English

Slovensko odmítlo přijmout muslimy. Svět je na nohou

EuroZprávy.cz

Bratislava - Slovensko na základě integračního plánu přijme 200 syrských uprchlíků, pod jednou podmínkou. Musí se jednat o křesťany. Mluvčí ministerstva vnitra tvrdí, že muslimové by v zemi necítili dobře, tím ale pobouřil přední světová…

More from EuroZprávy.cz

May 11

Češi vstoupili do mistrovství světa infarktovým zápasem. Finy porazili až v nájezdech

EuroZprávy.cz

V zahajovacím duelu mezi Českem a Finskem na Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze to byla bitva až do samotného konce. Ani v základní hrací době, ani v prodloužení nepadl jediný uznaný gól, a tak o vítězi rozhodly až samostatné…

Dec 20

Mistrovství světa ve fotbale: Kolik Čechů sledovalo finále v televizi?

EuroZprávy.cz

Nedělní finále Francie - Argentina na fotbalovém mistrovství světa v Kataru si na ČT a TV Nova nenechalo ujít dohromady 1,73 milionu diváků starších čtyř let. Byla to téměř polovina všech, kteří měli v tu chvíli puštěnou televizi. Na ČT se…

May 13

Hranice Česka s Rakouskem a Slovenskem by se mohly otevřít v červnu

Hranice s Rakouskem a Slovenskem by se podle premiéra Andreje Babiše (ANO) mohly otevřít 8. nebo 15. června. Řekl to dnes v rozhovoru v Blesku. V Německu je podle něj epidemiologická situace horší, zatím proto Česko o cestování k západním…

Apr 26

Češi jsou rasisti? Svět tepe Česko za útok na Feriho

O údajný útok na poslance TOP 09 Dominika Feriho se zajímají i v zahraničí. Zprávu o incidentu i následné Feriho hospitalizaci přinesl server Politico, který mladého poslance loni zařadil na seznam vlivných osobností Evropské unie.

Sep 15

Čeští hasiči jsou nejlepší na světě. Získali prvenství na mistrovství na Slovensku

EuroZprávy.cz

Bratislava/Banská Bystrica - Mužský tým českého hasičského sboru získal celkové prvenství na mistrovství světa v požárním sportu, které dnes vyvrcholilo v Banské Bystrici na středním Slovensku. Ženy skončily po vyhodnocení čtyř disciplín…

Jul 11

Česko by mohlo Slovensku pomoci při ochraně prostoru

Praha - Česká republika by mohla pomoct Slovensku ochránit jeho vzdušný prostor, kdyby kvůli nákupu nových stíhacích letounů tuto schopnost dočasně ztratilo.

Apr 5

V Praze demonstrovaly stovky lidí proti poměrům na Slovensku

Praha - Na pražském Václavském náměstí dnes demonstrovalo zhruba 300 převážně mladých lidí proti poměrům na Slovensku.

Mar 21

Česká republika bude hostit mistrovství světa

EuroZprávy.cz / Sport

Račice - Nejlepší světové veslaře uvidíte za čtyři roky v Račicích u Litoměřic. Naše republika bude totiž hostit mistrovství světa pro rok 2022.

Feb 8

Startuje mistrovství světa v biatlonu. Češi myslí na medaile

Hochfilzen - Každoroční světový šampionát letos hostí rakouský Hochfilzen. Vrcholná akce sezóny vypukne ve čtvrtek od 14:45 závodem smíšených štafet a nejen v něm si česká reprezentace brousí zuby na cenné kovy.

Aug 20

Mistrovství světa v požárním sportu ovládli Rusové. Jak dopadli Češi?

Ostrava – V Ostravě se od středy konalo světové mistrovství v požárním sportu. Nejvíce medailí si odvezli Rusové, ani Češi si ale ostudu před domácím publikem neudělali.

Aug 5

Česko a Slovensko si mohou vzájemně hlídat vzdušný prostor

Praha - Česko chce se Slovenskem uzavřít smlouvu o spolupráci při ochraně vzdušného prostoru. Vyplývá to z informací ČTK. Smlouvu by měla v příštích týdnech projednat vláda.

May 12

Češi mohou klidně mistrovství vyhrát, tvrdí před duelem s nimi norský kouč

EuroZprávy.cz / Sport

Moskva - Po třech úvodních úspěších proti Rusku, Lotyšsku a Švédsku se český národní tým pokusí ve čtvrtek odpoledne o čtvrtou výhru v řadě proti Norsku. Naopak Seveřané se budou snažit o to, aby zopakovali jediné vítězství z dosavadních…

Jul 3

Další podezření na MERS v Česku. Už jsou známy výsledky

EuroZprávy.cz

Praha – V České republice se objevilo druhé podezření na výskyt koronaviru MERS. Potenciálně nakaženým je průvodce cestovní kanceláře, který se na konci června vrátil z Jižní Koreje. Hlavní hygienik později uvedl, že se nákaza virem u…

Jun 17

WHO: Šíření nebezpečné nákazy MERS je varováním pro svět

Ženeva - Kvůli koronaviru MERS, který v těchto dnech vyvolal značné obavy v Jižní Koreji, zasedla i Světová zdravotnická organizace (WHO). Podle ní jde o varování pro svět, neboť smrtelná infekce může udeřit kdekoli.

Jun 17

Čech s podezřením na MERS už dostal výsledky. Je to vážné?

EuroZprávy.cz

Praha – Včera byl v Nemocnici Na Bulovce hospitalizován první český pacient s podezřením na virus MERS. Do nemocnice byl převezen poté, co měl zvýšenou teplotu. Před několika dny se vrátil z cesty po Jižní Koreje, proto byl okamžitě…

Jun 16

Dorazil MERS do Česka? Na Bulovce přijali podezřelého pacienta

Praha – Virus MERS, který sužuje Jižní Koreu, se možná dostal i do České republiky. V Nemocnici Na Bulovce přijaly prvního pacienta, který by mohl být tímto zákeřným dýchacím onemocněním napaden.

Jun 15

Nákaza koronavirem MERS v Česku nehrozí, uklidňuje Zaorálek

Praha - Česko zatím nechystá žádná opatření proti šíření koronaviru MERS, nebezpečí v tuzemsku dle ministra zahraničí Lubomíra Zaorálka (ČSSD) nehrozí. Zcela jiná je ale situace na opačném konci světa.

Jun 13

MERS na Slovensku? Lékaři mají pohotovost

Bratislava - Na Slovensku se objevilo podezření na onemocnění nebezpečným virem MERS, který ve světě od roku 2012 usmrtil přes čtyři stovky lidí.

Mar 12

Fandí Slovensko Jágrovi? Chára by přijel na mistrovství světa

sport.eurozpravy.cz

Sunrise/Boston - Vladimír Vůjtek už začal skládat slovenský tým pro mistrovství světa v Praze. Oznámil nominaci na první přípravný kemp a zároveň potvrdil zájem hráčů NHL posílit národní mužstvo.

Jan 13

Slovensko se těší! Může hostit mistrovství světa v roce 2019

sport.eurozpravy.cz

Bratislava - Hokejové Slovensko je na nohou. Je velmi pravděpodobné, že mu spadne do klína organizace mistrovství světa v roce 2019. Protikandidující Švýcarsko se totiž stáhlo ze hry.