English

Islámský stát lže? Němečtí experti odkryli podvod

EuroZprávy.cz

Berlín – V polovině ledna radikálové z hnutí IS zveřejnili na internetu sedmiapůlminutový záznam, zachycující údajně, jak malý chlapec zastřelil dva ruské agenty. Na videu muži nejprve rusky uvádějí, že je do Sýrie vyslala ruská Federální…

More from EuroZprávy.cz

Sep 5

Při útoku Islámského státu v Iráku zemřelo 13 policistů

Při útoku teroristické organizace Islámský stát (IS) na kontrolní stanoviště nedaleko iráckého města Kirkúk v noci na dnešek zahynulo 13 příslušníků irácké policie. Informovala o tom agentura AFP s odvoláním na zdroje ze zdravotnických a…

May 5

Islámský stát se údajně v Iráku zreorganizoval a znovu zabíjí

eurozpravy.cz

Teroristická skupina Islámský stát (IS) se v Iráku přeorganizovala a je stále aktivní. V rozhovoru s agenturou Reuters to řekl jeden ze šéfů iráckého Vlasteneckého svazu Kurdistánu (PUK) Láhúr Talabání. V minulých dnech zemřelo při útocích…

Oct 22

Islámský stát na severu Iráku zabili šest policistů

Šest policistů včetně dvou vysoce postavených velitelů přišlo dnes o život v severním Iráku při útoku radikálů z teroristické organizace Islámský stát. Policisté na místě vykonávali průzkumnou misi, když na ně extremisté začali střílet.

May 28

V Iráku byli odsouzeni k smrti dva džihádisté IS z Francie

Irácký soud dnes vynesl rozsudky smrti nad dalšíma dvěma francouzskými džihádisty, Francie nicméně zopakovala, že chce popravám zabránit, píše agentura AP. S nejnovějšími rozsudky bylo v Iráku od neděle odsouzeno k smrti za členství v…

Mar 8

Irák odsoudil k smrti sestru chalífy Islámského státu

Bagdád - Sestra samozvaného chalífy IS abú Bakra Bagdádího dostala v Iráku trest smrti. Podle nejvyššího soudu pomáhala bojovníkům IS v páchání teroristických útoků. Radikálům v Mosulu více než tři roky distribuovala peníze. Její manžel…

Jan 2

Husajn měl přežít, USA prodaly Irák Islámskému státu, tvrdí agent CIA

Washington - Bývalý agent CIA John Nixon jako první vyslýchal někdejšího iráckého vůdce Saddáma Husajna. Všechny své poznatky sepsal do knihy s názvem Debriefing prezidenta: Výslech Saddáma Husajna, o níž vás EuroZprávy.cz informovaly již…

Dec 27

Islámský stát zlikvidujeme za tři měsíce, tvrdí Irák

Bagdád - Zlikvidovat takzvaný Islámský stát (IS) potrvá tři měsíce. Dnes to uvedl irácký premiér Hajdar Abádí.

Sep 28

Islámský stát už nemá pod kontrolou žádné ropné vrty v Iráku

Bagdád - Irácké ministerstvo energetiky dnes oznámilo, že má země pod kontrolou téměř všechny ropné vrty, které ještě nedávno ovládal Islámský stát. Uvedla to agentura Reuters.

Aug 10

Razie v Německu: Islámští duchovní verbují bojovníky pro Islámský stát (IS)

EuroZprávy.cz

Berlín - Dnes časně ráno začala v Německu razie proti islámským duchovním, které policie podezřívá z verbování bojovníků pro boj v Sýrii a Iráku.

Jun 28

Islámský stát (IS) chce zaútočit na další cíle

San Francisco – Islámský stát vydal nové video, na kterém oslavuje útok na gay klub v americkém Orlandu. Zároveň vyhrožuje, že přijdou další útoky. A na snímku naznačuje, kde by k nim mělo dojít.

Apr 10

Islámský stát jsme podcenili, přiznalo Německo

EuroZprávy.cz

Berlín - Spolkový úřad pro ochranu ústavy (BfV) radikální organizaci Islámský stát (IS) špatně odhadl. Listu Die Welt am Sonntag to řekl šéf úřadu Hans-Georg Maassen.

Mar 26

V Iráku byl prý Islámským státem zabit turecký voják

Istanbul - Turecký voják byl zabit a další zraněn, když na základnu v severním Iráku dopadly rakety vypálené radikálním hnutím Islámský stát (IS).

Feb 18

V Iráku se zřítila helikoptéra, k sestřelení se hlásí Islámský stát

Bagdád - Islámský stát (IS) se přihlásil k sestřelení irácké stíhačky západně od Bagdádu. Incident si vyžádal jednoho mrtvého a dva zraněné.

Feb 12

Islámský stát bude letos poražen, tvrdí Irák

Mnichov - Irák chce podle do konce tohoto roku ze svého území zcela vytlačit Islámský stát (IS). Na Mnichovské bezpečnostní konferenci to dnes řekl irácký premiér Hajdar Abádí.

Dec 7

Bojoval proti Islámskému státu, Německo ho deportuje do vlasti

Berlín – Německé ministerstvo zahraničí o víkendu rozhodlo, že se země deportuje Australana, který bojoval proti Islámskému státu. Podle australských médií byl Ashley Dyball v Německu zadržen poté, co si dával přestávku od boje v řadách…

Oct 29

Irák se ostře pustil do USA kvůli Islámskému státu

Washington/Bagdád - Pouhý den poté, co Pentagon slíbil vyšší partnerskou pozemní podporu, prohlásila irácká vláda, že o žádnou americkou angažovanost v těchto operacích proti Islámskému státu nestojí.

Sep 29

Putin: Ruské bombardování Islámského státu (IS) nevylučuji

EuroZprávy.cz

New York - Rusko by se mohlo zapojit do leteckých úderů západních zemí proti organizaci Islámský stát (IS) v Sýrii. Po setkání s americkým prezidentem Barackem Obamou to novinářům řekl jeho ruský protějšek Vladimir Putin. Účast Moskvy na…

Apr 12

Islámský stát tvrdě útočí na největší rafinérii v Iráku

Bagdád - Islámský stát se znovu snaží získat ropnou rafinérii Bajdží, která je největší v Iráku. Ofenziva radikálů začala včera večer útokem sebevražedných atentátníků, v následných bojích zahynulo 20 islamistů.

Apr 8

Irák zahájil útok proti Islámskému státu

Bagdád - Irácká armáda zahájila novou ofenzivu proti bojovníkům organizace Islámský stát (IS) ve snaze dobýt převážně sunnitskou provincii Anbár na západě Iráku. Informovala o tom agentura Reuters.

Feb 8

Islámský stát porazíme. Ale podpořte nás, žádá premiér Iráku

Bagdád/Mnichov - Islámský stát láká stovky mladých lidí z celého světa, varoval dnes na bezpečnostní konferenci v Mnichově irácký premiér Hajdar Abádí. Svět by se proto měl spojit a řádění džihádistů zastavit dřív než bude pozdě.