English

Zničení IS se blíží? V Bagdádu vzniklo vojenské středisko čtyř států

EuroZprávy.cz

Bagdád/Damašek - Moskva rozšiřuje své vojenské aktivity na Blízkém východě. Rusko, Sýrie, Irák a Írán založily v Bagdádu centrum pro koordinaci boje proti Islámskému státu (IS). Ruský prezident Vladimir Putin pak v rozhovoru pro americké…

More from EuroZprávy.cz

Jul 25

Irák už nechce, aby se Američané podíleli na boji proti Islámskému státu

Irák už nepožaduje, aby se americké bojové jednotky podílely na operacích proti Islámskému státu (IS). O tom, kdy se stáhnou, by mělo být jasněji po pondělním jednání iráckého premiéra Mustafy Kázimího ve Washingtonu. Kázimí to řekl v…

Nov 17

Irácká armáda dobyla poslední baštu IS v Iráku

Bagdád - Irácká armáda oznámila, že dnes dobyla město Ráva, což je poslední útočiště členů radikální organizace Islámský stát (IS) v Iráku.

Oct 7

Ruské letectvo bombardovalo IS, zabilo desítky bojovníků

Damašek/Moskva/Ankara - Na 120 bojovníků z teroristické organizace Islámský stát (IS) a šedesátku zahraničních "žoldáků" zabili ruské letouny při náletech v Sýrii.

Aug 15

Irák vyslal letectvo do boje o město Tall Afar, utekli do něj bojovníci IS

Bagdád - Irák zahájil nálety na město Tall Afar ležící asi 80 kilometrů západně od Mosulu. Do bojů proti Islámskému státu (IS) chtějí zasáhnout i šíitské oddíly. Pozemní bitva začne po ukončení leteckých operací.

Mar 3

VIDEO: Palmýra opět osvobozená. První záběry z dronu po porážce Islámského státu

Palmyra - Syrské armádě se ve čtvrtek znovu podařilo plně ovládnout legendární historické město Palmýra. To patřilo od loňského prosince teroristům z Islámského státu. Ti se z něj ale nyní museli zcela stáhli.

Feb 24

Irácké letectvo bombardovalo pozice IS na syrském území

Bagdád - Irácké letectvo dnes ráno bombardovalo pozice organizace Islámský stát (IS) v Sýrii. Pokyn k náletům dostala armáda kvůli několika teroristickým útokům v Bagdádu z minulého týdne, k nimž se přihlásili džihádisté.

Dec 30

Ruské letectvo bombarduje Islámský stát na severu Sýrie

Damašek - Ruské letectvo provedlo tři nálety na pozice Islámského státu (IS) v oblasti syrského města Al-Báb.

Jul 21

Islámský stát kontroluje desetinu Iráku, tvrdí irácká vláda

Bagdád/Washington - Brett McGurk, zmocněnec USA v koalici, která bojuje proti Islámskému státu (IS), se domnívá, že osvobození severoiráckého Mosulu je dosažitelné, ale operaci je třeba pečlivě připravit.

Jun 15

Odstřelovač Islámského státu zabil u Mosulu iráckého velitele

Bagdád - Islamistický odstřelovač zabil velitele jedné z brigád irácké armády Ahmada Badra Luhajbího. Zahynul během operace, jejímž cílem bylo dobytí vesnice jižně od Mosulu.

Jun 5

Islámský stát oslabuje: Irácké jednotky postupují v boji o město Fallúdža

Bagdád - Irácká armáda se rychle přibližuje ke klíčovým bodům, které potřebuje k osvobození města Fallúdža z rukou Islámského státu. Sobotní ofenzíva přinesla úspěch v podobě převzetí městské části Nuaimiya, která je 5 kilometrů od centra…

Apr 8

Irácká armáda vytlačila Islámský stát z města Hít

Bagdád - Irácké protiteroristické síly podporované ze vzduchu mezinárodní koalicí v čele s USA vytlačily Islámský stát z centra strategicky významného města Hít.

Jan 14

Turecko po atentátu bombardovalo Islámský stát, zabilo 200 teroristů

Ankara - Turecko začalo po úterním atentátu v Istanbulu s bombardováním pozic Islámského státu (IS) v Sýrii a Iráku.

Dec 16

Šéf Pentagonu přijel do Iráku, jednal o boji proti Islámskému státu

Bagdád - Americký ministr obrany Ashton Carter pokračuje ve své cestě po zemích Blízkého východu. Včera zavítal do Turecka a dnes dorazil do Iráku, aby tam jednal o dalším postupu v boji s Islámským státem.

Oct 22

Americké komando osvobodilo v Iráku 70 rukojmích Islámského státu. V osobním boji s ISIS zahynul první americký voják

Bagdád - Americká speciální jednotka společně s kurdským oddílem osvobodila v noci na dnešek na severu Iráku 70 rukojmích, během útoku na tábor Islámského státu zemřel jeden Američan.

Oct 7

Rusko možná převezme boj proti Islámskému státu. Irák zvažuje žádost o pomoc

Bagdád - Rusko a Írán by měly převzít vedení boje proti Islámskému státu (IS) v Iráku. Agentuře Reuters to dnes řekl šéf branného výboru iráckého parlamentu Hákim Zámilí.

Aug 1

NATO proti Islámskému státu? Irácká armáda posílí

EuroZprávy.cz

Brusel - Severoatlantická aliance poskytne Iráku nepřímou pomoc v boji proti radikální islamistické organizaci Islámský stát (IS). Zástupci osmadvaceti členských zemí NATO dnes schválili na přání Bagdádu zahájení výcvikového programu,…

Jun 18

Džihádisté Islámského státu sestřelili irácký bojový letoun

Bagdád - Islámskému státu se severně od města Ramádí v provincii Anbár podařilo sestřelit irácký bojový letoun. Radikálové to oznámili na internetu, zprávu se zatím nepodařilo ověřit.

Jun 3

Islámský stát může ohrozit pokrok lidstva. Težké boje v Iráku a Sýrii pokračují

Damašek - Islámský stát (IS), jehož moc v Iráku a Sýrii roste, může ohrozit pokrok lidstva. Uvedl to dnes americký generál John Allen, jehož prezident Barack Obama pověřil sestavením kolice proti radikálům.

Apr 4

Islámský stát ničí starověkou iráckou Hatru

Bagdád - Radikálové z Islámského státu zveřejnili video, na němž ukazují ničení starověkých památek ve městě Hatra na severu Iráku. Na záznamu jsou vidět lidé, kteří za pomocí kladiv a samopalů ničí drahocenné sochy a kamenné reliéfy na…

Mar 7

IS ničí památky ve starobylém iráckém městě Hatra

Bagdád - Ozbrojenci z hnutí Islámský stát (IS) nejspíš zničili starověké památky ve 2000 let starém města Hatra na severu Iráku. Informovala o tom agentura Reuters.