English

Konec hry. Rusko nasadilo proti Islámskému státu ničivou zbraň

EuroZprávy.cz

Moskva/Damašek - Ruská federace posiluje své pozice v Sýrii a rozhodla se povolat do akce nejnovější stíhačky Su-35S. Letouny nové generace přitom dostala armáda do výzbroje teprve na konci loňského roku.

More from EuroZprávy.cz

Jun 9

Rusko na Ukrajině údajně nasadilo nejmodernější letouny Su-57

Rusko nasadilo do bojů na Ukrajině čtveřici nejnovějších letounů Su-57. Jejich terčem byly objekty ukrajinské protivzdušné obrany, uvedla dnes ruská státní agentura RIA Novosti s odvoláním na nejmenovaný informovaný zdroj.

May 26

Ukrajina obdržela od západních spojenců bitevní letouny Su-25

Ukrajina obdržela od západních spojenců bitevní letouny Su-25 sovětské konstrukce, oznámil dnes na svém webu list RBK-Ukrajina. Stroje jsou podle deníku rozebrané, jejich počet a konkrétní zemi původu list neupřesnil.

Mar 25

V Rusku havaroval cvičný letoun L-39 české výroby, pilot zahynul

Letoun české výroby L-39 dnes havaroval při cvičném letu v Krasnodarském kraji na jihu evropské části Ruska. Při neštěstí zahynul pilot, který byl žákem krasnodarského leteckého učiliště.

Sep 3

V Rusku se zřítil armádní letoun, pátrá se po pilotech

Ruský vojenský letoun Su-25UB dnes havaroval na jihozápadě Ruska. Oba piloti, kteří plnili cvičný let, se podle sdělení ruského ministerstva obrany stačili katapultovat. Zatím ale nebyli nalezeni, a není tak zřejmé, v jakém jsou stavu,…

Feb 5

Pilot zabitý v Sýrii byl bitevní eso, posmrtně dostane titul Hrdina Ruska

Moskva/Damašek - Ruský ministr obrany Sergej Šojgu navrhl posmrtně vyznamenat pilota Romana Filipova, který v sobotu přišel o život po sestřelení bitevního letounu Su-25SM v syrské provincii Idlib.

Aug 19

Islámský stát se přihlásil k útoku ozbrojenců v Rusku

Moskva - Islámský stát se přihlásil k prvnímu útoku v Rusku, během kterého dva muži ozbrojení sekyrami a samopaly napadli policisty nedaleko Moskvy. Ti utrpěli těžká zranění. Oba útočníci byli zlikvidováni.

May 24

Islámský stát napadl ruskou základnu v Sýrii a zničil vrtulníky, Moskva to popírá

Damašek - Podle americké zpravodajské agentury Stratfor byla v Sýrii napadena ruská letecká základna Tijas poblíž Palmýry. Ozbrojenci, patrně z Islámského státu, zničili čtyři bitevní vrtulníky a dvacítku kamionů s municí.

Mar 3

Rusko je horší než Islámský stát, varuje známý ekonom

EuroZprávy.cz

Washington - Známý americký ekonom George Soros tvrdí, že ruský prezident Vladimir Putin je pro Evropskou unii větší hrozbou než teroristická organizace Islámský stát. Uvedl to v komentáři v deníku The Guardian.

Feb 29

V Rusku se zřítil bitevní letoun, pilot zemřel

Moskva - Ruský bitevní letoun Suchoj Su-25 se dnes zřítil u Stavropolu na jihu evropské části Ruska, pilot zahynul. Oznámilo to ruské ministerstvo obrany. Příčiny havárie má objasnit zvláštní vyšetřovací komise, uvedla agentura Interfax.

Dec 22

Rusko má problémy, těží na tom Islámský stát, zní z Hradu

Praha - Evropská unie prodloužila protiruské sankce, čímž se v Rusku prohlubují ekonomické problémy. Situaci podle šéfa zahraničního odboru Kanceláře prezidenta republiky Hynka Kmoníčka ale nepřidává ani napětí mezi ním a Tureckem.

Nov 29

Turci mají tělo zastřeleného pilota Su-24. Bude převezeno do Ruska

Ankara - Tělo pilota sestřeleného ruského bitevníku bylo převezeno do Turecka. To jej předá Rusku. Podle agentury Reuters to dnes oznámil turecký premiér Ahmet Davutoglu.

Nov 25

Rusko se zlobí: Chráníte Islámský stát, budeme reagovat

Moskva – Ruský premiér Dmitrij Medveděv se po sestřelení ruského letounu Tureckem ostře pustil do Ankary. Turečtí představitelé podle něj mají zájem na obchodu s ropou s Islámským státem, proto skupinu cíleně brání.

Nov 25

Ruská diplomacie promluvila o sestřelení letounu. Od NATO neočekáváme nezaujatost, zní z Ruska

Moskva/New York – Rusko je po sestřelení ruského letadla na turecko-syrské hranici připraveno jednat se Severoatlantickou aliancí o tom, jak předcházet leteckým nehodám. Po jednání s americkou státní tajemnicí USA Rose Gottemoellerovou…

Oct 28

Islámský stát může zaútočit na Asii, varuje Rusko

Moskva - Středoasijským zemím hrozí invaze bojovníků islamistického hnutí Taliban a radikální organizace Islámský stát (IS), kteří se nyní ve velkém počtu soustřeďují na severu Afghánistánu.

Oct 21

Rusko zachytilo důležitou zprávu. Týká se Islámského státu

Moskva/Damašek – Ruské ministerstvo obrany ve středu oznámilo, že zachytilo konverzaci vysoce postavených vůdců Islámského státu, kteří mluvili s veliteli fronty An-Nusra o sjednocení obou skupin v boji proti syrské armádě.

Oct 13

Panika v Islámském státu: Rusko zachytilo tajnou komunikaci

Moskva - Ruská rozvědka zachytila rádiové signály bojovníků radikálního hnutí Islámský stát, které podle tiskového mluvčího ministerstva obrany Igora Konošenkova svědčí o panice mezi islamisty.

Oct 6

Islámský stát se postupně vzdává. Prý ho děsí Rusko

Damašek - Za posledních 24 hodin se vzdalo více než 1000 radikálů Islámského státu syrské armádě. Uvedla to syrská tisková agentura SANA.

Jul 23

Existenční hrozba pro USA: Rusko, nebo Islámský stát? Čtěte

EuroZprávy.cz

"Rusko představuje největší hrozbu pro naši národní bezpečnost. Myslí si to alespoň generál americké námořní pěchoty Joseph Dunford a právě on byl nominován prezidentem Barackem Obamou, aby se stal budoucím hlavním vojenským představitelem…

Jul 22

Rusko se velmi rázně vyjádřilo k Islámskému státu. Má tento návrh

Moskva - Rusko by mělo iniciovat zřízení mezinárodního tribunálu pro zločiny spáchané extremistickou organizací Islámský stát (IS). S tímto návrhem se na ruském ministerstvo zahraničí obrátil poslanec Státní dumy Oleg Nilov. Informuje…

Mar 4

Severokavkazští teroristé jsou v kontaktu s Islámským státem, tvrdí Rusko

Moskva - Ruské zpravodajské služby mají důkazy, že radikálové z hnutí Islámský stát (IS) jsou v kontaktu s teroristy působícími na severním Kavkazu. Informaci zveřejnil v úterý 4. března šéf ruské Bezpečnostní rady Nikolaj Patrušev.