English

V Bangladéši byl zastřelen Ital, k útoku se hlásí Islámský stát

EuroZprávy.cz

Dháka - V pondělí večer byl při útoku ozbrojenců v diplomatické čtvrti bangladéšské metropole Dháky zastřelen italský humanitární pracovník. K činu se přihlásil Islámský stát (IS), ovšem úřady uvedly, že nemají důkazy, které by potvrzovaly…

More from EuroZprávy.cz

Dec 12

K útoku v Nigeru se přihlásil Islámský stát

Teroristická organizace Islámský stát (IS) se dnes přihlásila k úternímu útoku na základnu nigerské armády na západě země, při němž zahynulo 71 vojáků. S odkazem na sdělení americké společnosti SITE, která monitoruje internetovou aktivitu…

Dec 30

K výbuchu v Petrohradu se přihlásil Islámský stát

Petrohrad - K odpovědnosti za středeční výbuch v petrohradském supermarketu, který zranil 13 lidí, se dnes přihlásila teroristická organizace Islámský stát (IS).

Sep 15

K útoku v londýnském metru se přihlásil Islámský stát

Londýn – K útoku v londýnském metru, ke kterému došlo dnes dopoledne, se přihlásil Islámský stát. Uvedla to stanice Sky News.

Aug 26

Islámský stát se přihlásil k útoku v Bruselu

EuroZprávy.cz

Brusel - Teroristická organizace Islámský stát se dnes přihlásila k zodpovědnosti za páteční útok v centru belgické metropole Bruselu. Útočník v centru belgické metropole Bruselu napadl nožem vojenskou hlídku, která ho zastřelila.

Aug 17

K útoku v Barceloně se přihlásil Islámský stát

Barcelona - K teroristickému útoku v Barceloně se přihlásila organizace Islámský stát. Oznámila to agentura Amak, kterou islamisté využívají jako svůj sdělovací prostředek.

Jun 6

Drama v Austrálii končí. Policie útočníka zastřelila, přihlásil se Islámský stát

EuroZprávy.cz

Melbourne - Australská policie dnes po neúspěšném vyjednávání zastřelila muže, který držel v obytném domě ve městě Brighton na předměstí Melbourne jednu ženu jako rukojmí a předtím pravděpodobně zastřelil muže.

May 23

K útoku v Manchesteru se přihlásil Islámský stát

EuroZprávy.cz

Manchester - K útoku, při kterém po koncertu americké zpěvačky Ariana Grande zemřelo 22 lidí a sebevražedný útočník, se přihlásil Islámský stát. IS se pravidelně hlásí k odpovědnosti za většinu útoků v západním světě, a to i v případě, že…

Mar 23

K atentátu v Londýně se přihlásil Islámský stát

EuroZprávy.cz

Londýn - Islámský stát (IS) se dnes přihlásil ke středečnímu útoku v Londýně. Informovala o tom agentura Reuters. IS se obvykle hlásí k odpovědnosti za všechny teroristické činy, které atentátníci v západním světě podniknou.

Dec 20

Islámský stát se přihlásil k útoku v Berlíně, policie podezřelého propustila

Berlín - Radikální hnutí Islámský stát se dnes prostřednictvím své agentury Amak přihlásilo k pondělnímu útoku v Berlíně, při němž zahynulo 12 lidí. Informovala o tom agentura Reuters.

Dec 13

K útoku v Káhiře se přihlásil Islámský stát

Káhira - K nedělnímu atentátu na koptský kostel v Káhiře se dnes přihlásila radikální skupina Islámský stát (IS).

Sep 18

K útoku v Minnesotě se přihlásil Islámský stát. Muž pobodal osm lidí, vzýval Alláha

EuroZprávy.cz

St. Cloud - Muž v sobotu zaútočil v nákupním středisku v americkém státě Minnesota. Nožem zranil osm lidí, policie ho zastřelila. Podle agentury AP pachatel vzýval Alláha. K zodpovědnosti za čin se přihlásila teroristická skupina Islámský…

Aug 29

Islámský stát má své spojky v Bangladéši, varoval Kerry

Dháka - Šéf americké diplomacie John Kerry přijel na svou první návštěvu Bangladéše. Prohlásil, že má Islámský stát v této asijské zemi své spolubojovníky.

Jun 11

V Bangladéši bylo zatčeno 1600 lidí, jsou mezi nimi také islámští radikálové

Dháka - Bezpečnostní v Bangladéši síly zadržely 1600 lidí, mezi nimiž je podle předpokladů několik desítek islámských radikálů odpovědných za nedávné vraždy.

Jun 11

Ke dvěma atentátům na předměstí Damašku se přihlásil Islámský stát

Damašek - Dvojí atentát spáchaný dnes na jižním předměstí Damašku si podle syrské organizace ochránců lidských práv (SOHR) vyžádal 20 obětí. Syrská státní média stále mluví o osmi mrtvých a 13 raněných. K akci se přihlásila radikální…

Apr 23

IS se přihlásil k vraždě profesora v Bangladéši, byl ubodán cestou do práce

Dháka - Islámský stát se dnes přihlásil k vraždě profesora bangladéšské univerzity. Akademik byl ubodán ve městě Radžšáhi na severozápadě země.

Apr 5

Islámský stát se přihlásil k vraždě saudskoarabského policejního plukovníka

Rijád – Na silnici západně od Rijádu bylo nalezeno mrtvé tělo plukovníka saudskoarabské policie. K vraždě se přihlásili radikálové z Islámského státu.

Mar 23

Islámský stát se v rozhlase přihlásil k odpovědnosti za Brusel

Brusel - Islámský stát se už včera přes agenturu Amak přihlásil k atentátům spáchaným v Bruselu, dnes prohlášení zopakoval ve své rozhlasové stanici Baján.

Oct 31

Islámský stát se přihlásil k útoku na letadlo s ruskými turisty

Káhira - Letadlo s více než 220 lidmi na palubě se zřítilo v centrální části Sinajského poloostrova krátce poté, co vzlétlo z egyptského letoviska Šarm aš-Šajch na jihu poloostrova a mířil do Ruska. Na palubě bylo podle zahraničních…

Sep 29

V Bangladéši byl zastřelen Ital, k útoku se hlásí Islámský stát

EuroZprávy.cz

Dháka - V pondělí večer byl při útoku ozbrojenců v diplomatické čtvrti bangladéšské metropole Dháky zastřelen italský humanitární pracovník. K činu se přihlásil Islámský stát (IS), ovšem úřady uvedly, že nemají důkazy, které by potvrzovaly…

Jan 9

K masakru v Paříži se přihlásil Islámský stát, expert pochybuje

Paříž - Teroristický útok na redakci satirického časopisu Charlie Hebdo je pouze začátek. To tvrdí Islámský stát, který se dnes k masakru přihlásil. Podle odborníka se ale může jednat pouze o propagandu. EU přesto nechce dál riskovat a…