English

Do Německa už dorazilo 2200 uprchlíků, čeká se jich až 10 tisíc. Přivítání bylo bouřlivé

EuroZprávy.cz

Berlín/Budapešť - Do Mnichova přijíždějí první vlaky s běženci, kteří proudí ve velkém počtu z Maďarska přes Rakousko. Migrantů už dorazilo 2200. Maďarsko oznámilo, že dnes další autobusy nevypraví. Stovky uprchlíky tak opět musí pěšky.

More from EuroZprávy.cz

Jun 10

Maďarsko a Chorvatsko opět otevřou hranici, padne bariéra mezi Rakouskem a Itálií

Maďarsko a Chorvatsko od pátku zruší omezení na cestování přes hranici, zavedená v snaze zabránit šíření koronaviru. Oznámil to maďarský ministr zahraničí Péter Szijjártó.

Jun 5

Slovensko otevřelo přechody s Maďarskem a Rakouskem, lze přecházet i zelenou hranici

Slovensko po čtvrtečním uvolnění režimu na společných hranicích s Českem dnes ke stejnému kroku přistoupilo i na hranicích s Maďarskem a Rakouskem. Přímo na hraničních přechodech se zmíněnými dvěma zeměmi to ráno oznámil premiér Igor…

Feb 29

Maďarsko kvůli migrantům z Turecka posílí jižní hranici

EuroZprávy.cz

Maďarsko posílí svou jižní hranici, oznámil premiér Viktor Orbán. Informovala o tom dnes agentura Reuters. Orbán v pátek telefonoval se svým tureckým protějškem Recepem Tayyipem Erdoganem, který mu řekl, že Ankara už nemůže dále zadržovat…

Jun 28

Muž nabízel zbraně „na obranu proti migrantům", Maďarsko jej vydalo do Německa

Berlín – Budapešť do Německa vydala muže, který údajně provozoval nelegální internetový obchod se zbraněmi. Muž známý svými krajně pravicovými názory na svém portálu Migrantenschreck nabízel především plynové pistole a pušky na projektily…

Mar 18

Maďarsko porušilo práva migrantů? Budapešť se odvolala proti verdiktu ze Štrasburku

Budapešť - Maďarsko podle rozsudku Evropského soudu pro lidská práva (ESLP) před dvěma roky porušilo práva dvou migrantům, když je zadržovalo v tranzitní zóně a poté poslalo zpět do Srbska. Budapešť podala odvolání.

Mar 8

Maďarsko vystrašilo migranty. Bojíme se, asi utečeme do jiné země EU, tvrdí běženci

EuroZprávy.cz

Budapešť – Maďarská vláda schválila zákon, který umožňuje systematicky omezovat svobodu pohybu migrantů. Ti jakmile vstoupí do země, budou v pohraničí zadržováni v uprchlických táborech až do definitivního vyřízení jejich žádostí o azyl. Z…

Feb 27

Maďarsko začalo na hranici se Srbskem stavět další plot proti migrantům

Budapešť - Maďarsko začalo stavět druhou řadu oplocení, které loni vybudovalo na hranicích se Srbskem. Snaží se zastavit ilegální pronikání migrantů na své území.

Oct 4

Stovky migrantů jdou z Bělehradu k maďarské hranici: Nejsme zvířata, skandují

EuroZprávy.cz

Bělehrad - Z centra srbské metropole se směrem k maďarským hranicím dnes pěšky vydalo několik stovek uprchlíků. Většina z nich jsou muži a chlapci okolo 15 let.

Sep 20

Rakousko staví plot proti uprchlíkům na hranici s Maďarskem, už jsou základy

Vídeň - Rakousko začalo budovat plot pro zastavení migrantů, kteří by do země přicházeli z Maďarska. Dnes byly ke stavbě položeny základy.

Apr 25

Rakousko obnovilo kontroly na hranici s Maďarskem, tvoří se dlouhé fronty

EuroZprávy.cz

Vídeň - Rakousko dnes znovu zavedlo dočasné kontroly na hranici s Maďarskem. Mají zabránit nekontrolovaným přechodům a pašování migrantů do Rakouska a dalších zemí Evropské unie.

Apr 14

Rakousku došla trpělivost s migranty. V případě potřeby uzavře hranici

Vídeň/Řím - Rakousko je připraveno v případě nutnosti zcela uzavřít hranici s Itálií. Uvedl to rakouský ministr obrany Hans Peter Doskozil.

Mar 2

Rakousko navrhuje posílat migranty z Řecka přímo do Německa

Vídeň - Rakouský kancléř Werner Faymann dnes přišel s dalším návrhem na zmírnění uprchlické krize. Německo by podle jeho slov mělo rovnou přebíralo běžence z Řecka nebo států sousedících se Sýrií.

Feb 22

Tlak migrantů na maďarské hranici opět vzrůstá

Budapešť - Uprchlická krize se po delší době relativního klidu opět projevuje na maďarské hranici. Počet migrantů, kteří se tajně snaží proniknout přes plot z ostnatého drátu, v posledních dnech prudce stoupl. Jde o jeden z důsledků…

Sep 25

Plot na maďarsko-chorvatské hranici je téměř hotov, běženci se valí dál

EuroZprávy.cz

Budapešť - Plot proti imigrantům na maďarsko-chorvatské hranici je téměř hotový, oznámila dnes Budapešť. Bariéry ale příliš nepomáhají. Příliv uprchlíků, kteří do západní Evropy míří takzvanou balkánskou cestou, neutuchal ani dnes.

Sep 18

Napětí na chorvatsko-maďarské hranici: Přijely první autobusy s běženci

Záhřeb - Prvních 23 autobusů s uprchlíky dorazilo na chorvatsko-maďarskou hranici, vystoupilo z nich zhruba 1700 lidí. Za pouhé dva dny přišlo do Chorvatska na 14 tisíc migrantů.

Sep 10

Na srbsko-maďarskou hranici dorazilo dalšch 5000 běženců. A bude hůř, varuje OSN

Bělehrad - Příval běženců do Evropy přes tzv. balkánskou cestu nepolevuje, za posledních 24 hodin dorazilo na hranice Srbska a Maďarska rekordních 5000 migrantů.

Sep 5

Keleti otevřeno: Rychlíky spojující ČR a Maďarsko jezdí až do Budapešti

Praha - Vlaky mezi Českem a Maďarskem opět jezdí až na budapešťské nádraží Keleti, které kvůli uprchlíkům žádné přímé mezinárodní spoje v předešlých dnech nevypravovalo.

Sep 3

Migranti se bouří: Na nádraží v Bicske u Budapešti propukly střety s policisty

EuroZprávy.cz

Budapešť - Ačkoli žádné přímé mezinárodní rychlíky z Východního nádraží (Keleti) v Budapešti do Rakouska a Německa nejedou, budovu zaplavily stovky migrantů. Připraveny byly jen dvě zvláštní soupravy, které měly jet k rakouským hranicím.…

Sep 2

Nádraží Keleti v obležení migrantů. Budapešť vybuduje stanový tábor

Budapešť - I dnes stovky migrantů obléhají Východní nádraží (Keleti) v maďarské metropoli a doufají, že se jim podaří nastoupit do některého z rychlíku směr Německo.

Sep 1

Migranti mají zákaz. Nádraží v Budapešti otevřeno jen pro běžné cestující

EuroZprávy.cz

Budapešť - Východní nádraží (Keleti) v maďarské metropoli bylo dnes po 09:00 SELČ na několik hodin uzavřeno a lidé byli vyzváni, aby budovu i nástupiště opustili. Později policisté pustili běžné cestující, migranty nikoli.