English

Turci nechtějí vypadat jako Islámský stát. Mění svůj obličej

EuroZprávy.cz

Damašek/Ankara - Muži ze západoturecké provincie Manisa se bojí, aby nebyli považováni za členy radikální skupiny Islámský stát (IS). Začali proto vyhledávat holiče a nechají si stříhat své vousy.

More from EuroZprávy.cz

Dec 11

Úspěšný americký úder proti Islámskému státu. V Sýrii zemřeli dva teroristé

EuroZprávy.cz

Dva představitelé teroristické skupiny Islámský stát (IS) byli dnes zabiti při úderu z amerického vrtulníku ve východní Sýrii. S odkazem na prohlášení velitelství ozbrojených sil USA pro Blízký východ, Perský záliv a severní Afriku …

Apr 22

Ruská policie zabila dva muže hlásící se k IS

Moskva - Ruská policie zabila na jihu země dva muže, kteří se hlásili k teroristické organizaci Islámský stát. Podle policie v Rusku připravovali atentáty.

Apr 1

Muž číslo dva Islámského státu byl zabit

EuroZprávy.cz

Bagdád - Podle informací irácké státní televize byl zabit Ajád Hamíd Džumajlí, muž číslo dva Islámského státu (IS). Kromě něj při při náletu poblíž syrské hranice v provincii Anbár zemřeli další dva členové IS. Chalífu se ale stále…

Aug 10

Razie v Německu: Islámští duchovní verbují bojovníky pro Islámský stát (IS)

EuroZprávy.cz

Berlín - Dnes časně ráno začala v Německu razie proti islámským duchovním, které policie podezřívá z verbování bojovníků pro boj v Sýrii a Iráku.

Jun 28

Islámský stát (IS) chce zaútočit na další cíle

San Francisco – Islámský stát vydal nové video, na kterém oslavuje útok na gay klub v americkém Orlandu. Zároveň vyhrožuje, že přijdou další útoky. A na snímku naznačuje, kde by k nim mělo dojít.

May 24

Americká policie zadržela sympatizanta hnutí Islámský stát

New York - Policie v New Yorku dnes zadržela a obvinila z podpory teroristického hnutí Islámský stát (IS) dvaadvacetiletého Sajmira Alimehmetiho.

Feb 7

Němci v domě pro uprchlíky zatkli dva muže, jeden prý byl velitel Islámského státu

Berlín – Německý Der Spiegel uvedl, že policie na západě Německa nedaleko Mohuče podnikla razii. Jejím cílem byl dům s uprchlíky. Podle úřadů byli dva z nich napojeni na teroristické organizace.

Jan 8

FBI zajistila dva irácké muže podezřelé z napojení na Islámský stát

Kalifornie/Texas - Zvýšená bezpečnostní opatření v USA se odrazila v zajištění dvou mužů, kteří pobývali v USA a údajně měli nadále kontakty nebo prokazovali úmysly přidat se k Islámskému státu.

Dec 7

Jak bojovat s Islámským státem na internetu? Odborník prozradil víc

Islámský stát (IS) využívá sociální sítě k oslovení potenciálních rekrutů, které lanaří, aby se stali buď bojovníky chalífátu, či teroristy vlky-samotáři v místech, kde žijí, shrnuje Nicholas A. Glavin, přednášející na americké Naval War…

Nov 27

Britové mohou společně s Rusy zdolat Islámský stát

Londýn - K porážce Islámského státu by rozhodnou měrou přispěla spolupráce Ruska a Velké Británie. Měli by se rozpomenout, že podobný přístup napomohl porážce nacistů.

Nov 5

Rusové zničili základnu Islámského státu u Damašku

Damašek/Moskva - Ruské ministerstvo obrany dnes oznámilo, že za poslední dva dny v Sýrii ze vzduchu zaútočilo na 236 cílů. Kromě provincií na severozápadě údajně ruské stroje ostřelovaly také pozice radikálů z Islámského státu v…

Oct 14

Islámský stát potvrdil smrt muže číslo dva po abú Bakru Bagdádím

EuroZprávy.cz

Bagdád/Damašek – Američané na konci srpna informovali o smrti druhého nejvýše postaveného muže Islámského státu. Dnes zprávu potvrdili i džihádisté - Abú Mutaz Kuraší je skutečně mrtev.

Sep 29

Putin: Ruské bombardování Islámského státu (IS) nevylučuji

EuroZprávy.cz

New York - Rusko by se mohlo zapojit do leteckých úderů západních zemí proti organizaci Islámský stát (IS) v Sýrii. Po setkání s americkým prezidentem Barackem Obamou to novinářům řekl jeho ruský protějšek Vladimir Putin. Účast Moskvy na…

Sep 3

Europol likviduje Islámský stát na internetu. Odhalil tisíce islámských webů

EuroZprávy.cz

REPORTÁŽ – Oldřich Martinů, zástupce ředitele Europolu a bývalý Policejní prezident ČR se účastnil konference Internal Security Forum 2015. Ve svém projevu zabývajícím se evropskými zahraničními bojovníky promluvil hlavně o tom, jak…

Jul 14

Islámský stát verbuje Rusy. Lavrov přiznal zoufalství

Moskva – Radikálové z Islámského státu hledají bojovníky, kde se dá. Nově rozjeli propagační kanál v azbuce a snaží se naverbovat nejen Rusy, ale i občany postsovětských zemí. Podle deníku The Guardian založili džihádisté celou mediální…

Jul 13

Islámský stát v USA? Policie zadržela muže, který chystal masakr

Boston (USA) - Policie v americkém Bostonu zadržela syna místního policejního důstojníka, který měl údajně v plánu spáchat teroristický čin jménem Islámského státu.

Mar 29

Islámský stát popravil dalších osm mužů

Damašek - Členové organizace Islámský stát (IS) zveřejnili videozáznam, na kterém stínají hlavy osmi mužům. Podle agentury AP se jedná o šíitské muslimy a byli zabiti v provincii Hamá.

Mar 10

Islámský stát sadisticky popravil tři muže. Jeden se rouhal, dva byli gayové

Damašek/Bagdád - Radikálové z Islámského státu (IS) na severu Iráku setnuli hlavu třem mužům. Dva byli obviněni z homosexuality a třetí z rouhání. Kurdové a Iráčané hlasí dobytí dalších území IS.

Mar 2

Islamisté z Boko Haram se inspirovali Islámským státem. Setnuli dva muže, popravu natočili na video a zveřejnili

Abuja - Stejný nástroj propagandy jako radikálové z organizace Islámský stát (IS) zvolili islamisté z nigerijského hnutí Boko Haram: na internetu zveřejnili video s těly dvou setnutých mužů, údajných špionů.

Jan 16

Mezi bojovníky Islámského státu mohou být stovky Rusů

Moskva - Mezi bojovníky Islámského státu (IS) operujícími v Sýrii a Iráku může být až 800 ruských občanů. Rozhlasové stanici Echo Moskvy to dnes sdělil pracovník ruského ministerstva zahraničí Ilja Rogačov.