English

Drastický příběh tří žen: V zajetí Islámského státu prožívaly peklo

EuroZprávy.cz

Londýn/Rakka - Tři mladé kurdské ženy vypověděly pro britský deník The Mirror své příběhy a zkušenosti s Islámským státem. Hrůzy, které popisují, mají především za cíl odradit muslimské dívky od touhy připojit se k radikálům operujícím v…

More from EuroZprávy.cz

Jul 25

Irák už nechce, aby se Američané podíleli na boji proti Islámskému státu

Irák už nepožaduje, aby se americké bojové jednotky podílely na operacích proti Islámskému státu (IS). O tom, kdy se stáhnou, by mělo být jasněji po pondělním jednání iráckého premiéra Mustafy Kázimího ve Washingtonu. Kázimí to řekl v…

Feb 21

Transport džihádistů: Arabsko-kurdské milice předaly Iráku přes 150 bojovníků IS

Arabsko-kurdské milice (SDF), které na východě Sýrie válčí se samozvaným Islámským státem (IS), předaly Iráku více než 150 iráckých bojovníků této teroristické organizace. Agentura Reuters dnes informovala, že byli převezeni v přísně…

Mar 11

Nasadil IS chemické zbraně? Irák je na pochybách

New York - Neexistuje žádný přesvědčivý důkaz, že radikální skupina Islámský stát (IS) použila chemické zbraně v boji o město Mosul. V pátek to uvedl Irácký velvyslanec při Organizaci spojených národů.

Jan 24

Americká vláda rozjíždí boj proti IS. Nabídla pomoc Iráku

Bagdád - Nová americká vláda nabídla zvýšit podporu Iráku. S odvoláním na iráckého premiéra Hajdara Abádího to dnes oznámila irácká televize.

Sep 22

IS vrací úder. Do boje nasadil chemické zbraně

Damašek/Rakka/Washington - Radikální hnutí Islámský stát vlastní chemické zbraně a neštítí se je použít. Upozornilo na to americké ministerstvo obrany s tím, že radikálové vypálili na leteckou základnu v Iráku munici s obsahem yperitu.

Aug 17

Islámský stát v bojích přitvrzuje. V Sýrii prý použil chemické zbraně

Damašek - Islámský stát zřejmě použil v Sýrii chemické zbraně. Tvrdí to syrští aktivisté. Podle nich nasadili džihádisté severně od města Aleppo do bojů chlór a otrávili jím desítky lidí. Smrtelné případy zatím známy nejsou. Civilisté ale…

May 18

IS používá chemické zbraně, byl nahlášen další útok

Bagdád – Teroristická skupina Islámský stát (IS) už v minulosti byla opakovaně obviněna z používání chemických zbraní. Podle amerického deníku TIME v Iráku tento měsíc došlo k dalšímu takovému útoku.

May 3

Islámský stát prorazil frontu v Iráku, zabit jeden americký voják

Bagdád - U severoiráckého města Irbíl zahynul americký voják. Jde o prvního člena nynější asistenční mise, kterého zabil Islámský stát.

Mar 26

V Iráku byl prý Islámským státem zabit turecký voják

Istanbul - Turecký voják byl zabit a další zraněn, když na základnu v severním Iráku dopadly rakety vypálené radikálním hnutím Islámský stát (IS).

Feb 18

V Iráku se zřítila helikoptéra, k sestřelení se hlásí Islámský stát

Bagdád - Islámský stát (IS) se přihlásil k sestřelení irácké stíhačky západně od Bagdádu. Incident si vyžádal jednoho mrtvého a dva zraněné.

Feb 16

Islámský stát zaútočil chemickými zbraněmi

EuroZprávy.cz

Rakka - Radikálové z hnutí Islámský stát použili loni při útoku na kurdské bojovníky jedovatou chemickou bojovou látkou yperit. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na nejmenovaného diplomata.

Feb 12

Islámský stát bude letos poražen, tvrdí Irák

Mnichov - Irák chce podle do konce tohoto roku ze svého území zcela vytlačit Islámský stát (IS). Na Mnichovské bezpečnostní konferenci to dnes řekl irácký premiér Hajdar Abádí.

Jan 5

Islámský stát používá v Sýrii chemické zbraně, domnívá se Rusko

Moskva - Podle ruských představitelů existuje vysoká pravděpodobnost, že bojovníci teroristické skupiny Islámský stát používají v Sýrii chemické zbraně.

Dec 16

Šéf Pentagonu přijel do Iráku, jednal o boji proti Islámskému státu

Bagdád - Americký ministr obrany Ashton Carter pokračuje ve své cestě po zemích Blízkého východu. Včera zavítal do Turecka a dnes dorazil do Iráku, aby tam jednal o dalším postupu v boji s Islámským státem.

Oct 29

Irák se ostře pustil do USA kvůli Islámskému státu

Washington/Bagdád - Pouhý den poté, co Pentagon slíbil vyšší partnerskou pozemní podporu, prohlásila irácká vláda, že o žádnou americkou angažovanost v těchto operacích proti Islámskému státu nestojí.

Oct 22

Americké komando osvobodilo v Iráku 70 rukojmích Islámského státu. V osobním boji s ISIS zahynul první americký voják

Bagdád - Americká speciální jednotka společně s kurdským oddílem osvobodila v noci na dnešek na severu Iráku 70 rukojmích, během útoku na tábor Islámského státu zemřel jeden Američan.

Oct 7

Rusko možná převezme boj proti Islámskému státu. Irák zvažuje žádost o pomoc

Bagdád - Rusko a Írán by měly převzít vedení boje proti Islámskému státu (IS) v Iráku. Agentuře Reuters to dnes řekl šéf branného výboru iráckého parlamentu Hákim Zámilí.

Sep 11

Islámský stát vyrábí a používá chemické zbraně, varují USA

Damašek/Londýn - Islámský stát vyrábí a používá v Iráku a Sýrii chemické zbraně, tvrdí americká vláda. USA zjistily nejméně čtyři případy, kdy radikálové použili chemické zbraně na obou stranách irácko-syrské hranice.

Jun 3

Islámský stát může ohrozit pokrok lidstva. Težké boje v Iráku a Sýrii pokračují

Damašek - Islámský stát (IS), jehož moc v Iráku a Sýrii roste, může ohrozit pokrok lidstva. Uvedl to dnes americký generál John Allen, jehož prezident Barack Obama pověřil sestavením kolice proti radikálům.

Mar 15

Islámský stát použil chemickou zbraň, oznámili Kurdové

Irbíl (Irák) - Islámský stát (IS) použil proti kurdským milicím (pešmergům) chlor jako zbraň. Má to prokazovat analýza půdy, kterou provedla laboratoř s certifikací od EU.