English

Dojde na ruskou pozemní akci v Sýrii? Admirál má překvapivou odpověď

EuroZprávy.cz

Hlavní prioritou je zničit Islámský stát (IS), který představuje největší hrozbu pro všechny země světa. Tento cíl je realizovatelný pouze za předpokladu vzniku široké mezinárodní koalice zahrnující i Rusko, Írán a režim syrského…

More from EuroZprávy.cz

Jul 1

Orbána nechce další sankce proti Rusku, ale okamžité příměří

Maďarsko musí podle premiéra Viktora Orbána kvůli válce na Ukrajině zrychlit svůj program rozvoje obrany. V pravidelném rozhovoru pro rozhlasovou stanici Kossuth také řekl, že potřebné nejsou další protiruské sankce, ale okamžité příměří a…

Mar 8

Francie apeluje na Rusko a Írán, mají donutit Asada k příměří

Paříž/Damašek - Francouzský ministr zahraničí Jean-Yves Le Drian dnes vyzval Rusko a Írán, aby vyvinuly tlak na prezidenta Bašára Asada a přiměly ho respektovat rezoluci OSN, která stanovila, že má napříč Sýrií po dobu 30 dnů platit klid…

Feb 23

EU žádá Rusko a Irán, aby zastavily Asada a násilí

Brusel - Evropská unie dnes vyzvala k okamžitému příměří v Sýrii. Podle předsedy Evropské rady Donalda Tuska syrský režim prezidenta Bašára Asada "brutálně útočí" i na nevinné.

Aug 23

Netanjahu při návštěvě Ruska varoval Putina: Když zmizí Islámský stát, nastoupí Írán

Soči - V Soči se dnes uskutečnila schůzka ruského prezidenta Vladimira Putina s izraelským premiérem Benjaminem Netanjahuem. Ten opět upozornil, že rostoucí role Íránu v Sýrii představuje hrozbu pro Izrael, Blízký východ i pro svět.

Jun 18

Írán odpálil rakety proti Islámskému státu v Sýrii

Teherán - Íránské revoluční gardy dnes zaútočily raketami země-vzduch na pozice Islámského státu ve východosyrské provincii Dajr az-Zaur. Střely byly odpálené z provincie Kermánšáh na západě Íránu. Podle gard bylo mnoho teroristů zabito.

Dec 20

Rusko, Írán a Turecko chtějí být garanty jednání Asada s opozicí

Moskva/Damašek - Rusko, Írán a Turecko se chtějí stát garanty jednání mezi vládou syrského prezidenta Bašára Asada a opozicí. Syrská armáda oznámila, že dnes vstoupí do poslední povstalecké enklávy ve východním Halabu (Aleppu).

Oct 20

Rusko chystá prodloužení příměří v Halabu, detaily jsou nejasné. EU zvažuje sankce za podporu Asada

Damašek - Ruský prezident Vladimir Putin nařídil prodloužit dnešní jedenáctihodinové příměří v syrském Halabu o 24 hodin. Moskva na dnešek svolila k 11hodinové humanitární pauze, která měla být využita k evakuaci zraněných a k odchodu…

Oct 7

Německo apeluje na Rusko a Írán, mají donutit Asada k zastavení násilí

Berlín - Německo vyzvalo Rusko a Írán, aby využily svého vlivu na Damašek k zastavení bojů v Sýrii. Začíná se také hovořit o dalších sankcích vůči Moskvě za bombardování Halabu.

Aug 10

Razie v Německu: Islámští duchovní verbují bojovníky pro Islámský stát (IS)

EuroZprávy.cz

Berlín - Dnes časně ráno začala v Německu razie proti islámským duchovním, které policie podezřívá z verbování bojovníků pro boj v Sýrii a Iráku.

Aug 5

Hizballáh, Rusko a Irán se postavily za Asada: Budeme ho podporovat až do konce

Bejrút - Hizballáh, Rusko a Írán budou stát při syrském prezidentovi Bašáru Asadovi až do konce.

Jun 28

Islámský stát (IS) chce zaútočit na další cíle

San Francisco – Islámský stát vydal nové video, na kterém oslavuje útok na gay klub v americkém Orlandu. Zároveň vyhrožuje, že přijdou další útoky. A na snímku naznačuje, kde by k nim mělo dojít.

Jun 28

Ve Francii je vyšetřován strýc Bašára Asada. Co provedl?

Paříž - Strýc syrského prezidenta Bašára Asada je ve Francii podezřelý z daňového úniku a praní špinavých peněz. Soud dnes nařídil formální vyšetřování kauzy.

Mar 3

USA obvinily Asada, Rusko a Írán z válečných zločinů

Washington - Zahraniční komise americké Sněmovny reprezentantů schválila rezoluci, která obviňuje syrského prezidenta Bašára Asada a jeho spojence, jmenovitě Rusko a Írán, ze spáchání válečných zločinů na obyvatelích Sýrie. Informoval o…

Dec 1

Podpora Asada je podpora Islámského státu? Politik nastínil zajímavou myšlenku

Praha – O víkendu nově zvolený první místopředseda TOP 09 Marek Ženíšek se na sociálních sítích zamyslel nad rolí Bašáda Asada a ukončení bojů v Sýrii. Je ale skeptik, s Asadem to podle něj prostě fungovat nemůže.

Oct 21

Islámský stát se obrací proti Turecku. Kdo podpoří Asada? spekuluje expremiér

Praha/Ankara - Turecko v syrské válce na počátku v roce 2011 podle expremiéra Jiřího Paroubka vsadilo, podobně jako v Egyptě, na špatného favorita. Tím bylo Muslimské bratrstvo, které však bylo v bojích záhy zničeno.

Oct 9

Islámský stát zabil íránského generála, stál na straně Bašára Asada

Teherán - Radikálové z Islámského státu (IS) v průběhu bojů v oblasti města Halab na severu Sýrie zabili generála revolučních gard, který pomáhal režimu prezidenta Bašára Asada.

Oct 2

Nálety v Sýrii by měly mířit jen na Islámský stát, apeluje EU na Rusko

Brusel - K ruským náletům na pozice islamistů v Sýrii se dnes oficiálně vyjádřila Evropská unie. Brusel vyzval Moskvu, aby byly údery vedeny výhradně proti Islámskému státu a aby se striktně vyhýbaly civilistům.

Sep 29

Vítězství nad Islámským státem? V Sýrii jen bez Asada, tvrdí Obama

EuroZprávy.cz

New York - Vítězství nad hnutím Islámský stát (IS) v Sýrii bude dosaženo po odchodu syrského prezidenta Bašára Asada. Na zahájení summitu o terorismu to dnes uvedl americký prezident Barack Obama.

Sep 29

Putin: Ruské bombardování Islámského státu (IS) nevylučuji

EuroZprávy.cz

New York - Rusko by se mohlo zapojit do leteckých úderů západních zemí proti organizaci Islámský stát (IS) v Sýrii. Po setkání s americkým prezidentem Barackem Obamou to novinářům řekl jeho ruský protějšek Vladimir Putin. Účast Moskvy na…

Aug 17

Sblížení Ruska s Íránem? Země společně podpořily Asada

Moskva - Představitelé Ruska a Íránu sdílí společný pohled na občanskou válku v Sýrii a odmítají připustit, aby součástí mírových jednání stal předem sjednaný odchod syrského prezidenta Bašára al-Asada.