English

Bez Ruska nebude mír? Expert bije na poplach

EuroZprávy.cz

"Bez Ruska nebude míru v Sýrii. Spolu s Íránem je Rusko nejloajálnější a nejvytrvalejší podporovatel Asadova režimu. Neuspěje žádná iniciativa, ať již americká či ze strany kohokoliv jiného, pokud bude ignorován a odmítán ruský medvěd.…

More from EuroZprávy.cz

Feb 17

NYT: Rusko ztratilo na Ukrajině přibližně 300 000 mužů

EuroZprávy.cz

Podle nejmenovaného amerického činitele, kterého citoval deník The New York Times, americké ministerstvo obrany odhaduje počet ruských vojáků, kteří padli na Ukrajině během plnohodnotné invaze, na 60 000. Zároveň uvádí, že počet raněných…

May 31

Německo považuje ukrajinské útoky v Rusku za legitimní. Uzavírá ruské konzuláty

EuroZprávy.cz

Německo označilo ukrajinské útoky na ruské území za legitimní podle mezinárodního práva. Na dnešní tiskové konferenci to řekl mluvčí vlády Steffen Hebestreit. Země tak k ukrajinským útokům zaujala stejný postoj jako Velká Británie, která…

May 25

Rusko v odvetě vyhostí pět švédských diplomatů a uzavře konzuláty

EuroZprávy.cz

Rusko vyhostí v rámci odvetného kroku pětici švédských diplomatů, oznámilo ve čtvrtek ruské ministerstvo zahraničí. Napětí mezi oběma státy roste už nějaký čas především kvůli švédské snaze o vstup od NATO.

Nov 18

Rusko podle NYT navýšilo výrobu střel Iskander a Kalibr už před začátkem války

EuroZprávy.cz

Rusko začalo ve velkém produkovat rakety Iskander a střely Kalibr s plochou dráhou letu už před únorovou invazí na Ukrajinu. Píše to dnes list The New York Times (NYT) s odvoláním na analýzu bezpečnostní společnosti Janes. Podle listu to…

Apr 21

Rusko nařídilo uzavření lotyšských, estonských a litevských konzulátů

Rusko nařídilo uzavření konzulátů Litvy, Lotyšska a Estonska v reakci na uzavření ruských konzulárních úřadů v těchto třech pobaltských zemích. Na svém webu to oznámilo ruské ministerstvo zahraničí.

Mar 9

Pracovníci konzulátů v Rusku byli evakuováni do Česka

Pracovníci generálních konzulátů v Petrohradu a Jekatěrinburgu byli k neděli evakuováni zpět do České republiky. Činnost konzulátů vykonává ambasáda v Moskvě, uvedlo na webu ministerstvo zahraničí. O uzavření konzulátů rozhodl ministr Jan…

May 4

Hlavními hrozbami jsou podle NATO terorismus a Rusko

eurozpravy.cz

Hlavními hrozbami jsou podle aktuálních hodnocení NATO terorismus a Rusko. Po jednání s předsedou Vojenského výboru NATO Stuartem Peachem to na tiskové konferenci řekl ministr obrany Lubomír Metnar (za ANO).

Jun 28

Trump ignoruje obvinění proti Rusku? Zpráva listu The New York Times má dohru

Za lživou považuje americký prezident Donald Trump zprávu deníku The New York Times (NYT), podle kterého měl zpravodajské informace o tom, že ruská rozvědka platí povstalcům spojeným s hnutím Tálibán za zabití vojáků Spojených států a…

Jan 19

Johnson označil před Putinem Rusko za bezpečnostní hrozbu

Mezi Británií a Ruskem nedojde k normalizaci vztahů, dokud Moskva neskoncuje se svým "destabilizujícím jednáním" a dokud bude znamenat bezpečnostní hrozbu. Podle mluvčí britského premiéra to dnes Boris Johnson řekl ruskému prezidentovi…

Mar 29

Rusko vrací úder: Zavře americký konzulát v Petrohradu

Moskva - Ruské ministerstvo zahraničí navrhne Kremlu zavřít konzulát USA v Petrohradu. Jde o odvetný krok za uzavření ruského zastoupení v Seattlu, které nařídil počátkem týdne Bílý dům spolu s vyhoštěním 60 ruských diplomatů.

Mar 26

Rusko dalo hlasovat na twitteru, jaký konzulát USA by mělo zavřít

Washington - Ruské velvyslanectví ve Washingtonu dnes oznámilo, že Moskva zareaguje na uzavření svého konzulátu v americkém Seattlu uzavřením amerického konzulárního úřadu v Rusku.

Dec 4

USA částečně obnoví konzulární služby v Rusku

Moskva - Velvyslanectví USA v Moskvě dnes oznámilo, že Spojené státy obnoví konzulární služby v ruských regionech, jejichž pozastavení si v létě vynutila ruská žádost o snížení amerického diplomatického personálu v zemi.

Oct 3

USA popírají tvrzení Ruska o razii na kalifornském konzulátu

Washington - Washington dnes odmítl ruská obvinění, že americké bezpečnostní složky pronikly do obytné části ruského konzulátu v San Francisku, který ruští diplomaté museli během září opustit.

Aug 31

USA vyzvaly Rusko, aby uzavřelo konzulát v San Francisku

Washington/Moskva - Spojené státy vyzvaly Rusko, aby uzavřelo svůj konzulární úřad v San Francisku, kancelář ve Washingtonu a jedno z oddělení v New Yorku. Informovalo o tom dnes americké ministerstvo zahraničí.

Aug 11

USA prý vyzvou Rusko k uzavření jednoho z konzulátů

Moskva - Spojené státy vyzvou Rusko k uzavření jednoho z jeho čtyř konzulátů v USA. Napsal to dnes ruský list Kommersant s odvoláním na své zdroje ve Washingtonu.

Apr 17

Rusko prověřuje hrozby vůči opozičnímu listu

Moskva - Vyšetřovatelé v Rusku prověřují možnost, že čelí ruský opoziční list Novaja gazeta výhrůžkám po článku o údajném pronásledování homosexuálů v autonomním Čečensku.

Jan 23

Rusko pošle na USA rakety, vzkázal podle NYT Putin. Nakonec se ukázalo, jak to je

New York - Americká a britská média za sebou mají perný víkend. Zatímco se podle BBC Trump během inaugurace zranil, New York Times informoval o útoku ze strany Ruska. Nakonec se ukázalo, že vše bylo trochu jinak.

Apr 15

Rusko se omluvilo německému listu kvůli Putinovi

Moskva - Kreml se dnes omluvil za čtvrteční mylné tvrzení Vladimira Putina, že vlastníkem německého listu Süddeutsche Zeitung je americká finanční korporace Goldman Sachs.

Sep 11

Porošenko uvítal příměří na Donbasu, Rusko ale označil za agresora

Kyjev - Ukrajinský prezident Petro Porošenko ocenil, že poprvé za půldruhého roku uběhl na Donbasu celý den bez obětí a výstřelů. Neodpustil si ovšem kritiku Moskvy a obvinil Rusko, že dosud z oblasti nestáhlo své vojáky a tanky.

Jun 12

Vajíčková kanonáda: Rusko se ohradilo proti vandalství před konzulátem

Moskva - Zhruba sto demonstrantů házelo ve čtvrtek vejce a sáčky s barvou na ruský generální konzulát v ukrajinském Charkově. Moskva se dnes proti incidentu ohradila.