ze světa

Třicetiletý český alpinista se v sobotu zranil při pádu v severorakouském alpském středisku Hinterstoder. Muž je podle policie ve vážném stavu. Informovala o tom v neděli agentura APA.

Aug 27

V rakouských Alpách se zřítila skupinka horolezců, pět zemřelo

Deník.cz / Ze světa

Počet obětí v Alpách letos stále roste. Při zdolávání skal nedaleko obce Krimml v okrese Zell am See zahynulo pět horolezců a jeden byl vážně zraněný.

Aug 24

Vrtulník s termovizí zachraňoval v rakouských Alpách dvě Češky

Deník.cz / Ze světa

Vídeň - Vrtulník s termovizí musel v noci na dnešek zachraňovat jednačtyřicetiletou Češku a její jedenáctiletou dceru, které zabloudily v okolí vrcholu Pfaffenstein v rakouských Alpách. Dnes o tom informovala agentura APA. Obě Češky…

Aug 22

Čech zemřel na následky pádu v rakouských Alpách

Deník.cz / Ze světa

Salcburk - Pětadvacetiletý český horolezec podlehl v salcburské nemocnici zraněním, která si způsobil koncem července při pádu ze skály v rakouských Alpách. Informovala o tom dnes agentura APA.

May 27

Rakouská horská služba musela zachraňovat čtyři české turisty

Deník.cz / Ze světa

Vídeň - Čtyři české turisty musela ve čtvrtek v horském masivu Dachstein ve spolkové zemi Horní Rakousy zachraňovat rakouská horská služba. Kvůli stále mohutné sněhové pokrývce skupina nestihla dojít včas k chatě na horské louce Gjaid ani…

Mar 23

Český lyžař zahynul ve francouzských Alpách

Deník.cz / Ze světa

Paříž – Český lyžař přišel o život ve francouzských Alpách poté, co ve vysoké rychlosti vyjel ze sjezdovky a narazil do stromu. Přestože byl vybaven helmou, záchranáři mu již nedokázali pomoci, oznámila dnes francouzská média s odvoláním…

Jan 5

Ve francouzských Alpách zabila lavina českého lyžaře

Grenoble (Francie) - Pod lavinou ve francouzských Alpách dnes zahynuli třicetiletý Čech a 37letý Španěl, kteří lyžovali mimo sjezdovky. Uvedla to francouzská média s odvoláním na alpské záchranáře.

Dec 31

V rakouských Alpách po srážce s lyžařem zemřel Čech

Deník.cz / Ze světa

Vídeň - Při lyžování v rakouských Alpách se dnes smrtelně zranil 40letý Čech. Zemřel poté, co po srážce s 18letým německým lyžařem hlavou narazil do sněžného děla, informovala agentura APA.

Sep 30

Rakouští záchranáři v Alpách v noci hledali osamocenou Češku

Deník.cz / Ze světa

Vídeň - Rakouští záchranáři v noci na dnešek při rozsáhlé pátrací akci v Kitzbühelských Alpách hledali pohřešovanou třicetiletou Češku, která se při horské túře odpojila od svého životního partnera a do tmy se nevrátila. Našli ji krátce po…

Aug 1

V rakouských Alpách zemřel český horolezec

Vídeň - Český horolezec zahynul v pátek v rakouských Alpách. Zříti se, když se pokoušel zdolat skalní výstup nedaleko štýrské obce Leoben, uvedla dnes agentura APA.

May 10

V rakouských Alpách se těžce zranila česká turistka

www.denik.cz

Salcburk – V rakouských Alpách v oblasti Gosauského ledovce se v sobotu těžce zranila 27letá turistka z Česka, která se zřítila v horském žlabu. Dnes o tom na svých internetových stránkách informuje rakouská policie.

Mar 18

V rakouských Alpách se zabil 67letý český lyžař

www.denik.cz

Vídeň – Při pádu na lyžích v rakouském středisku Mayrhofen se dnes smrtelně zranil 67letý Čech. Podle agentury APA byl na nebezpečné sjezdovce i s dcerou a narazil do protilavinových zábran.

Jan 31

Čtyři lidé zahynuli v lavině ve Švýcarských Alpách

www.denik.cz

Bern – Čtyři lidé zahynuli dnes odpoledne v lavině ve Švýcarských Alpách. Tři další osoby utrpěly vážní zranění.