English

Islámský stát možná zaútočí v Praze, varuje Zeman

EuroZprávy.cz

Praha - Radikálové z hnutí Islámský stát mohou zaútočit v České republice, konkrétně v Praze. Uvedl to prezident Miloš Zeman při své návštěvě Ústeckého kraje.

More from EuroZprávy.cz

Jan 5

Miloš Zeman zveřejnil své vánoční poselství. Česká republika zaostává, tvrdí

EuroZprávy.cz

Bývalý prezident Miloš Zeman ve svém vánočním poselství, které dnes zveřejnil na svém facebookovém profilu, uvedl, že za největší problém společnosti považuje zaostávání České republiky.

Dec 16

Prezident Zeman pozval papeže na návštěvu České republiky

Prezident Miloš Zeman pozval papeže Františka k návštěvě České republiky. Pozvání uvedl v dopise, ve kterém mu popřál k 85. narozeninám. František se 85 let dožije v pátek. Papeže na návštěvu Česka Zeman i další představitelé státu pozvali…

Oct 20

Miloš Zeman zvažuje veto. Nelíbí se mu zákon, který by změnil české zdravotnictví

Prezident Miloš Zeman zvažuje využití veta, nelíbí se mu totiž zákon, který by zásadně změnil české zdravotnictví. Předložit jej chce poslankyně hnutí ANO Věra Procházková. K odpůrcům se však řadí i ministr zdravotnictví.

May 24

Miloš Zeman odvolil: Volby jsou i testem spokojenosti s českou politikou

Evropské volby jsou i testem spokojenosti s českou politikou, řekl prezident Miloš Zeman potom, co odevzdal s manželkou Ivanou dnes v Praze hlas ve volbách do Evropského parlamentu.

May 16

Miloš Zeman v maďarské elektrárně Paks lobboval za české firmy

Česko má zájem na tom, aby se české firmy staly subdodavateli při budování dalších dvou bloků maďarské jaderné elektrárny Paks. Na závěr své třídenní návštěvy Maďarska to řekl český prezident Miloš Zeman, který se dnes přímo v Paksi setkal…

Oct 17

Gangy migrantů a islámské zákony u českých hranic. Reportér se zhrozil

Arabské a kurdské zločinecké klany systematicky rekrutují uprchlíky a vytvářejí paralelní společnosti v Německu. Původně se tyto gangy zaměřovaly jen na Berlín, teď ale expandují do celé země. Uvádí to deník The Wall Street Journal.

Jul 19

V Německu zadrželi člena Islámského státu, žil jen kousek od českých hranic

Berlín - Policie dnes v saském městě Plavno (Plauen) zadržela 22letého Syřana. Je podezřelý z členství v teroristické organizaci Islámský stát (IS), pro kterou prý nejméně ve dvou případech verboval nové členy. Policie rázně zasáhla také…

Mar 24

V Česku se bude konat další české-čínské fórum

Praha - Na konci léta by se v Česku opět mohlo konat česko-čínské obchodní fórum. Do České republiky by s investicemi měly přijít další významné a majetné čínské firmy, řekl ČTK kancléř prezidenta Vratislav Mynář.

Jan 27

Miloš Zeman se přesvědčivě stává českým prezidentem. Jak reaguje Rusko na české volby?

Moskva/Praha - I ruská média bedlivě sledovala druhou přímou volbu českého prezidenta. Mandát obhájil Miloš Zeman, který porazil těsně svého konkurenta Jiřího Drahoše. Co napsaly sdělovací prostředky v zemi, kde je Miloš Zeman oblíbeným…

Oct 7

Volby českých poslanců začnou v Americe, o den dříve

Praha - Volby českých poslanců začnou s jednodenním předstihem na americkém kontinentu. Důvodem je časový posun, kvůli kterému se na ambasádách v Americe bude volit už ve čtvrtek a v pátek.

Jun 2

Ženy v české armádě? Dříve nemyslitelné, druhá světová vše změnila

Před desítkami let bylo nemyslitelné, aby ženy sloužily v armádě. Dnes má Česko svou první generálku a rozhodně ne poslední. Jaká ale byla úloha žen ve válce a kdy se poprvé začaly angažovat do vojenských konfliktů?

Jan 26

Miloš Zeman je čtyři roky českým prezidentem. Připomeňme si vyostřené období

Praha - Před čtyřmi lety byl prezidentem České republiky zvolen Miloš Zeman. V první přímé volbě hlavy státu porazil tehdejšího ministra zahraničí Karla Schwarzenberga. Pětileté funkční období Zemanovi vyprší příští rok na jaře. Letos v…

Nov 9

Česko v šoku: God save America. A nás taky. České osobnosti z prezidenta Trumpa rozhodně nadšeny nejsou, podívejte se na první reakce

EuroZprávy.cz

Praha – Demokratka Hillary Clintonová už uznala svou porážku, je tedy jasné, že novým šéfem Bílého domu se pro některé poněkud překvapivě stává Donald Trump. Tato informace ale doslova vyděsila některé české osobnosti. Vybrali jsme pro vás…

Aug 23

Česká ostuda graduje. Konvičkův islámský útok kritizují všude ve světě

Praha - Nedělní akce Martina Konvičky na Staroměstském náměstí v Praze neunikla zahraničním médiím. O falešné okupaci Islámského státu píší světové deníky.

Jul 9

Česká delegace se na summitu NATO sešla s afghánským prezidentem

Varšava - Česká delegace vedená prezidentem Milošem Zemanem jednala na okraj summitu NATO s afghánským prezidentem Ašrafem Ghaním.

Jul 6

Česká islámská republika a islámští kolonisté. Akce u brněnské mešity má ostrou dohru

Brno – V úterý se v Brně sešli odpůrci islámu, kteří před brněnskou mešitou ukazovali, jak probíhá ramadán počesku – tedy s pivem a vepřovým. Organizátorem byla Iniciativa Martina Konvičky. A právě její hlavní představitel po návratu Brna…

Mar 29

ŽIVĚ: Čínský prezident je na návštěvě České republiky

EuroZprávy.cz

Praha - Sledujte s námi přímý přenos z návštěvy čínského prezidenta v ČR, která se uskuteční 28. - 30. března.

Dec 23

Islámský stát má další problém. Potýká se s ním i Česká republika

Rakka - Radikální hnutí Islámský stát se potýká s dalším problémem, se kterým bojuje řada dalších organizací a států po celém světě. Vzhledem k jeho velikosti a byrokracii mezi islamisty narůstá korupce.

Nov 24

Prezident podepsal zákon o kompenzacích pro Českou poštu

Praha - Prezident Miloš Zeman dnes podepsal zákon s kompenzacemi pro Českou poštu, ta by měla pro letošek od státu dostat až 700 milionů korun. V dalších letech nejvyšší možná částka postupně klesne na 500 milionů korun ročně.

Feb 6

České tanky zasáhnou proti Islámskému státu

Praha/Bagdád - České zbraně zasáhnou do bojů s Islámským státem. Prodej letounů L-159 je na spadnutí a nyní Aktuálně.cz informuje o prodeji desítek tanků a obrněných transportérů do Iráku.