English

Premiér Sobotka ve velkém rozhovoru: Prezident se vzdaluje názorům ČSSD. Uprchlíci nejsou teroristé

ParlamentniListy.cz

Předseda sociální demokracie a premiér Bohuslav Sobotka se v obsáhlém rozhovoru pro deník Právo mimo jiné vyjádřil ke slovům německé kancléřky Angely Merkelové, že východoevropské země jsou méně solidární s uprchlíky než ty západoevropské.…

More from ParlamentniListy.cz

Dec 24

Hrad: Vánoční poselství prezidenta republiky Miloše Zemana

Prezident republiky Miloš Zeman pronese tradiční vánoční poselství občanům České republiky a krajanům v pondělí dne 26. prosince 2022 ve 13.00 hodin.

Jun 29

Hrad: Prezident republiky přijal demisi ministra školství

Prezident Zeman přijal demisi Petra Gazdíka na funkci ministra, pověřeného řízením Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy.

Dec 24

Hrad: Vánoční poselství prezidenta republiky Miloše Zemana

Prezident republiky Miloš Zeman pronese tradiční vánoční poselství občanům České republiky a krajanům v neděli dne 26. prosince 2021ve 13.00 hodin.

Nov 11

Prezident Zeman přijal demisi vlády Andreje Babiše

Prezident Miloš Zeman přijal dnešní demisi vlády premiéra Andreje Babiše (ANO), informoval Hrad. Kabinet ANO a ČSSD pověřil vykonáváním funkce do jmenování nové vlády.

May 26

Hrad: Prezident republiky přijal demisi ministra zdravotnictví a jmenoval nového ministra

Prezident republiky Miloš Zeman podle čl. 62 písm. a) ústavního zákona č. 1/1993 Sb., Ústava České republiky přijal demisi prof. MUDr. Petra Arenbergera, DrSc., MBA, na funkci ministra pověřeného řízením Ministerstva zdravotnictví České…

Dec 25

Hrad: Vánoční poselství prezidenta republiky Miloše Zemana

Prezident republiky Miloš Zeman pronese tradiční vánoční poselství občanům České republiky v sobotu dne 26. prosince 2020 ve 13:00 hodin.

Nov 26

Miloš Horký: Královský gambit premiéra Babiše

Evropská komise dala celé Evropě jasný signál, že žít v dluzích se vyplácí.

Dec 23

Hrad: Vánoční poselství prezidenta republiky Miloše Zemana

Prezident republiky Miloš Zeman pronese tradiční vánoční poselství občanům České republiky ve čtvrtek dne 26. prosince 2019 ve 13:00 hodin.

May 29

Hrad: Prezident republiky nepřijal demisi ministra kultury

Prezident republiky Miloš Zeman v úterý dne 28. května 2019 na Pražském hradě přijal ministra kultury doc. Antonína Staňka, aby mu oznámil, že se rozhodl nepřijmout jeho demisi.

Dec 21

Hrad: Vánoční poselství prezidenta republiky Miloše Zemana

Prezident republiky Miloš Zeman pronese tradiční vánoční poselství občanům České republiky ve středu dne 26. prosince 2018 ve 13:00 hodin.

Apr 25

Strana soukromníků podala trestní oznámení na premiéra v demisi pana Andreje Babiše

ParlamentniListy.cz

Podle předsedy Strany soukromníků České republiky pana Petra Bajera předseda vlády v demisi opakovaně svými výroky uráží všechny živnostníky, soukromníky a další poctivé drobné podnikatele. Trestní oznámení bylo dnes podáno na Obvodním…

Jan 24

Hrad: Prezident republiky přijal demisi vlády

Prezident republiky Miloš Zeman přijal ve středu dne 24. ledna 2018 na Pražském hradě podle čl. 73 odst. 3 ústavního zákona č. 1/1993 Sb., Ústava České republiky, od předsedy vlády Andreje Babiše demisi vlády.

Jan 24

Premiér Babiš na Pražském hradě předá demisi vlády

Prezident Miloš Zeman dnes přijme před polednem na Pražském hradě demisi kabinetu Andreje Babiše (ANO). Zároveň ho plánuje pověřit jednáním o sestavení nové vlády. Zeman už avizoval, že Babiše chce premiérem opět jmenovat během února,…

Jan 10

Chvojka (ČSSD): Vláda premiéra Babiše je naprostou anomálií

ParlamentniListy.cz

Projev na 5. schůzi Poslanecké sněmovny 10. ledna 2018 k žádosti vlády České republiky o vyslovení důvěry

Jan 6

Koudelka (ČSSD): Zachraňme ČSSD. Miloš Zeman znovu na Hrad

Sociálně demokratická diskusní platforma Zachraňme ČSSD podporuje kandidaturu Miloše Zemana na prezidenta republiky.

Dec 13

Prezident Miloš Zeman jmenoval vládu premiéra Andreje Babiše

Prezident České republiky Miloš Zeman jmenoval ve středu 13. prosince 2017 na Pražském hradě členy nové vlády. Vláda ještě před svým jmenováním uctila památku prezidenta Masaryka v Lánech. Po jmenování se nový kabinet odebral do Strakovy…

Dec 6

Prezident Zeman jmenuje Babiše premiérem

Prezident Miloš Zeman dnes po poledni jmenuje premiérem předsedu hnutí ANO Andreje Babiše. Je to první krok k ustavení nového kabinetu namísto dosavadní vlády Bohuslava Sobotky (ČSSD), jejíž demisi Zeman přijal v úterý, připomněla ČTK.

Dec 5

Hrad: Prezident republiky přijal demisi vlády

Prezident republiky Miloš Zeman přijal v úterý dne 5. prosince 2017 demisi vlády.

Mar 16

Prezident Zeman si zve Babiše na Hrad

Ministr financí a předseda hnutí ANO Andrej Babiš bude dnes na Pražském hradě jednat s prezidentem Milošem Zemanem. Budou řešit aktuální politické otázky, řekl ČTK mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček.

Sep 23

Premiér Bohuslav Sobotka bude na Evropské radě jednat o řešení migrační krize

Předseda vlády Bohuslav Sobotka se dnes zúčastní mimořádného zasedání Evropské rady, která se bude zabývat aktuální migrační krizí. Mandát pro premiéra na jednání v Bruselu dnes na své schůzi schválila vláda.