English

EU s Tureckem dohodla plán na zvládnutí uprchlické krize

EuroZprávy.cz

Brusel/Skopje/Praha - Turecko pomůže Evropě s řešením přistěhovalecké krize. Výměnou bude chtít finanční podporu, uvolnění víz a obnovení rozhovorů o unijním členství.

More from EuroZprávy.cz

Jun 7

Turecko vypovědělo dohodu s Řeckem o vracení migrantů

Ankara - Turecko vypovědělo dohodu s Řeckem o vracení migrantů. Informoval o tom dnes turecký ministr zahraničí Mevlüt Çavuşoglu.

Oct 26

Dohoda mezi EU a Tureckem je špinavá, tvrdí novinář

Štrasburk - Za špinavost označil dnes pronásledovaný turecký novinář a horký kandidát na letošní Sacharovovu cenu Evropského parlamentu Can Dündar dohodu mezi Evropskou unií a Ankarou.

Sep 28

Dohoda mezi EU a Tureckem je efektivní, tvrdí Evropská komise

Brusel – Dohoda mezi Evropskou unií a Tureckem, která měla za cíl zastavit migraci do Evropy po takzvané balkánské trase, je efektivní. Tvrdí to Evropská komise (EK), která poukazuje na počty migrantů, kteří připlouvají k evropským břehům.

Aug 7

EU by měla zrušit dohodu s Tureckem, myslí si Němci

Berlín - Většina Němců si myslí, že by Evropská unie měla zrušit dohodu s Tureckem. Dohoda má omezit počet migrantů přicházejících do Evropy.

Jul 4

Jednání s Balkánem bude podle lídrů EU pokračovat

Paříž - Přístupová jednání EU s Balkánem budou pokračovat i přes výsledek britského referenda, které nedávno rozhodlo o odchodu země z unie.

Jun 7

Konečná pro Turecko? Do EU nikdy, zní z Bruselu

EuroZprávy.cz

Brusel – Možný vstup Turecka do Evropské unie se dostal do popředí politických debat po březnu letošního roku, kdy obnovení jednání o tomto procesu Turecku slíbila dohoda o uprchlících. Jak ale informuje bruselský server Politico Europe,…

May 20

Migranti by mohli rozvrátit dohodu s Ankarou. Turecko je bezpečná země, reaguje EU

Brusel - Turecko je bezpečný stát, kam je možné z Řecka vracet uprchlíky. uvedl dnes nizozemský státní tajemník pro bezpečnost a spravedlnost Klaas Dijkhoff. Jde o reakci na nedávné verdikty řeckých soudů ve prospěch migrantů.

Mar 22

Smlouva s ďáblem, cesta do pekel. Úsvit kritizuje dohodu EU s Tureckem o migrantech

Praha – Poslanci by měli odmítnout dohodu Evropské unie a Turecka. Myslí si to strana Úsvit, který chce tento nápad prosadit. Strana navíc mluví o předčasných volbách, premiér Sobotka podle ní nejednal v souladu s usnesením Výboru pro…

Mar 21

Dohoda EU-Turecko migranty neodradila, v Řecku je už 50 tisíc běženců

Atény - Do Atén a přístavu Elefsina dnes ráno připluly z řeckých ostrovů přes dvě tisícovky migrantů, kteří se do Řecka dostali ještě předtím, než začala v neděli platit dohoda EU-Turecko. V Řecku je tak už přes 50 tisíc běženců, uvedl…

Mar 19

Orbán a Duda chválí dohodu EU s Tureckem o migraci

Budapešť - Páteční dohoda mezi Evropskou unií a Tureckem o zastavení přílivu migrantů představuje pozitivní vývoj. Shodli se na tom Polský prezident Andrzej Duda a maďarský premiér Viktor Orbán. Polsko i Maďarsko patří k odpůrcům…

Mar 19

Reakce na dohodu s Tureckem? Většina lídrů EU je spokojena, Itálie je skeptická. AI ji odsoudila

Brusel/Berlín/Londýn - Organizace na ochranu lidských práv Amnesty International ostře odsoudila dohodu mezi Evropskou unií a Tureckem. Dokument podle ní jasně ukazuje, že se osmadvacítka k řešení migrační krize obrací zády a neváhá přitom…

Mar 18

Turecko a lídři zemí EU potvrdili dohodu o vracení migrantů

EuroZprávy.cz

Brusel - Lidří členských zemí EU a turecký premiér Ahmet Davutoglu potvrdili dohodu o vracení migrantů z řeckých ostrovů do Turecka. Na twitteru to oznámila litevská prezidentka Dalia Grybauskaitéová a informaci poté potvrdil předseda…

Mar 18

Mezi lídry EU je vůle dokončit dohodu s Tureckem, hlásí Sobotka z Bruselu

Brusel - Na summitu EU vrcholí rokování o dohodě, která by měla umožnit vracet běžence z Řecka do Turecka, a zastavit tak migrační proud. Podle českého premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) je mezi unijními lídry cítit vůle jednání dokončit.

Mar 18

PŘEHLEDNĚ: Co bude s uprchlíky? Rýsuje se dohoda EU s Tureckem

EuroZprávy.cz

Brusel - Způsob fungování vznikající dohody o migraci mezi EU a Tureckem tak, jak je možné jej zrekonstruovat z informací dostupných na summitu EU.

Mar 16

Seznam stížností se rozšiřuje: Kdo nesouhlasí s dohodou mezi EU a Tureckem?

Brusel - Dohoda mezi Tureckem a EU o uprchlících má vyřešit otázku migrační krize. Ne všichni s ní však souhlasí. Její návrh má mezi členskými zeměmi EU i několik odpůrců. Které státy mezi ně patří a proč?

Mar 9

Dohoda EU s Tureckem uspěje jen stěží, tvrdí agentura

Brusel/Ankara – Dohoda Evropské unie s Tureckem, na které se obě strany dohodly na summitu EU, by měla efektivně odradit ilegální migranty od cesty do Evropy a znemožnit práci pašerákům lidí. Nic takového se ale podle agentury Reuters jen…

Mar 8

Merkelová obhajuje dohodu EU s Tureckem

Berlín - Na plán řešení uprchlické krize, který vznikl na pondělním summitu EU-Turecko, se snesla vlna kritiky od lidskoprávních organizací. Německá kancléřka Angela Merkelové ale výtky odmítá.

Mar 7

Merkelová se bije za Turecko: Dohoda EU s Ankarou sníží počet migrantů

Brusel - Německá kancléřka Angela Merkelová stále věří, že dohoda EU s Tureckem pomůže zmírnit uprchlickou krizi. Dnešní jednání v Bruselu podle ní budou komplikovaná a potrvají několik hodin.

Feb 25

Orbán ostře kritizuje Brusel: Dohoda EU s Tureckem o běžencích je iluzí

Budapešť/Berlín - Maďarský premiér Viktor Orbán v rozhovoru pro německý deník Bild kritizoval peníze a ústupky, které EU přislíbila Turecku výměnou za snížení počtu běžencům v cestě do Evropy. Podle Budapešti je to celé klam.

Nov 27

Fico na straně Turecka: Dohoda Ankary s EU pomůže omezit příliv migrantů

Bratislava - V neděli se bude v Bruselu konat summit evropských států a Turecka. Slovenský premiér Robert Fico by dohodu o řešení migrační krize uvítal, protože by se dle něj výrazně snížil počet uprchlíků, kteří proudí do EU.