English

V Turecku bylo zabito 95 lidí. Stojí za masakrem Islámský stát?

eXtra.cz

Turci se pomalu vzpamatovávají z teroristického útoku, při kterém v Ankaře zemřelo 95 lidí. A také se hledá ten, kdo je za masakr zodpovědný. Hovoří se o džihádistech z Islámského státu.

More from eXtra.cz

Mar 23

Teroristé v Moskvě zabili přes 70 lidí. K útoku se přihlásili hrdlořezové z Islámského státu

eXtra.cz

Nejméně sedmdesát obětí a téměř dvě stě zraněných. Taková je smutná bilance teroristického útoku v koncertní síni ve městě Krasnogorsk na západním okraji Moskvy. K činu se bezprostředně po tragédii na sociální síti Telegram přihlásila…

Feb 27

Česká republika podporuje Islámský stát?

www.extra.cz

GLOSA: Titulek se může na první pohled zdát trochu přitaženým za vlasy. Když si ho ale rozebereme, tak zjistíme, že něco na tom je. Bohužel. Zadržení kurdského občana Sáliha Muslima (67) na žádost Turecka totiž slaví radikální islamisté.

Aug 2

Spolupráce s Kurdy se české dvojici nevyplatila: Turci je odsoudili do žaláře!

eXtra.cz

Dva čeští občané zadržení v Turecku byli podle informací České televize odsouzeni na šest let a tři měsíce odnětí svobody. Turecké soudy Markétu Všelichovou a Miroslava Farkase viní z příslušnosti ke kurdským milicím YPG. Verdikt není…

Jul 30

Muž, který v Egyptě zavraždil českou turistku Lenku, je stoupencem Islámského státu

eXtra.cz

Agentura Reuters uvedla, že muž, který v Hurghadě pobodal několik žen, je stoupencem teroristické organizace Islámský stát. Abdar Rahmán má na svědomí životy tří žen - dvě zemřely při činu, česká turistka Lenka skonala později v nemocnici.

Jul 15

Útočník, který v Egyptě pobodal i českou turistku dostával pokyny od Islámského státu

eXtra.cz

Útočník, známý jako Abdar Rahmán Badaví ubodal dvě německé turistky a další čtyři ženy zranil. Mezi nimi i Češku. Vrah si záměrně vybíral turistky a ženy. Podle posledních zpráv údajně dostával pokyny od radikálů z organizace IS.

Aug 23

Panika a strach! Tyto obrázky dokazují, že islamofob Konvička šokoval asi desítku lidí! Hra na Islámský stát se zvrhla

eXtra.cz

Odpůrci islámu si v sobotu v centru Prahy hráli na teroristy z IS. Martin Konvička pak prohlásil, že to byla jen taková legrace. Jenže našli se lidé, kteří uvěřili, že v centru Prahy skutečně udeřili džihádisté. Konvičkovo divadlo se pro…

Jul 19

To je on! Afghánský běženec zmasakroval lidi v německém vlaku. K útoku se přihlásil Islámský stát

eXtra.cz

V regionálním vlaku u bavorského Würzburgu napadl v pondělí sekerou mladý útočník 4 lidi. Policie ho zastřelila. Útočníkem byl 17letý Afghánec, který sám připlul do Evropy a doma měl vlajku Islámského státu. Stalo se tak přesně to, před…

Jan 12

Potvrzeno: V Istanbulu úřadoval Islámský stát! Zemřelo 9 Němců

eXtra.cz

Při teroristickém útoku v Istanbulu dnes přišlo o život devět Němců. Sebevražedný atentátník byl příslušník Islámského státu a pocházel ze Sýrie. Stále není jasné, jestli je pachatel zahrnut do počtu mrtvých. Dalších patnáct osob utrpělo…

Jan 4

Kdo je nový kat Islámského státu? Jeho sestra ho poznala!

eXtra.cz

Džihádista John je mrtvý, a tak na jeho místo musel nastoupit nový kat. Kdo je ale ten, který popravuje na novém videu ISIS? Nejspíš je to Brit indického původu Siddharthu Dhara. V Británii byl podavač skákacích hradů.

Dec 7

Útok Islámského státu na USA! Zemřelo 14 lidí. Obama ale ujistil svůj lid, že džihádisty zničí

eXtra.cz

Islámský stát je schopen udeřit kdekoliv na světě. Teroristé napojení na IS nyní zabíjeli také v USA. Radikalizovaný muslim Syed Farook a jeho manželka Tashfeen Malik zabili 14 lidí.

Nov 28

Turci obchodují s IS, berou od radikálů ropu. Turecká tajná služba navíc kryje bojovníky Islámského státu

eXtra.cz

To, co se šuškalo už několik měsíců, je konečně venku. Některé síly v Turecku čile obchodují s IS, džihádisté kvůli tomu výrazně bohatnou. Turecká tajná služba navíc IS podporuje, uvedli turečtí novináři.

Nov 25

Islámský stát oficiálně vyhlásil válku České republice! Z toho běží mráz po zádech!

eXtra.cz

Bojovníci z IS považují Českou republiku za oficiálního nepřítele. Hrozivá informace zní na novém džihádistickém videu.

Nov 10

Vzkaz pro české feministky: Jste jako radikálové z Islámského státu

eXtra.cz

České feministky přistupují k umění stejně, jako to dělají radikálové z Islámského státu, vzkazuje novinář Ondřej Neff.

Oct 11

V Turecku bylo zabito 95 lidí. Stojí za masakrem Islámský stát?

eXtra.cz

Turci se pomalu vzpamatovávají z teroristického útoku, při kterém v Ankaře zemřelo 95 lidí. A také se hledá ten, kdo je za masakr zodpovědný. Hovoří se o džihádistech z Islámského státu.

Sep 5

Rusko vyhlásilo boj Islámskému státu! Pokud bude IS poražen, je to facka do Obamovy tváře

eXtra.cz

KOMENTÁŘ: Vladimir Putin se rozhodl, že v Sýrii bude bojovat proti Islámskému státu. A svět neví, zda mu má tleskat. Proti Islámskému státu totiž chce bojovat ten zlý Putin, který přece rozvrátil celou Ukrajinu.

Aug 30

Češky Markéta a Lenka v Sýrii: Takhle vypadá boj s Islámským státem zblízka

eXtra.cz

Na webu eXtra.cz mapujeme cestu Markéty Kutilové a Lenky Klicperové. Tyto dvě odvážné české novinářky se vydaly do severní Sýrie, aby zde sledovaly osudy lidí, kteří bojují proti teroristům z Islámského státu.

Aug 27

Dvě Češky odjely do Sýrie zjistit, jak vypadá válka proti Islámskému státu

eXtra.cz

Dvě české novinářky Markéta Kutilová a Lenka Klicperová se vydaly do Sýrie, aby se na vlastní oči přesvědčily, jak vypadá boj proti Islámskému státu.

Aug 19

Děsivý vzkaz světu: Na řadě je Turecko, podmaníme si Istanbul, zní hlas Islámského státu

eXtra.cz

Na internetu se objevil další šílený vzkaz z dílny Islámského státu. Džihádisté oznámili, že mají chuť na Turecko. Kdo tohle zastaví?

Mar 18

Brutální útok na Tunis! Kolik je v zemi Čechů? Za smrtí 8 lidí prý stojí Islámský stát

www.extra.cz

Nejméně osm turistů dnes zemřelo při útoku neznámých ozbrojenců v Tunisu.